98

Анонимен

преди 1 година

Третополовите са скъсали доставките от Газпром вече, и това е довело до намалянето на добива с 13%? И после казват че санкциите им работели? Смях!

97

Анонимен

преди 1 година

До 143 .Газът е той .Ти както разбирам от писанките ти си от онези умници който им етрудно да проумрят поради не далновидност или инат ,че РУСКИЯТ ГАЗ В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА БУДЕ СВЕДЕН ДО МИНИМУМ УПОТРЕБА ПО ТОЗИ НАЧИН ДА БЪДЕ ДОКАРАН ДО НИСКА ЦЕНА НА КОЯТО ТТЯБВА ДА БЪДЕ ПРОДАВАН ЗАЩОТО НЕГОВАТА СЕБЕСТОЙНОСТ Е С 643% ПО НИСКА ОТ ЦЕНАТА НА КОЯТО СЕ ПРОДАВА В ЕВРОПА В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИЯ.Никой нема нищо лично към Русия ,личното е към Путин и заробващата му политика за която в България му съдейства

96

Анонимен

преди 1 година

От всичко писано до тук се разбира, че Европа не може без руската газ. Виновни са си останалите европейци, които се подчиниха на САЩ и санкциите им срещу Русия. Няма как Европа да получава газ от Русия без да плаща. И сега решението за ЕС да си плаща за руската газ, но от много акъл, ще плаща по-скъпо.

95

Щерев

преди 1 година

ама редно е руската газ да я вдигнат 1000%.ха.ха.ха тези които са на клонката да умират от глад защото руска газ никой няма да купува..ха.ха

94

Удри!

преди 1 година

Хем ще пращат оръжие да ги стрелят и пари да плаща зелето за да запази американския режим в ***,хем рукнаците да им дават газ без пари?!? Путин да не ви е простото киро,бреилили американската акушерка лай* нен..кой *** би го правил??? Имат си газ,щеси го продават по техни условия! Търсенето определя предлагането,пазарна икономика! В тва ви вкараха американските ***,които освен войни,друго не изнасят..

93

Анонимен

преди 1 година

Нинова ще е първа на опашката. Ще плати с два тира пълни с рубли, защото както пееше Висоцки - Рубль не деньги, а бумага!

92

зер

преди 1 година

Русия явно си прави каквото си иска и не бръсне договорите с клиентите си. Колкото по-малко газ от русия, толкова по-добре

91

Анонимен

преди 1 година

От всичко писано до тук се разбира, че с руската газ оправия няма да има . Виновни са си руснаците . Поеха много договори , прибраха авансово парите по тях и дим да ги няма. И сега решението за ЕС да се търсят други източници на енергия.

90

Анонимен

преди 1 година

Високата цена на газа в ЕС не е болка за умиране, да ще има трудности, но руските апокалиптични фантазии са по скоро желаното от тях, а не реалността! 1. Високата цена в ЕС гарантира доставки от цял свят насам ще вървят танкерите, както вървяха към И. Азия когато там беше по скъпо! 2. В ЕС винаги се намира подход към компенсации на уязвими групи! 3. Високите цени не са норма, а имат пик и последващ спад, докато не се пренастрои инфраструктурата на втечнен изцяло!

89

Анонимен

преди 1 година

До76. "Тези руснаци , които са искали дългосрочни договори на ниски цени е от времето на Станишев и НДСВ . Преди 15 г. " От тогава всичко се промени , руските олигарси забегнахас парите в САЩ при Тръмп , българските оредяха физически . Новите играчи се появиха с началото на войната. И сега са други с неясни договори

88

Анонимен

преди 1 година

До до 92/94 Достатъчно. :))))

87

до 92

преди 1 година

Колко дългосрочни договори си прегледал?

86

Купувач

преди 1 година

В България всичко е китайско! Сега трябва цените да паднат на половина...

85

Анонимен

преди 1 година

До до 87/90 "Нещо се лъжеш, ЕС и САЩ не са целия свят. Има и такива, които купуват на нормални цени." Както казах, това са цените на международните пазари :)))

84

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 89 "Производството на газ е непроменено от десетки години. То е толкова колкото дава природата" Не позна :))))) Добива на газ и нефт става все по-сложен и технологичен, защото залежите на лесните места се изчерпват. А Просия няма технологиите и ноу-хауто да прави такъв добив, затова й трябват западните компании. Оттеглянето им означава рязко намаляване на добовите на руските компании и затваряне на находища. :))))

83

до 87

преди 1 година

Нещо се лъжеш, ЕС и САЩ не са целия свят. Има и такива, които купуват на нормални цени.

82

Анонимен

преди 1 година

Производството на газ е непроменено от десетки години. То е толкова колкото дава природата . Новото е , че Китай е с преференция и по цени и по количество и е първа на " газостанцията". ЕС последна на опашката. Путин ги нарече глупавите европейци , че са повярвали на договорите сключени от Газпром. А Тръмп и го каза 2015 г. Не правете тая тръба , по нея газ няма да има.

81

До тшак

преди 1 година

Спрямо кой е не конкурентна?

80

Анонимен

преди 1 година

До Т.Шак "Високата цена на газа води до висока цена на европейската индустрия," Това са цените на международния пазар, Т. Шак. Такива са за целия свят :))))

79

Анонимен

преди 1 година

В МОМЕНТА САЩ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВНОСИТЕЛ НА ГАЗ В ЕВРОПА, А РУСИЯ ПРАВИ КАТО ВЯТЪРА!