73

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 74 - За купичка ориз ще работим , ние , Украина , Румъния , Македония , Албания , след като мине тази зима , защото "братята " Американци се погрижиха да ни заробят , а пък специално в Бг повечето се надяват на безвизом режим за Щатите ! Повярвахте че сте в клуба на развитите и богатите , но истината е доста по-горчива !

72

Анонимен

преди 1 година

Изходът е само един - Всички сенатори ( без значение дали могат да ходят или не ) да отидат в Тайван , и да се оплезят на Китайците !

71

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 75 - " когато върне призводството при себе си ..." - Това вече няма как да стане , и ако малко разбираш от икономика ще се сетиш , че западният работник няма да работи за Китайска заплата , темпо и брой часове на ден , защото себстойността на продукта който ще произведе е непродаваем при мащабите на съвременното КОНСУМАТОРСТВО ! Другият вариант е западния стандарт да падне , което ще доведе до хаос и пак нищо няма да се случи ! Именно заради евтиния труд и печалби запада отиде там !

70

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 77 - Явно не е , защото обикновенният Китаец може да продължи да си кара на купичка ориз и може и да не разбере че са свършили трюфелите гуакамолето , но разглезения и вечно мрънкащ западняк , ще разбере когато е на купичка ориз и му е студено ! Това е разликата , макар и да не е много същественна !

69

Хм

преди 1 година

До 76 Какво значи "без тях"? Де ще идат?

68

Анонимен

преди 1 година

То пък щото Китай не е зависим от Запад.

67

едно стана ясно:

преди 1 година

Източника на благоденствието на "цивилизования" запад са развиващите се страни. Без тях запада не е цивилизован и 'благоденстващ'!

66

Анонимен

преди 1 година

китай просперира благодарение на това че почти целият тъй наречен западен свят си изнесе производството при тях което беше грешка.когато си върне производството при себе си китай ще спре да е фактор но това ще отнеме известно време.

65

Анонимен

преди 1 година

И как да се върне това производство в европа? Цените ще са 3 до 5 пъти по-високи. Кой в европа ще ти работи 12 часа за купичка ориз?

64

Анонимен

преди 1 година

И къде ще си ги сложат тези 90% полупроводници!?

63

ъъъ

преди 1 година

Русия не дава тя иска само да владее Затова и нейните сателити са мизерници

62

До 68

преди 1 година

То тъй се връщат производства и то технологични.......туй да не е като да сееш картофи. Въпреки че ние и едни картофи вече не можем да посеем като хората. Ти за да правиш технологични производства трябва на първо място да имаш хора! Умове и работна сила. Китайците имат по много от всичко. А Европа е застаряващ континент който в момента се пълни имигранти от третия свят.

61

Анонимен

преди 1 година

ЕС играе по гайдата на САЩ .Очертва с студуване , гладуване и всякакви такива екстри . А в същото време САЩ си пазят газа . Що не ни карат евтин газ , заради тях и продажните политици сме на това дердже

60

Анонимен

преди 1 година

Време е производството да се върне в Европа и Америка. Да го духат жълтите.

59

Ами

преди 1 година

Да излезе Кирчо и в подкрепа на Байдън да скъса и икономическите отношения с Китай, както го направи с Русия. Накрая ще видите, че САЩ нищо няма да помогнат, а страните от ЕС гледат само собствения си интерес.

58

В грешка си

преди 1 година

#40 обедняване съвсем планово заради парижкото споразумение за климата. От което САЩ излезе а Русия даже и не влезе. Китай също не влезе. Всичко друго, ковид, Украйна, Тайван, пожари, е само повод да се оправдае обединяването и да не се бунтуват плебеите.

57

Анонимен

преди 1 година

Тези са луди...без евтините китайски стоки ще го закъсаме.Едно време е нямало стоки по магазините и пак ще стане така.Най-елементарното...няма да имате пликчета да си сложите храната в тях.Не само Запада е зависим от Китай,но и Китай е зависим от нас.Целият свят е свързан.Едно голямо семейство с годините сме станали и единия като не е добре цял свят страда.

56

Анонимен

преди 1 година

Сърбия която се води кученце на Раша каза, че те зависят изцяло от търговията си с ЕС, монголците не им давали нищо, освен празни обещания разбира се :)))

55

Абе

преди 1 година

#61 има изход, топки няма.

54

Западно слабоумие

преди 1 година

Идиотизма на запада може дасе види от самата статия. Разсъждават само в термини на компании, долари и инвестиции. Колкото и долари да сложите, те няма да направят нищо, нито една молекула нафта, нито една пластмасова китайска кутийка. Този, който произвежда нещо може да го продаде на който не може да си го произведе по технически или политически причини (каквито са само забраните на Европа), за каквато си цена иска. Пример: лекарството за хепатит С в САЩ е 60000,в Индия 103 долара.