23

Споко

преди 1 година

Споко, след блокатада на Китай, Тайван ще си кара пясък от Швейцария.

22

Анонимен

преди 1 година

Путин много добре се оправя с украинците. Украинсата армия постепенно се смила. Украйна ще изчезне като държава и на нейно място Русия ще моделира нови образувания които са 100% лоялни на Руската империя. А ЕС ще обедняват и икономиката им ще спира.

21

Анонимен

преди 1 година

В Тайван на близо 4 пъти по-малка площ от България живеят 23 милиона души. От 3 август е строго забранено да се доставя пясък в Тайван. Тайван разполага с високи технологии и ще строи сградите с микрочипове.

20

Анонимен

преди 1 година

Тайван в момента е в пълна блокада заради морските учения на Китай в региона. Не се знае колко ще продължат тези учения, може и месеци. Кризата за чипове в целия свят ще се ожесточава, индустрията на ЕС ще спира, особено автомобилната промишленост.

19

Анонимен

преди 1 година

Сащ са държава от миналото всички технологии вечемса раздадени.Сащ вече не са интересни жените им са по евтини от тсиганките на магистралата

18

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 20 Да бе, то високотехнологичните производства в Тайван са дошли от въздуха. Просто това което направиха САЩ с Китай след 1973 година преди това го бяха направили с Тайван. Разберете че САЩ са постиндустриална държава, държава изнасяща технологии, а не само индустриални стоки като Китай. Така че ако САЩ решат някого да го порежат с износа на технологии той започва да изостава от света всяка година с по една година. САЩ държат патентите на 99% от електрониката.

17

Анонимен

преди 1 година

Китай ако тръгне с кораби да дебаркира в тайван половината китайска армия ще бъде избита във водата другата половина на тайванският бряг.

16

Анонимен

преди 1 година

Доктрината за единен Китай не се отхвърля и от Тайван, чието точно име е Република Китай, това което се отхвърля е комунистическото управление на Китай, така че ...

15

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 26---Нещо не си разбрал доктрината за единен Китай е на Китай и те твърдо държат на нея, няма как друга държава да им я промени.

14

Анонимен

преди 1 година

*** с едни украинци въоръжени със советско оръжие не успя да се справи за половин година е напреднал 10км.Представи си да води война с високотехнологичен противник като Франция например със допотопните сушки срещу свръхтехнологичните Рафали

13

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17 Много добре става, всичко е въпрос на политическа воля. Доктрините се сменят, я виж Путин за 20 години 3 пъти смени ядрената доктрина на Русия. От доктрината Русия няма да употреби първа ядрено оръжие до доктрината, ако някой се изпикае в руска територия Русия има право да употреби ядрено оръжие

12

Анонимен

преди 1 година

Такъв пясък и в Швейцария мога да ти намеря.Стига са заплашвали изтопните говедари че без тях живота ще спре

11

Анонимен

преди 1 година

В Русия има всичко, има и много пясък (силициев диоксид както е химическото му название). От пясък се правят силициевите пластини за микрочипове. Русия е най-големият производител на силициеви пластини след Китай. В Тайван няма пясък.

10

Анонимен

преди 1 година

Ако Китай спре TSMC, тогава производството на автомобили в Европа ще спре.

9

Анонимен

преди 1 година

Прекъсването на веригите за доставки на строителен и кварцов пясък има потенциала да нокаутира не само тайванската икономика, но и цялата глобална електронна индустрия, от игрови конзоли до "мозъците" на съвременните ракети и изтребители.

8

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17----Не става още по времето на Президент Никсън щатите признават доктрината за единен Китай и няма как сега да се отметнат.

7

Анонимен

преди 1 година

Крайно време е САЩ да си приберат високотехнологичните фабрики от Тайван в САЩ и китайските комунисти ще останат с палец в устата. Друго което може да направи САЩ по примера на руското джудже е да подхвърли на Тайван че ако тайванците направят референдум за независимост от Китай то САЩ ще признаят резултатите му.

6

Или

преди 1 година

Да понесат още унижения

5

Преди

преди 1 година

ВСВ Китай се е казвал Тайван....

4

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 12,хахах и какви суровини доставят Япония и Ю. Корея, говоря за доставчици на суровини и ресурси, а не за търговски партньори