27

Анонимен

преди 1 година

27 днк не може да се извлича от дори добре запазени артефакти на повече от няколко хиляди години. Няма органично вещество което да може да запази тази структура. С енергията просто забрави да правиш дълготрайни батерии, дори един магнит влиея, хората от средновековието са мислили перпетуум мобиле, ама няма засега. Освен черна дупка или тъмна материя или енергия.

26

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 13 развинтено въображение имаш .Лошо няма . И си голям късметлия . Да не си дал нито стотинка за поддръжка на колите ..... И данъците си отървал . И задължителните прегледи .

25

Анонимен

преди 1 година

А тая батерия изобщо за да я произведеш наясно ли си какво се изразходва, какво се отделя и накрая дали изобщо може да си избиеш парите дето со вкaрал за тая батерия. Световните кукловоди преди време се събраха на една среща и там са стигнали до заключението че единствено ядрената енергетика може да гарантира енергийната сигурност и икономиката на държавите в ЕС. На държави като нас ни се казва обратното за да си затворим централите и след време запада като си възобнови мощностите да купуваме

24

Анонимен

преди 1 година

И понеже имаме АЕЦ от 74г за това през 80те бяхме с режим на тока. От както го няма селтака Тато и не сме с Русия сме в пъти по-добре. И освен банани ядем и ананаси, папая и каквото си поискаме и ходим по света където си поискаме. Вие си сънувайте предишната мизерия за мързеливи.

23

Анонимен

преди 1 година

И още нещо да ви кажа, проблемът никога не е бил в количеството произведена енергия, а в нейния пренос и съхранение. Един по-сериозен технологичен пробив при батериите и ще забравим за централизирано и монополизирано производство и пренос, а всеки сам ще си произвежда в предостатъчни количества. Близо сме, даже бих казал, че го има, но внедряването му е изкуствено възпрепятствано.

22

Анонимен

преди 1 година

20 ти толкова ли си наивен и глупав? Най-големите в света токамаци са следните:JET (Joint European Torus), ВеликобританияJT60-U, ЯпонияDIII-D, САЩT-15, РусияASDEX Upgrade, ГерманияTore Supra, ФранцияЛуди пари се наливат за тази технология. Ама не, имал бил диодна крушка, ток за дрелката печката и климатика не трябвало.

21

Анонимен

преди 1 година

Ядрена енергетика ще развива само този който има шанс да си купува ядрено гориво. Скоро време такъв шанс няма да имат дори американците. Те не произвеждат такова гориво и не могат да го правят по технически причини.

20

Кюри-кури

преди 1 година

Само *** може да мисли, че може да има устойчив и проспериращ свят без ядрена енергетика, просто трябва да стане по безопасна с новите технологии за управляване на процесите и по надежните материали

19

Анонимен

преди 1 година

Ся да ви кажа, фабриките за фотоволтаици бълват огромни количества, а въпреки увеличаващото се население, потреблението на енергия намалява, заради по-ефективните технологии. Колкото и да са неефективни соларите, всяко панелче къса трохичка от пазара на конвенционалните източници. Който е луд, нека налива пари в централи, които ще се изплатят след 100г., ако изобщо.

18

Анонимен

преди 1 година

Хората се оплакват че дървата поскъпнали двойно. В Германия се чува че щели да карат на въглища и мазут. Естествено Ганнчо Семерджиев кара тесли по островите на светофарите между "Сидней" и папуа-нова гвинея.

17

Анонимен

преди 1 година

Некадърните френски ядрени "специалисти" щяха да гръмнат унгарската аец.

16

До 15

преди 1 година

Да, примерно за тебе ренесансът е да станеш бачкатор от склада на Билла за 2000лв. в склада на Лидл за 2800

15

Анонимен

преди 1 година

Абсолютно не защото има нужда от огромни количества течаща вода за охлаждане и твърди скали които няма да мръднат следващи милион години за съхранение на ядрените отпадъци. Никой не е толкова луд да инвестира в губеща технология, освен ако не му пука за бъдещето и търси само печалба от комисионни за сметка на държавата и все повече ядрени аварии.

14

Анонимен

преди 1 година

До 7"А тези които агитираха против АЕЦ Беляне повече власт не трябва да помиришат" - това са евроатлантиците, които европеидните про'с'таци подкрепяте с 95% да ви евроинтегрират. Дано *** от глад и студ!

13

Анонимен

преди 1 година

Слабо ме вълнува. Карам си две електрички с 0 разходи, зареждам ги с мои фотоволтаични системи в къщата, топло 350м2 за без пари с геогермална термопомпа, карам си кефа, обималяме света с жената и децата, печелим пари, влагаме в смислени неща. Да му мисли бедният русофил в прованса как ще се оправя

12

Анонимен

преди 1 година

Толкова с принципите на западняците. Забравиха за зелената сделка и бързо смениха плочата. А нали ако се повишат температурите с 1.5 градуса всички ще умрем! Искате ли децата ви да умрат? И вие да умрете мъчително от климатичните промени. Ами изграждайте тогава атомна енергетика.

11

Анонимен

преди 1 година

Уникален реактор ще осигури енергийното бъдеще на Русия. Новият ядрен реактор на бързи неутрони с охлаждане на олово ще се превърне в демонстратор на уникална технология - напълно затворен ядрен горивен цикъл.

10

Край

преди 1 година

Апропо дайте си сметка докато беше соца къде бяхме ние. Ние имаме АЕЦ от 1974г. 50 г. по -късно Турция още няма. Индия /1млрд и нагоре/ също още няма.И си затворете мръсните русофобни уста. Щото с Русия, България беше там където със САЩ никога няма да бъде. Яжте банани.

9

Анонимен

преди 1 година

Франция търси отчаяно ТЕЦ специалисти за въглищните електроцентрали, повечето са пенсионирани, кой уволнен, кой от години вече не работи това, изостанали са 50 години в ядрените технологии, затвориха половината АЕЦ, а Германия затвори всички АЕЦ. Полша е добре, вече минават масово на въглища и имат ток.

8

Какъв ренесанс?

преди 1 година

Ядрената енергетика е в разцвет. Първата руска термоядрена електроцентрала в град Саров ще бъде няколко ХИЛЯДИ пъти по-мощна от атомните.