137

Факт

преди 1 година

Политиците в Европа не искат да си признаят провала и грешката която обрича народите на беди.

136

Анонимен

преди 1 година

Макрон и Шолца редовно си приказват Путин по телефон, секси му пъшкат на слушалката да им отпусне още газцица иначе за пред хората се правят че поддържат Украйна.

135

Drang nach Osten

преди 1 година

Германистан винаги има един и същ проблем. Петрол. Така беше преди първата световна, така беше преди втората, така е и сега. Германистанците тогава измислят газ-генератор, който генерира газ от въглища, които се нагряват с огън от дърва като алтернатива на бензина, за да карат камионите си. Естествено КПД на този газ-генератор е смешен, но сега пак ще им се наложи да го ползват, ако още се блещят.

134

Ужас

преди 1 година

Ефекта на бумеранга от санкциите удря жестоко Европа.

133

Путик не може

преди 1 година

да се справи с няколко цеха за винкел в Украйна, бил "тласкал" Германия.

132

Поумняване.

преди 1 година

Когато германските работници останат без работа тогава Урсула ще поумнее.Не разбраха ли елитите на Европа ,че вече Русия ще диктува условията.Първо условие -спрете да се гаврите с Украйна като и давате оръжия защото там загиват слявани и източно православани.Второ условие -спрете да клякате на долара и на сборището зад океана и си гледайте интересите заедно като не ни вкарвате в трета световна.Трето условие - ако не зипълните първо и второ скоро ще има само пепел в Европа.

131

Бгг

преди 1 година

Да бе ЕС налага санкциите, а Путин бил ги тласкал. Добре е да се каже истината

130

анонимен

преди 1 година

Нещо не е ясно - нали не искаха нито газ, нито петрол от Русия, какво всъщнот искат? Май доколкото разбирам, Путин ще ги отреже. Но пък най-добре е да се спрат да се трепят и да възстановят бизнеса, защото омраза безкрай до нищо не води, как приложиха плана Маршал, според вас от омраза ли....

129

Иво

преди 1 година

Тука заглавието по точно би било: кой ми стау гащити.. кой не иска да купува газ? Германия.. кой налага санкции за торове и зърно... ЕС.. кат нещът газ и петрол кво ревът.. да са опраат

128

Анонимен

преди 1 година

Щели да спрат да купуват нефт и газ от Русия, а най-много да накривят на капата на дядя Вова.

127

защо

преди 1 година

"Май 18 - 2022 - Фон дер Лайен: Инвестираме 300 млрд. евро и късаме с руския петрол и газ" Що се плашите незнам??

126

Анонимен

преди 1 година

А бе аз не знам неко да бега в Русия, всеки бега на запад, при цар долра, никой не иска рубли, всеки иска да живее като американец, а не като руснак.

125

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен, к.110 Металните руди обикновено във вид на концентрат се топят с кокс и обогатен на кислород въздух от фурмите, защото изискват температура доста над 1000 С. С въглища (кюмюp) или обогатени такива - напр.полски/донбаски бpикети можеш да си палиш пернишката печка. Еленергията е много скъпа и се използва за изготвяне на краен продукт - напр. на стомана в електропещи. Дори и в стоманодобивните цехове се предпочита загряването с мазут като по-евтино гориво. Но и той е руски, а не на ЕС.

124

Ceci_

преди 1 година

Виж ти, колко интересно, оказва се, Русия е продавала доста изгодно газ в европа, пък на нас 20г. ни обработват мозъците как лошият кремъл ни ограбвал. Пък то се оказа че цялата немска икономика, съдържаща европейският проект и източно-европейските просяци чрез профицита си, се базира на евтини руски ресурси. И всичките тези години ние плюем ръката даваща... ами народа е казал какво с3р3 лакомото д7пе.

123

Анонимен

преди 1 година

Стига с това лашкане, дето Путин го прави на великия Запад. Ние го усещаме и без да го пишете. Напишете нещо за това как санкциите ще смажат Русия и как тя ще фаолира максимум до две седмици. Поне да се посмеем малко.

122

За Витков

преди 1 година

Сега да излезе биби джипков и да му обясни на този, че ако той е бил на власт инфлацията нямаше да съществува, а цената на бензина щеше да бъде 2 кинта.

121

Анонимен

преди 1 година

121 Тъй си го написал, че все едно САЩ и НАТО обикалят с прашки и видиш ли руснаците щели да ги посрещнат с 6500 ядрени бойни глави. А истината е, че САЩ и НАТО имат повече ядрени бойни глави от руснаците и със сигурност са изрядни. За руските изобщо не е сигурно дали половината изобщо ги има и могат да ги изстрелят, а другата половина няма да им паднат на собствените глави.

120

Анонимен

преди 1 година

ЕС не може без ресурсите на Русия, но те трябва да са евтини. Русия не можем да я унищожим военно, но можем да я унищожим икономически с постоянни санкции и като я притискаме и задушим от всякъде с НАТО и враждебен обръч. Ако Русия не бъде унищожена и разделена на няколко демократични страни, на ЕС може да се сложи кръст както в икономически, така и в политически смисъл.

119

А

преди 1 година

Кой кара Германия да налага санкции.....Какво очакват, да запорират чужди активи, да блокират доставки и после вдичко да им е както те искат. А, Германия е достатъчно силна, за да й се диктува. Демек, проблема е в политиците им. Нама да стане със санкции и противопоставяне. Ще стане само с преговори и отстъпки. На който не му се вярва, ще преживее или студена, или военна зима.

118

Анонимен

преди 1 година

Дрън Дрън.Газа е стока като всяка друга. Пито платено. Останалите приказки целят други, ама за другото си иска други неща, а там вече каквото сабя покаже и честа майко, юнашка.