44

Анонимен

преди 1 година

Защо винаги ние правим нещо под натиск....защо не натиснат РСМ да приеме нашите изисквания.Не е толкова трудно да приемат 3 наши искания.Първото е че историята е наша,второ говорят на български и трето вписването в конституцията им българите.Не е сложно .....но е много болно ще е.

43

Анонимен

преди 1 година

Сега вече лъсна истината, че цялата истерия около Македония беше постановка на Борисов и Доган и новите им патерици ИТН и Възраждане да се свали Правителството.

42

Анонимен

преди 1 година

Добре е само ако има някакви срокове и ясни и точни критерии да се изпълни договора с РСМ. Но другото е съмнително. Няма и санкции ако Македония не изпълни или даже и гаранция франция няма, Това са гаранциите че няма мърдане и трябва да изпълня както бг изпълнява нойския договор всрок. И после дигаме ветото. Но ако България не е съгласна да дигне че не е изпълнено, а ЕС иска пак да дигне какво става.

41

Анонимен

преди 1 година

до 35 Това, което е публикувано е Протокол за исканията на България за изпълнение от македонска страна, за да сваалим ветото и действително е много добро. Обаче македонците не са съгласни и направиха многохиляден протест. Този протокол няма нищо общо с предложението на Макрон, което си е една гаранция-Франция.

40

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Ами ако не е Димитров а допускаме някоя друга партия и остане че Македония е бг и че няма маек нация, тогава Югославия и СССР остават във война с България и пак ще има народен съд и ще ликвидират фашистите и царя и партиите, но тогава България може и да не се казва вече Българиоя. Всички са срещу България зашото СССР е съюзник. Кое е по-добре а.

39

Анонимен

преди 1 година

"Титко иска или признавате маке малцинство и маке нация.или давате пиринска македония. Какво ще направиш?" Явно си фен на Г.Димитров. По-скоро руснаците са казали на Тито, че може да иска подобно нещо от нас и по-късно, когато отношенията им вече не са толкова добри ние спираме с това. Да, ако аз съм в такава ситуация ще избера по-малкото зло т.е. да призная маке-нацията, но няма да пращам полицаи да бият хората, защото те не искали да се пишат макета. Димитров защо казва, че е маке?Заради Тито?

38

Анонимен

преди 1 година

Голи думи, поредните! Точно като европейските ценности, за които говорят делата - търговия, ограбване, неравнопоставеност, незачитане на взаимен интерес,изнудване, корупция- ей това са прословутите ценности! Падане на ветото трябва да стане само след издадени и разпространени в училищата на РСМ учебници по история, не по-рано от 2023 година. Климент, Наум,християнството, азбуката, Самуил, възрожденците, писатели и поети - те са си присвоили всичко това!Трябва да спрем предателите!

37

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 40 България губи войната 1944 и е нарушила Нойския договор от 1919 г. че е нападнала Югославия в 1941 г. с войска.Титко иска или признавате маке малцинство и маке нация.или давате пиринска македония. Какво ще направиш?

36

Анонимен

преди 1 година

До Едно към едно - Важно е не да не започват преговорите докато не са изпълнили изискванията, а да няма как да стигнат до края т.е. да станат член. Турция от 50 години води преговори и още не е член и според мен никога няма да бъде. Юристите това да гледат, дали имаме гаранции, че ако не се изпълнят исканията, те няма да станат член иначе реално и да започнат преговори, това нищо не означава. А относно Самуил само той е споменат поименно, защото вероятно само за него все още са признали.

35

Анонимен

преди 1 година

"В комунистическия режим и тук в България е имало гонения на фашисти нищо,че българи са били.Нали знаете?" - И? Какво точно искаш да ни кажеш с това? Въпросът е, че в Македония е имало гонения срещу хора, само защото са се наричали българи и не са искали да ги правят македонци. И в Бг има един такъв срамен момент от онзи период, който благодарение на Г.Димитров прави така, че нашата позиция да олеква малко в тази ситуация, но въпреки това при нас е било за малко, а там през целия период.

34

Едно към едно

преди 1 година

Единствената личност, която се споменава поименно, е Самуил. Никой друг! В текста пише : "Двете страни в срок до две години да включат в учебната програма...". Точно и ясно. Нямаме бърза работа. Като се изпълнят предписанията/ срокът е две години/-следват подпис и печат и са в ЕС! Ама тия мекерета нищо няма да спазят, ако първо подпишем. Нищо! Не им вярвам!

33

Анонимен

преди 1 година

В смисъл ако там в Македония е имало репресии в комунистическия режим срещу българи е възможно да е било и заради политически убеждения както е било и в самата България.Бях много против френското предложение.Изглежда добре,защото е включен въпроса с историята и ще признаят българските граждани.

32

Анонимен

преди 1 година

В комунистическия режим и тук в България е имало гонения на фашисти нищо,че българи са били.Нали знаете?

31

Анонимен

преди 1 година

Ами хубаво, че го има текста, ама нека народа и управниците имат един два месеца време за да се запознаят с него, защото македонистисърбистите са заложили някакви бомби. Нима те спазват договора за приятелство и добросъседство, само БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ГО СПАЗВАМЕ А ТЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС, ПАЛЯТ БЪЛГАРСКИ КУЛТУРНИ КЛУБОВЕ...

30

Анонимен

преди 1 година

Бях доста резервиран относно това предложение, но сега като го изчетох бих казал, че не е чак толкова лошо. Въпросът е дали ще се спазва и доколко. Само отварянето на архивите от комунистическия период биха допринесли доста за това, да стане ясно какви гонения е имало срещу хората с българско самосъзнание в Македония т.е. срещу всички баби и дядовци на днешните македонци. Естествено макетата няма да проумеят станалото за една нощ, но ще е стъпка в тази посока. "Където е текло пак ще тече" ... :)

29

Анонимен

преди 1 година

Нека всички първи мъже в държавата и всички партии да излязат с позиции защо не одобряват това предложение на Макрон. Слави и Радев нарекоха приемането му национално предателство. Защо?

28

Анонимен

преди 1 година

Липсва периода 1913-1944 г. когато Македония е окупирана от Югославия и с Нойския договор е окупирана от Франция и АНглия и после предадена на Югославия както и реабилитация на загиналите четници и войници за България. Както сега се счита че Русия е нападнала Украйа н ами същото е за Югославия и Гърция и НАТО които окупират Македония част от България.

27

Анонимен

преди 1 година

Този договор си е ОК. Не виждам какво толкова се палите и едните и другите. Чалгаря чак напусна правителството, защото било против националния интерес. Странна работа

26

До 28

преди 1 година

Нищо мъгляво няма. А македонците ги чака много дълъг път към Европа. И ако искат да изпреварят сърбите ще започнат да изпълняват и следват Европейските изисквания и ценности! А те не са омразата, която се шири благодарение на прораша пропаганда!!!

25

Анонимен

преди 1 година

tldr, гаранция-Франция