Кюстендилска област е със най много череши и е на по малко от 90 км. Какъв е проблема че няма във софия? Инициатива можеби
абе не знам какво става..Аз тук купувах само български череши..Имаше ги,а вероятно още ги има,в изобилие..Но:-Черешите бяха представени на "сергията" ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!!!!...Вдявате ли?..-През колкото повече ПРЕКУПВАЧИ мине една стока,тя толкова повече се оскъпява../ и НЕ,не откривам Америка,просто припомням туй,що всеки знае../..И нещо друго,много важно,но за съжаление невъзможно в нашата окупирана географска територия:..-СОЛИДНИ МИТА за вносните стоки!
Пуснете братята свободно в черешовите градини и черешите ще стигнат до пазара, даже ще е залят с тях. Справка 2002г.
Нещата са прости - от червена мутра, черешопроизводител не става, нито търговец на череши, нито преработвател. Става само лапач. Вместо гръцкият пазар да е залят с български череши, тук се продават гръцки. И в областта на черешите Родинката потъва по план. После рови дъното и т.н.
В Гърция цените са по високи (гръцки фермери пазаруват от магазини в родопите) заплащането за труд е по висока и как тогава успават гърците да предлагат по евтина продукция (че да са конкуренти на турците - за Турция знам че предимството на този етап е евтината лира) но няма как гръцките череши да са по евтини от Българските...(лично моето мнение е че се търси голяма печалба)
Благодаря! Яжте си ги българските череши! Пръскат ги с отрови докато зреят, което е недопустимо! И после защо българите сме със стомашно чревни проблеми и защо сме на първи места по рак на стомаха и червата. Интересно купих си към 10 кила гръцки череши е как пък веднъж стомах не ме заболя. Като чуя българско и ми се драйфа! Никакъв контрол няма у нас или ако има той е корумпиран!
Заради продажните политици. Затова. Иначе аз си купувам и тази година череши директно от производители по селата - сега хрущялката е на 3.00 лв. за килограм - елитна, страхотна череша. От такива си купувам краставици и домат - страхотни на вкус и на по-нормални цени, впрочем. Както и сирене, месо, кашкавал. Не пазарувам от веригите магазини. Там се старая да пазарувам само по изключение.
До селянинНезнам как береш череши, но аз лично бера по над 100 кг на ден и то не си давам зор и внимавам да ги бера с дръжките. Явно е въпрос на желание
Като не могат да ги продадат пресни да правят конфитюр, да сушат и да правят ракия. Така продукцията ще се запази за дълго и няма да загуби стойност. Това са трайни продукти с добавена стойност за които има пазар по целия свят.
черешата се бере трудно вчера цел ден брах и коко 50 кила най много една череша и дайте да сметаме нанам 10 декара =200 череши (дръвчета ) демек требат 100 човечета да ги оберат за 2 дена или поне 30-40 за седмица айде вие сметайте нататък надници транспорт и цена на пазаро
На мен ми изгниха 300кг в двора, никой не яде, ге тръгнали да чакат прекупвачи, хахаха. Тук бизнеса не е като та запад щото вкичщи имаме по няколко овошки, а в градовете е пълно с овошки. В София, Младост докато стигна до супермаркета съм изял половин кило джанки, орехи, вишни и ябълки. Тази есен ще посадя 4 череши до блока, за да не се притесняват производителите за нас.
Е как да може нали нашите Български череши са в плантациите в Централна Африка всички нации ги разграбват докато дойдат до България.
Българската череша не може да стигне до родния пазар