51

Анонимен

преди 9 месеца

Роднините ни изнудваха... Герб са по далаверите и кражбите. Поне да бяха в общини имали висше. Алчни. Чуждите по помагат. Ромите поне ми поискаха за 3 банки 240 лева. По ми бе изгодно. Но не знаех че ще ни изнудват и с пъти им платихме. Живи и здрави да са. Бандитите печеляха 12 г чрез изнудване не само за кръв бг така имащите днес са в графа бедни самотни и

50

Анонимен

преди 1 година

Абе аз НЕ искам да плащам здравни осигуровки ,защото ще се лекува някой друг та камоли да подаря моя кръв в България .. Когато съм в западна държава дарявам кръв и дори ако поискат бих дарил и органи от мен.....

49

Анонимен

преди 1 година

Кръв давам само за роднини, но безплатно. Ако не си ми роднина кръв за теб не давам. Ходи плати на *** да дарят вместо теб. Мога да ти заема пари ако нямаш но кръв освен за родата не давам! Давал съм 4 пъти кръв и всеки път след това по 1 месец ми се вие свят като стана.

48

kirasirrav

преди 1 година

Въпреки че никак не обичам да ме бодат и да ми взимат кръв, по една или друга причина дарих поне 5-6 пъти, може би и повече. Повечето пъти за малко познати хора, като ме уговарят други. Никога не съм получавал повече от 50 лв. + нещата от КЦ, и почерпка от заинтересованите. Имало е случаи без никакви пари, освен ядене/пиене но здраво. Така са били и доста даващи със мен. Тези дето стоят пред болници и КЦ съм ги виждал, и цените са високи.

47

Анонимен

преди 1 година

Като не искате да гледате това "грозно явление" накарайте тези 100 000 държавни служителя, включително безполезните милиционери, прокурори и дупетати, да даряват кръв два пъти годишно. Така поне ще има някаква полза от тези парaзити. Или поне плащайте на кръводарителите. Аз отказвам да дарявам доброволно кръв, след като преди десетина години ми се наложи да платя едни 150 лева на черно.

46

Анонимен

преди 1 година

Кръвните центрове в провинцията директно си имат тарифа. Трябва ти кръв, но не можеш да дариш или да намериш дарител - плащаш 60 лева и всичко е ок. Не ти дават касова бележка, естествено. Това е реална случка от миналата година, в държавна болница...

45

Анонимен

преди 1 година

До Вируслав - Такива като теб, са за бесене...

44

Вируслав

преди 1 година

Цената на кръв от НЕваксинирани се покачва драстично. Преливане на кръв от ваксани, е с равосилен риск, както при ваксане. А кръв от такива с четвърти бустер и нагоре, трябва да се забрани за преливане.

43

Анонимен

преди 1 година

Държавата трябва да плаща на кръводарителите.Отделно ние мъжете се страхуваме от вземането на кръв.

42

Гошо

преди 1 година

Аз не мога да разбера защо кръводаряването трябва да е безплатно От това безплатно то е реално съвсем платно Толкова ли е сложно центровете по кръводаряване да плащат определена сума на дарителя и след това нуждаещия се да я възстановява Тая анархия сега е само заради някакъв псевдохуманизъм Ако отидете за кръв до център ще ви кажат че няма ,но отвън кръводарители срещу заплащане колкото щеш Пред която ѝ болница да се завъртиш ви питат не ви ли трябва кръв

41

Анонимен

преди 1 година

Схемата е добре изпипана - един се пазари за цената, друг дарява кръвта, трети прибира парите. Поне така видях, че действат в София.

40

Анонимен

преди 1 година

Затова подкрепям делението на групи в общестовто! Тоя идививдуализъм, вскеи сам за себе си ни съсъпва. В моят кръг всички винаги се подкрепяме, а тези, котио злоупотребява, просто биват изритвани! Да, ползваме се с преференци пред хора, които не са част от кръга, но такъв е живота! И не, не сме илюминати. Наричайте ни и така,, ако искате, енафи, фашисти , секти, мафиоти,какво ли не ... просто дръжим едни на други, помагаме си в бизнеса и в живота и не харесваме другите :)

39

Анонимен

преди 1 година

Какви 500 лева бе ! Само срещу 1000 евро давам кръв.

38

Анонимен

преди 1 година

"За случаите, в които едно лице получава материална облага, за да дари тъкан и тя е доста сериозна - от 20 000 до 40 000 лв глоба." - И защо, бе мамини малки сладки!!!! Разбирам, че е добре д асе помогне, но като няма кой, а има тиаква, дето го правят за пари ... ем ... ето една алтернатива. Ако не бяха тея, дето продаваха кръв, смъртние случйа в страната ще се удвоят!!!

37

Анонимен

преди 1 година

Под 1000 лв чисти в брой и предварително броени в момента, на леглото и точно преди да ми включат системата аз , НЕВАКСИНИРАНАТА СИ КРЪВ НЕ ДАВАМ !!!

36

Aaron Koen

преди 1 година

Чиста Резус Негативна 0- RhD- кръв. Не пия не пуша не вземам никакви упойващи субстанции ,спортист съм и никога не съм влизал в болница. Цял живот планини катеря. 3999 лв -1бр. за банка с кръв.12 999 лв. за 2бр. Банки с кръв (на промоция от 20 000 лв) За 500 лв може да си купите no name маймунска кръв.

35

do 32

преди 1 година

Що, ти преди евроатлантическите ценности даряваше редовно ли?

34

Анонимен

преди 1 година

2,5 млн.броя държавни хрантутници глави сдобитък.Хванете ги да дадат ппо 2 банки с кръв под строй или им спрете заплатите завинаги.

33

Анонимен

преди 1 година

До Муахаха Скрий се някъде на сянка, че скоро ще забиеш съвсем.

32

Отговор до 14

преди 1 година

До Хахаха до 12Само тъй си мислиш ти, то и при операция от апендицит може да настъпи усложнение и да има нужда от кръв. Я си представи някой перитонит или нещо по-сложно. Бай бабо, да не те среща мечка в гората, че тогава става страшно - иначе сме много курназ. Искам да те видя как ти лично ще оперираш апендицит, щом ти е толкова "рутинно". Чувал ли си за тежки, дори фатални операции на сливици, напр. Що се изказвате като сте неграмотни?-лъжете добродушни хорица - това е срам.