31

Алпинист 0Rh-

преди 1 година

3999лв за една банка с кръв искам .Резус негативен съм .За 2 Банки на промоция съм за 12999лв .За 500 лв може да си купите маймунска кръв.

30

един

преди 1 година

До АТАКИСТ. Ти добре ли си? украйна е номер 1 в Европа по брой заразени със СПИН.

29

Ламята

преди 1 година

Скотско общество е това.Тотален упадък,наречен евроатлантически ценности.

28

Муахаха

преди 1 година

вие какво Искате, ние да си Даваме Кръвта Евтино или дори БезПлатно, а вие да свивате Пачките, като я продавате за Хиляди, а Скоро Милиони, щото без Кръвопреливане на Свежа НеВаксинирана Кръв - Набодените в Израел и Западна Европа са обречени на Смърт!

27

На ЮдеюСемитите

преди 1 година

Не Давайте Нищо Даром! Нали Знаете, защо Носа на ЮдеюСемита е Толкова Голям - Щото Въздуха е БезПлатен и Трябда да може да Заграби, колкото се може повече от Него!!

26

Малко е,

преди 1 година

при Тая Инфлация, който иска да живее, трябва да си Плаща - здраво! а ако нямате - пари, ами бедните, нямат право на живот - къде пише противното!!

25

До 1

преди 1 година

кУмАнизЪма!!! Ха-ха! Добре беше тогава. Сега много ценности се промениха, да не кажа, че не останаха

24

dmx

преди 1 година

Не ми се струва нито скъпо, нито несправедливо и се чудя защо държавата не им плаща тези пари. Може, би за да има да плаща на дистрибутори и комисионери, а журналистическото мръсничество все едно голяма далавера е разкрило...

23

Анонимен

преди 1 година

Искате като в ес - болниците дасатърговдкидружества. Защо ревете?

22

Анонимен

преди 1 година

Така е при капитализма.

21

Кръводарител

преди 1 година

Безплатна беше кръвта когато и живота беше безплатен, даряваш една банка кръв дават ти там един шоколад и два дена платен отпуск -прибираш се у дома идват ти сметките за месеца(става дума за онова време преди тридесетина години когато се живееше в пъти по добре от сега) И СЕ ОКАЗВА ,ЧЕ ПОЧТИ нищо нямаш за плащане ток 2ст . вода 2стотинки храната ти кажи -речи и тя без пари бензина ти 25 стотинки и така в продължение на 30-40 години ами ти си осигурен ,що да не дариш КРЪВ ? Е сега е друго време!

20

Мда

преди 1 година

Всеки Урк влизайки да се задържи да даде , ако не автомобила си , то поне кръв за курорта на който ходи, според звездите на хотела.Еми ще прелеем

19

Защо липсва такава

преди 1 година

организация?От 2-3 банки,които са ти поискали,използват само една или не се налага. Къде отива тази кръв?По усмотрение на шефовете в лечебното заведение.Може да спаси някого,а може и да стане резерв на шефа за негови хора.Пак куче влачи и корупционни практики.За да няма организация,тези,които биха могли да я създадат, не я желаят.Значи имат някаква полза от липсата и.Може и да бъркам,но това е логиката.Поправете ме.

18

Анонимен

преди 1 година

Да дарявам кръв безплатно?!? Даже не мога да го възприема като концепция. Ако някой познат има нужда - да, ще му даря. И то трябва да е близък познат. Ако е баба Гицка от съседния вход, дето се поздравяваме един път в седмицата: да опъва петълите и да не ме занимава. А някой тотално непознат даже да не си прави труда да ме пита. Ако плаща някаква сериозна сума и няма да ми отнеме много време: що пък да не? Ама безплатно... беги мани...

17

Елемаг

преди 1 година

Нещо като *** пластмасови шишета и так нататъка.В чужбина направили автомати за шишета,хората събират,чистят и после на магазина и с бележката си отбиват от цената в хипермаркета пред които е автомата за събиране.Ама тука неееее,разни там контейнерчета да хвърляш,па оня безплатната продукция,да си я обръща в пароляк за него!!!КАзаха ви го.Има една клика в София,дето пречи в много дейности на развитието на България.

16

Елемаг

преди 1 година

Един от хилядите проблеми останал нерешен като наследство на прехода.И както винаги докторите в сехмата искат капиталистически заплати,а даренията да са комунистически.Как се решава от раз.Всеки желаеш да дари кръв половин минимална,350 лв + оня пакет със сладостите и точка!!!В чужбина е така от половин век.Неее навсякъде искат капиталистически пари разни,ама хората да им бачкат за пари ,като при комунизма!!!И се правят на луди!!!

15

Влизаш по неволя

преди 1 година

в болница.Налага ти се операция или друга намеса,свързана с кръвопреливане. Медекипът ти казва,че трябва да осигуриш 2-3 банки кръв.Откъде?-питаш. От роднини и приятели.Роднините ти са възрастни или болни,а приятелите(които се познават в нужда)си правят отводи по една или друга причина.По закон търговията с кръв е забранена.Кажете ми откъде да я взема тази кръв?Системата е сбъркана. Ако,когато си млад и здрав,има организация да кръводаряваш и да ти се зачита за в бъдеще-друг въпрос.Но не

14

Анонимен

преди 1 година

Защо да няма борса за кръв? Предлагащи и търсещи се срещат и пазарът ще се регулира. Естествено който иска да си дарява безвъзмездно.

13

Хахаха до 12

преди 1 година

Рутинната операция не изисква кръводаряване. Да не би всеки с апендицит да дарява 2-3 банки кръв?

12

Анонимен

преди 1 година

Тези ,,кръводарители" това работят и то от преди повече от 15години.Преди кръвната банка се захранваше предимно от войници и студенти,но имаше и платени кръводарители.Няма работещи политики за кръводаряване,а при операция искат сам да подсигуриш трима кръводарители,а как си е твоя грижа.