64

отговор

преди 1 година

До МЗ ПРЕДУПРЕЖДАВАВсяка пропаганда е вредна! Интелигентите хора мислят със собствените си глави и анализират случващото се на база наученото, а не интересно поднесеното.

63

анонимен

преди 1 година

До 34: Ти, собствено, колко езика си учил и говориш, та така смело ни натрисаш какво били казали украинките? Ами те утре и филоложки могат да се докарат, та и нашите деца да учат, я на руски, я история. Да не би сръбските деца навремето, например, да бяха по-лоши от украинските? Защо тогава нямаше такава тревога и загриженост? Не, че не падаха снаряди в западния ни двор - ама ние мълчахме. Сега е тръшкане, та знае ли се.

62

отговор до Анонимен

преди 1 година

"Тук дори и да намерят работа, ще мизерстват цял живот. Там ще имат по-добър стандарт на живот. Сега поне нищо не ги задържа и лесно се местят, като веднъж са тръгнали."Ти, драги, защо си още ТУК? За да мизерстваш цял живот ли? Ами те като ***, веднъж тръгнали все намират къде да се настанят, стига да има кой да ги храни - като ТУК например. На твоите родители някой подари ли 3 мес. безплатна почивка на морето? Теб за кого те е еня? Осъзнайте се, хора.

61

Ади

преди 1 година

До Анонимен:"До тогава ще са научили български"- ако така се учеше език- ние щяхме да сме полиглоти. "ще има работа за касиерки, ...", а за нас сега защо няма такава работа? "Щом не са се върнали, значи мислят да се интегрират и да ни оправят демографията." и как ще се нарича държавата ни след една такава демография??? Добре ли си, човек?

60

До 65

преди 1 година

"Изгледахме го тоз велик клип. Можело е да се изрази по-дипломатично, но в ядрото си е вярно." ------------- Явно разпознаваш себе си в думите на украинката, щото те не се отнасят до огромната част от българския народ. И вместо да пишеш глупости, погледни се в огледалото и виж какво жалко и неинтелигентно същество те гледа оттам. Същото като тая от клипа.

59

Ади

преди 1 година

До КОЙ?"дежурните путинофили, които са впрегнати да ги плюят, лъжат, че някой друг им е виновен за положението им, и не похващат работа, чакайки на някой/нещо друго, докато заработват копейки (т.е. мизерстват). Кой е по-полезен за българското общество, питам аз?" Аз не съм Путинофил и не заработвам копейки. Дори вече 2.50 за хляб нямям, стискам само за лекарства. Искам и мога да работя, а не да мизерствам. Кой е по-полезен, питам аз. Отчаяна съм от такива като вас.

58

Ади

преди 1 година

До КОЙ?"Украинците макар и бежанци и без да знаят думичка Български език си намират работа". А аз, с висше образование и два западни езика не мога - как става? Нали в БГ имаше безработица, как изведнъж изникнаха толкова работни места за укр. бежанци, а за българите нямаше и продлжава да няма??? Питам, ако КОЙ има идея, моля да сподели.

57

Ади

преди 1 година

"А докато украинци си стягат багажа, в хотела пристигна линейка, за да окаже помощ на възрастна жена." лошо няма, щом жената е имала нужда от помощ-добре. Ама ние събираме капачки за кувьози - разбирате ли проблема? Държавооо, продажни политици??? Ние какво сме-просто избиратели, но не и хора??? И нас мили майки са ни раждали, не сме от гората. Халал ви на парите от кражби. Къде ще ги носите?

56

Анонимен

преди 1 година

Най-добре да се връщат в западна Украйна.Там няма война.ЕС и САЩ изпращат на Зеленски милиони,той да ги издържа.Без това у нас има прекалено много живеещи руснаци окупирали нашата брегова ивица от Черно море,не ни трябват и украинци-няма разлика между тях.Еднакво нагли и натрапчиви са.По-добре всички да се махат.

55

КОЙ?

преди 1 година

Украинците макар и бежанци и без да знаят думичка Български език си намират работа, а дежурните путинофили, които са впрегнати да ги плюят, лъжат, че някой друг им е виновен за положението им, и не похващат работа, чакайки на някой/нещо друго, докато заработват копейки (т.е. мизерстват). Кой е по-полезен за българското общество, питам аз?

54

До тук някой

преди 1 година

Изгледахме го тоз велик клип. Можело е да се изрази по-дипломатично, но в ядрото си е вярно. Масово путинисти, вярващи в кемтрейлс, чиповете на Бил ГейЦ, конспирации и че всяка убита жена си го е заслужила. За хората с такова мнение може да се каже "***" или "неинтелигентен". Украинката първото избрала.

53

Анонимен

преди 1 година

Украйна е голяма, има стотици малки градчета, които не са бомбардирани и няма да бъдат. Защо не се местят там?! През 2-рата световна, когато са бомбардирали София, софиянци са се евакуирали по села и градчета. Украинците просто са чули, че тука ги настаняват в луксозни курорти, затова са дошли. Иначе - ако е за спасяване на кожата - има много други възможности...

52

Анонимен

преди 1 година

Починаха си доста прилично в 4-5 звездни хотели и сега масово се връщат,нали има война ?

51

Анонимен

преди 1 година

По-добре да заминават на запад. Тук дори и да намерят работа, ще мизерстват цял живот. Там ще имат по-добър стандарт на живот. Сега поне нищо не ги задържа и лесно се местят, като веднъж са тръгнали.

50

Анонимен

преди 1 година

"Интересно ми е през зимата какво ще работят бежанците, когато хотелите не работят?!" - До тогава ще са научили български и ще има работа за касиерки, магазинерки, инвентарни работнички в склад или непедагогически персонал в дестски градини. Щом не са се върнали, значи мислят да се интегрират и да ни оправят демографията.

49

Анонимен

преди 1 година

"хаос и напрежение" има само в статиите на журналистите. Вие внасяте изкуствено напрежение и търсите конфликт за да стане сензация. Украинците не са чак толкова притеснени, щом са решили че сами могат да се оправят, без помощ от държавата.

48

Анонимен

преди 1 година

Интересно ми е през зимата какво ще работят бежанците, когато хотелите не работят?!

47

Анонимен

преди 1 година

Обаче за българските болни пенсионери помощ няма. Май е по- добре да сме във война, та някой да се погрижи с по 40 лв на ден и за тях.Тая помощ е поредния цинизъм.

46

Анонимен

преди 1 година

До Тук някойАко им тропнеш с крак, ще видиш как наглите украинци слушкат, те нали са си добичета :))) Те не правят разлика между гостоприемство и реален живот :))) Ако не им харесва в общежитията и искат да са вечно на хотел, да си ходят, те в Западна Европа сигурно в хотели ще ги настанят с рум сервиз :)))

45

Анонимен

преди 1 година

Нищо не трябва да се плаща на Русия докато не покрият всички разходи по бежанците до последната стотинка.