59

мак

преди 1 година

Украинци, слушайте внимателно, няма да повтарям. Когато хукнахте към България не знаехте как ще ви посрещнат, в кой град ще попаднете, в какви условия ще ви настанят. Всичко си беше непознато, нали. Тук живеят много хора, които нямат аптека или лекар на всеки ъгъл. Така че спрете с неоснователни и нагли оплаквания, защото нямате право да изисквате.

58

Анонимен

преди 1 година

Голям ХАОС! Местят те от едно безплатно място на друго безплатно място. Казват ти в колко часа къде да се явиш за да ползваш келепира. Ако не искаш или не си разбрал се бръкни в джоба и плащай. Не знам какъв толкова "хаос". На мен ако ми кажат, че ще ме хранят без пари за известно време и че трябва да ида еди къде си при положение, че нямам избор. Не знам какво има да се двуумя?

57

Анонимен

преди 1 година

63 нищо лошо за тия хора. Някои наистина бягат от война. Но други се възползват от супер курортните условия, които им се даваха и сега си ги искат отново. Не ме разбирай погрешно, но ако наистина бягам от война няма да ми пука дали хотела е 5 звезден или 3! Ще искам покрив и сигурност за децата си. Щом се казва че си тръгват за Киев, значи нещата не са точно такива каквито ни се представят. А и да бъдем честни, в Киев дори Урсула се разхождаше без охрана! Тогава защо да ги спираме. Безопасно е!

56

Анонимен

преди 1 година

Чай ся... вие ходехте да ги посрещате на границата с хляб и сол, вие ги настанихте в 5 звездни хотели на първа линия, с басейни и СПА, вие им плащахте по 40 лева на ден, вие им дадохте безплатна Синя Зона, вие им дадохте да се возят без пари на БДЖ, вие им дадохте безплатни медицински грижи... Ами те наистина имат право да се учудят - защо ще спирате да им давате? Ако от началото им бяхе връчили по една лопата и да ходят на село да копаят - нямаше сега да се учудват.

55

Анонимен

преди 1 година

Така е в България - Хаос!. Никой не ти казва нищо. Казали са им товариете беженците в автобуси и те товарят. Спокойно. Няма да ги отведат в трудов лагер. В база за настаняване ще е. В тях трябва да има и стаи и легла и медициско обслужване и столва за хранене. Сега точно кой-беженец в коя база отива това вероятно никой не се знае. Вероятно ще е нещо от рода: "автобуси 1,2 и 3 отивате натам, автобуси 4,5,6 на другото място." Гледайте семействата да сте в един автобус, за да не се търсите после.

54

Анонимен

преди 1 година

55 тези хора бягат от война и за разлика от араби авганистанци и *** всякакви не ги блазни Германия, Франция или Белгия тези хора искат временен подслон и защита, защита Каде пише че като е украйнец трябва да е беден трябва да кара трабант и да се моли за каквито и да било подаяния. Има закони уж в България и това че са само на хартия или никой не ги спазва не е проблем на

53

Българин

преди 1 година

Искаме руски бежанци, а не украински!

52

Анонимен

преди 1 година

Мислех да забия една ама като видях колко пие направо се уплаших, а после разбрах че имала и деца и че мъжа и се крие също в хотела

51

Българин

преди 1 година

Да се забрани на всякакви чужденци да влизат в България! България на българите!

50

?????

преди 1 година

Не разбирате ли,че в тези автобуси останаха хората,които наистина нямат пари и няма къде да отидат? Същите като 90%от населението на България-бедни.Намерихте върху кого да си изливате злобата.

49

Анонимен

преди 1 година

Това ли са проблемите на България? Бежанците не може да искат повече и никой не е длъжен да им създава организация! А България си има други приоритети, стига сте ни занимавали с украинците!

48

Анонимен

преди 1 година

Освобождаването на квартирите е до 10ч след това вече не са клиенти на хотелите, ако много питат може да се стигне до бой и полицията да им обясни правата

47

Анонимен

преди 1 година

Изобщо не изглеждат изстрадали,че родината им е във война. Не искат в планински курорти и бази,защото били далече от градовете. Явно си имат кинти и без молове не могат. Това не са бежанци,трябва да им се спрат помощите,и да се пратят в истинските бежански лагери. военна рампа,пъстрогор и др. и тогава ще си проличи,че са туристи,веднага ще се ометат.

46

Анонимен

преди 1 година

Съгласен съм, че в България няма огранизация. Да заминават за Германия - там организацията е перфектна. Едва ли някой ще плаче за тях.

45

Анонимен

преди 1 година

Нямам думи,какво повече могат да искат тия прошляци,Украйна е страна в която заплащането рядко надхвърля еквивалента на 600 Български лева!

44

Анонимен

преди 1 година

Товарят ги като животни, без дори да им покажат къде ще отидат. Българска работа =жипсажийска. Много жалко!

43

Ей!!

преди 1 година

Работя в хотела от който ги изведоха.Наистина никаква организация,никой не им каза къде ще ги закарат,беше пълен хаос.Нормално е да са изплашени,с по 2-3 малки деца са повечето.Хотелиерите намазаха с тия по 40лв на човек,а сега украинците виновни.Къде беше държавата още на границата да ги разпределя по градовете и от кой край на Украйна са ,а не да плаща на калпак.Алибегов си получи компенсациите и спря да реве по телевизиите.

42

Отговор

преди 1 година

Отиват , където им кажат , защото са /уж/ бежанци , а не туристи.

41

СС

преди 1 година

До 49 Малко се съмнявам, че ще ги приемат отново. Навсякъде са пропищели от тях.

40

Анонимен

преди 1 година

Вижте техните синове и братя, които ги снимаха когато излизаха от Азов Стал при "евакуацията". Всичките до един с татуировки по цялото тяло с нацистки и сатанистки символи. Ако не намерим начин да ги изгоним от нашата държава, ей такива ще плъзнат по България когато войната свърши да тормозят българския народ под защитата на САЩ и НАТО.