28

Кире

преди 1 година

Не знам,но щом само крайния потребител го плаща това ДДС цените е нормално да паднат!

27

Анонимен

преди 1 година

С тази Ковид и политическа криза търговците и ресторантьорите у нас станаха милионери.Нямат време да си седнат у дома - от Сейшелите, на Малдивите, после на Египет, после на Малта, после на Занзибар, после на Гърция, после на Бали... А пък вие им намалявайте ДДС-то, те не намаляват цените на НИЩО. Загубени управляващи, откъде се довлякохте?

26

Анонимен

преди 1 година

Без държавно производство няма ниски цени, това е

25

Кириле, кириле

преди 1 година

Каква икономика сте учили в този Харвард, бе!? Това , което правите е малоумие. Повече от половината от приходите в хазната идват от ДДС. Сега хем ще имате по-мако приходи , хем по-високи цени.

24

Жоро

преди 1 година

До АнонименКрайния търговец не е производителя...

23

Да лаверата продължа

преди 1 година

Крадат красиво , креативни и млади и красиви .

22

Догма

преди 1 година

Не луд тоя дето нагъва от баницата. Луд е тоя дето от страни стои и нищо не плющи.

21

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 19 Умният, на цифри е така, но на практика не е. Като намалиха ДДС на ресторантите от 20% на 9%, крайните цени намалиха ли ги по меню? Не!!! Никой не е длъжен. Пример: имаш продукт 10 лева. 2лв. ддс, крайна цена 12 лева. От утре ДДС е 10%. Кръчмарят си вдига данъчната основа от 10 на 11 лева плюс 1,10 ДДС и накрая пак същата цена. Елементарно е. Според мен, първоначално наистина ще понамалят цените малко и още след месец - два ще се оправдаят пак ток, газ, маз и ще ги надуят.

20

Точно така

преди 1 година

Намаляването на ДДС не води до намаляване цената на стоките. За да се намалят цените трябва да се увеличи ДДС. Нали така?

19

Анонимен

преди 1 година

От къде ги вадят тези неграмотни и неуки червени професори акъла не ми го побира . При ДДС от 20% ако го махнеш нямали да рефлектира на цената бе и.д-иот ? Ако от 10 извадиш 2 КВа ще е крайната цена ? 8 или 21 ?? Лу-мпен ! Дали ще продължава да се покачва или не цената е съвършено друг въпрос и тема но е факт че оставиш ли 20% ДДС цената му ВИНАГИ ЩЕ Е С 20% ПО ВИСОКА

18

1

преди 1 година

колега икономисте,не намалява цената,защото няма контрол ,от страна на държавата, тука казват,че е било пазарна икономика,и държавата не можела да се намесва,в Германия,като намалят ДДС,веднага започват масови проверки,и какви глоби налагат,нямаш си на понятие,там също е пазарна икономика,но никой няма право да спекулира със цените.

17

Анонимен

преди 1 година

Тоя не става за икономист . Само ,,членството ,, по мои груби сметки свива потреблението ни и от там икономиката с 50 % а ДДС с още 20 % Ако един потребител средно взема 600 лв чисто ( София не е България и на жените плащат по малко ) извадим ,,членството,, и ДДС остават едни 200 ки.рливи лева на месец за да движат потреблението и икономиката . Ква икономика с такива икономисти и ,,членство,, ????? Няма начин. ЕС убива икономиката а тя убива народа . За 30 години ще се стигне до зануляване ;)

16

Анонимен

преди 1 година

Сбсолютно само ще си вдигнат печалбата като свалиха ДДС на кръчмарите какво стана вдигнаха с 30% цените така ше е и с прословутите 25ст. за гориво

15

хм

преди 1 година

До АнонименЯвно е ,че не разбирате как се формира цената. Пример : Разходите за производство на един хляб с включени материали ,ток ,транспорт , заплати на работниците, такси и всичко друго нужно да се произведе въпросния хляб влиза в цена 2.00 лева. ДДС е данък ,който прибира държавата и така цената става 2.40 лева. С други думи без ДДС хляба е два лева ,с ДДС е 2.40! Не може да остане 2.40 защото това ще е надуване цените от търговеца за по-голяма печалба.

14

Картел

преди 1 година

Ако държавна, кооперативна, частна собственост бяха в правилно съотношение, т. е. минимум 50-60 процента държавна собственост и равнопоставени по между си, работещи по ясни правила, еднакви за всички, можеше да говорим за пазарна икономика. Сега и последните над 20 години имаме преобладаваща частна собственост със скрито партийно съдържание, което неминуемо води до клиентелизъм, корупция и реално липса на конкуренция между различните видове собственост, което е всъщност е антикапитализъм.

13

Анонимен

преди 1 година

Няма да падне цената на хляба, защото и сега производителите не плащат ДДС

12

Анонимен

преди 1 година

Няма да падне цената на хляба, защото и сега производителите не плащат ДДС

11

Анонимен

преди 1 година

Алоууу, Економиститеее, като махнете ДДС-то, от къде ще дойдат приходите в държавата бе,А? Ако ви намалят с 9% може и да се оправим!

10

Анонимен

преди 1 година

Поредната голяма лъжа на Киро Кеша. Нищо не променя цената за крайния потребител. Ще кажат, че ДДС на тока е същото. Продуктите нужни за производството има ДДС. ЩЕ СЕ ПЛАЩА СЪЩАТА ЦЕНА.

9

радомир

преди 1 година

Дерете народа бе, да плащат ДДС 20% и за хляба и за сиренето, дерете го бе мародери!