28

Анонимен

преди 1 година

Странно е. Животът стана такъв, че всеки пълнолетен трябва да има кола и възможност да я използва. Това поскъпване води до ограничаване на свободата на придвижване и до остаряване на автомобилния парк. Това ли е целта?

27

Анонимен

преди 1 година

Още около 1950 година в Италия осъзнаха, че колата не е лукс, а необходимост и направиха така, че всяко домакинство да може да си купи кола. В България това осъзнаване, че колата е е лукс, а необходимост, стана около 1970 година, но поради огромния брой желаещи да си купят кола, производството им не смогваше на търсенето. Въпреки това, само са Лада се чакаше повече, а останалите се купуваха при първа доставка. Сега се опитват отново да направят колата да е лукс и да се чака с години.

26

До 31

преди 1 година

О, само не обиждай. Имам 3 деца. Май ти си самотен ***. Изглежда живееш в квартал в който няма училища и градини. Лошо щом се намира на 8 километра от най-близкото училище. Помисли си как да промениш живота си за да живееш в елитен квартал. Първо спри да обиждаш непознати, после учи нещо, което има бъдеще и накрая, спри да си роб на колата си.

25

До 18

преди 1 година

Като си самотен *** естествено, че няма да имаш кола .Аз имам две деца-едното го карам на градина, другото на училище, щото и двете ся отдалечени на по 6-7 км от нас.После отивам на работа, на обяд вземам едното дете ,а вечер другото. Как ще стане тая работа без автомобил?Как ще си водя децата по паркове или извън града?

24

Анонимен

преди 1 година

Ами крайно време е да се регулира това с колите. Съседското семейство имат 3 броя. Една за мъжа, една за жената и една за щерката. Като че ли няма нужда да сме чак толкова мобилни. Няма паркоместа, едвам се разминаваме по улиците - не можете да ме убедите че всеки трябва да има кола. По-добре да станат лукс - по 1 кола на семейство, отколкото сегашното чудо!

23

До 21

преди 1 година

С такси. Какъв е проблема?

22

До 24

преди 1 година

Тези дето карат коли на изплащане или са теглили заем, изобщо не са добре финансово. Гарантирам ти. Искам да видя как ще спреш да работиш 2 години и ще плащаш заеми. Хахахахаха. Добре финансово е човек, който може да си позволи да не работи никога и да живее достатъчно добре без да се лишава от глезотии.

21

Анонимен

преди 1 година

да,произведени нови коли няма,чака се от 4 месеца до 6 месеца

20

Съвет от дядо

преди 1 година

До Анонимен 23 Еее , вила без кола не може. Купи си и мотор че да ти е по евтино когато ходиш сам.Голям кеф е да знаеш.

19

Кривондел

преди 1 година

Постепенно автомобилите ще се окажат споделен ресурс. Не е оправдано автомобилът да се използва 10 часа на седмица, а останалото време да стои паркиран. Само че в нашата глава ние сме свикнали да го притежаваме. Е - все по-малко неща ще са наши - както притежанието на жилище в престижните европейски градове вече е немислимо дори за средната класа.

18

Така е ..

преди 1 година

Кощунство е да си добре финансово , и да ходиш пеша .Колата беше лукс някога , сега е необходимост.Света се развива , въпреки Путин.

17

Анонимен

преди 1 година

Имам вила до София и почти всяка събота и неделя с колата ходя там с половинката ми. По стечение на обстоятелствата преди година за 8 месеца останахме без кола и нито веднъж не отидохме до вилата. Толкова за свободата на придвижване с градския транспорт, с който бих могъл да си стигна до вилата.

16

Помня

преди 1 година

При соца влачехме всичко на ръка и маахме пеш , но кеф не правеше.

15

До 18

преди 1 година

Интересно как го правиш с две малки деца и куп багаж?! За придвижване с влак и автобус питам? Как с автобус на градския транспорт водиш две деца на училище и детска градина в различни квартали на София и после да отидеш навреме на работа? Това, за което говориш би могло да стане за сам човек без багаж или за някое малко населено място.

14

Пенсионер

преди 1 година

До Христо 8 Христо , в магазин на 800 м. се ходи с кола , защото пълнят количките и толкова стока не може да се носи. И времената вече са други.Има и заможни хора.Аз също хода само с кола , но причините при мен са здравословни и не пълня количката в Кауфланд.

13

Анонимен

преди 1 година

Земята, ще си почине, от намаляването на тази ширпотреба. То голямо бълване на моделчета и моделченченца...

12

До свобода

преди 1 година

Преди как са се придвижвали? Не можеш да се придвижиш с автобус, самолет, колело или влак? Не разбирам каква свобода на придвижване ти дава. Ако нямаш автомобил не можеш да се придвижиш ли? Крака ли нямаш? Ако няма Интернет ще ти отнемат свободата на словото ли? Аз пък нямам кола, и никога не съм се чувствал ограничен. Има таксита, има автобуси, има влак, самолети, кораби. Все пак това да се придвижваш е твой избор и не зависи от това дари имаш кола или нямаш, а от желанието ти.

11

Свобода

преди 1 година

Същността е, че автомобила дава свобода на придвижването, а сега ни отнемат тази свобода. Трябва да си голям наивник или с промит мозък, за да си мислиш, че обществения транспорт може да даде свобода на придвижването, каквато дава автомобила.

10

До 16

преди 1 година

Децата може сами да ходят на училище, възрастните сами да си ходят да пазарът дрехи и лекарства. На колко са? На 120 ли, че не могат да ходят? Щом веднъж на месец ходиш по работа извън града, спокойно можеш с автобус да отидеш. Не можеш да си планираш правилно времето.

9

Анонимен

преди 1 година

Путин издал декрет да се възобнови пройзводството на москвича.Ще купуваме пак москвича евтино.