208

Анонимен

преди 1 година

Защо стотици хиляди украинци предпочетоха да платят 4000-10000 долара и да напуснат Украйна.

207

Бай Иван

преди 1 година

А защо дедетки хиляди укропи в боеспособна възраст не са на фронта, а си пекат на морето у нас и то само у нас ;) ???

206

Христо Христов

преди 1 година

Ала е в България другаре?! Ще скопим ли лъвчето от герба да покажем какво е българинът?

205

Анонимен

преди 1 година

Като по гладуват още и ще тръгнат към армията . Все пак раната е сигурна и безплатна.

204

Анонимен

преди 1 година

А какви " богатири и моладци имаше по времето на СССР. Така ни учеха в час по руски език. А сега ги гледаш шушумиги , не смеят да говорят пред камера, крият се бягат

203

Анонимен

преди 1 година

Ами липсва им пасионарност. Както и на нас. Българина е проявил такава за последно в Балканската война. От там насетне, никога. Е, днес съвременния руснак не е готов да умре воден от пасионарност за някакви хипотетични цели.

202

Анонимен

преди 1 година

До Амито на запад всички живеят на яхти и дворци а няма в кашони което и в Русия го няма... полирани мозъцииии

201

Анонимен

преди 1 година

До Защото.ако мислиш че психодясното са нормална партия и хахахаха па и срещу корупцията се борят, виж закритите ферми за американски норки у нас... а в Америка ще открият на тяхно място нови ферми за амирикански норки... патриот е душа дава... но не свойта душа а душата на народа.

200

Анонимен

преди 1 година

Не не е дежа вю със сръбско-българската война и има много разлики. Крал Милан ни напада под австрийска инспирация, после Австрия окупира Босна, а като губят сърбите войната дава ни ултиматум, че ще срещнем да сръбските и австрийски войски. За днешната война цензурата ни пречи да се изказваме компетентно и информирано. Изводи въз основа на пропаганда не се правят. Фактът на цензурата и пропагандата сам по себе си показва, че истината се крие от нас.

199

Анонимен

преди 1 година

Едностранчивите, а как се мобилизира българското малцинство в Украйна, може ли да поясните? Все пак сме българи и би трябвало това да не е обект на цензура. През 2015 битиви показа как 40 българи са избити от укропския режим, след това журналистите зачезнаха от екран, осмелили се да излъчат това нещо - Рада Домусчиева и компания.

198

Анонимен

преди 1 година

ТЕЗИ СЪБИТИЯ СА ПРОСТО ДЕЖАВЮ ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ - СРЪБСКО-БЪЛГАРСКАТА ВОЙНА 1885,ШУМАДИЙСКАТА ДИВИЗИЯ,МЕРАЦИТЕ НА КРАЛ МИЛАН И ДОБРИЯТ ВОЙНИК ШВЕЙК. САМО ЗАМЕСТЕТЕ С УКРАЙНА, ПУТИН, СИЛИТЕ НА СПЕЦИАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ И РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ.

197

Защото.

преди 1 година

Защото и най-гнусната нация от промити мозъци и крепостни селяни се намират нормални хора, които просто искат да живеят и да гледат семействата си, приятелите си, домовете си. Изключение прави българската нация, където нормалните хора са все по-малко, а почитателите на въZраждане - все повече.

196

Анонимен

преди 1 година

Русия няма човешки ресурси за да попълни загубите си в Украйна по простата причина, че това е "военна операция", а Путин не може да обяви война, защото знае, че в историята официално ще бъде записано, че Русия е капитулирала(което си е 100% позор). Въпрос на време е Украйна да премине към контранастъпление, когато получат достатъчно много тежко въоръжение.

195

до 227

преди 1 година

До АмиВече ти беше обяснено-в момента в Русия няма мобилизация, няма забрана мъж да пътува в чужбина, и дали ще си на фронта е личен избор. Наборници не се пращат на фронта, а доброволци на заплата. Ако откажеш, и си доброволец в алмията-най-многото е да те уволнят . Но това не важи за Украйна-там пращат на фронта и мобилизирани, няма избор дали да се явиш.

194

Анонимен

преди 1 година

Между другото, жените от украйна , които бягат-защо не са доброволки? Например да са милосърдни сестри за ранените? А защо не и да служат с оръжие на фронта. В Израел и жените са по фронтовете, и героично пазят държавата си , и с оръжие. Значи израелките може да са в окопите, а украинките не могат.В българската армия също немалък процент са жените воиници, тоест жена е напълно в състояние да служи в армията. В Швеция -също. В армията на Кюрдите-също жените служат славно и героично! Значи можел

193

Ами

преди 1 година

По принцип руснаците възпитават децата си в някакъв уж патриотизъм и като пораснат те са готови да се бият за Русия, или по- точно за режима и руските олигарси. Някои обаче, като виждат, че едни си живеят живота по яхти и дворци за милиарди /вече информацията не може да се скрие/, други живеят зле и биват жертвани за интересите на първите, с което не се съгласяват! Още повече, че ги излъгаха, като им казаха, че отиват на учение и не бяха подготвени психически за война!

192

Въпрос

преди 1 година

В Русия е законно да не си на фронта. Просто не отиваш доброволец. Няма масова мобилизация!Но в Украйна е обявена мобилизация. Как така мъже, подлежащи на мобилизация са по плажовете в българските курорти, а не в окопите около Донбас? На плажа по бански ли пазят държавата си? Та, драги от днес бг отидете на плажа в Слънчев бряг, и питайте мъжете от Украйна за големи хитреци ли се смятат-те да са на плажа, докато техните сънародници честно и почтено са се явили в армията , и са в окопите?

191

въпрос

преди 1 година

А защо някои украинци отказват? Например мъжете, които са в петзведните хотер.ли по курортите, защо са бежанци, а не фронтоваци в окопите?Разликата е,че в Украйна има масова мобилизация, а в Русия-няма.Там на фронта са доброволци на заплата. Тоест-в Русия е позволено, ако не искаш да не си на фронта-просто не се записваш доброволец. Но в Украйна избор няма-има мобилизицаия и пълна забрана да излизат от Украйна. Е какво търяст мъже от Украйна по курортите , демостриращи и висок стандарт на живо

190

Анонимен

преди 1 година

По-интересно е защо украинците отказват, ми се правят, а се правят на баровци по европейските курорти? Нали овикаха всичко живо с тяхното "Слава Украини"? А руснаците си имат редовна войска. Никой не им е обявил масова мобилизация.

189

Анонимен

преди 1 година

То и Хитлер пусна Фолкщурма накрая...