49

Анонимен

преди 2 години

То хубаво ще спира Лукойл-Нефтохим,ама има ли тук някаква държава да ги пита тия тарикати като как продават на тия цени горивата си,след като от началото на конфликта цената на суровината която преработват сорт Urals не е надхвърляла 75 долара за барел,в същият момент от години назад те работят все на "загуба" и не внасят един лев в хазната?

48

припомням

преди 2 години

Всички плачеха и твърдяха--без руски газ сме за никъде. Сега припяват - без Лукойл,който не е платил и стотинка, децата на Бургас ще се натровят от чист възух!А дано, а де късмет!

47

до 50

преди 2 години

Това ли е опорката - да се създава безнадежност, че ако я няма матушката, какво ще правим? Петрол има много. Всеки продава. Дори Европа се снабдява в момента с около 20% от Русия. Въпроса е че руснаците постоянно качват цените на горивата и когато нямаш готова алтернатива се случва ситуацията от сега. Как така за Индия цените сега са на 1/3 от тези от декември месец за Европа?

46

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Дреме ти ОМВ е руско тъпчо

45

Анонимен

преди 2 години

Дали може да работи с друг петрол това не зависи от Лукойл ,а зависи от Путин.

44

до 49

преди 2 години

Ако го няма Лукойл, само да има облекчен внос на горива и цените ще бъдат като в Европа. Нека да видим какви са цените ..... дори и да предположим, че ще се повишат с 20-30 евроцента ...ползите ще са: 1. Намаляне на корупцията, която е неизбежно свързана с руските горива. 2. Лукойл ще започне да плаща данъци в други държави, защото досега не е платил и лев в България. 3. Бургас е водещ в страната по брой на деца с дихателни проблеми. Дори и едно дете в повече да е здраво- си заслужава.

43

ДА СЕ ЧЕТЕ

преди 2 години

Спре ли вносът на руски петрол, спира и работата на "Лукойл Нефтохим" == спират и далаверите и износа на печалба от България (Лукойл тук работят на счетоводна загуба). СУУУУПЕЕЕЕР!!!

42

Анонимен

преди 2 години

"от други срани"

41

Анонимен

преди 2 години

Смисълът от санкциите е, когато от тях страда този, който е санкциониран. В случаят с Русия е точно обратното. От станциите страдат само тези, които ги налагат. Русия ще намери къде да си продава петрола, но ние явно няма да намерим от къде да докараме друг

40

Неутрален

преди 2 години

Никой не спори, че не може да се ползва друг нефт. Разбира се, че може. Но! Дали е едно и също, ако караш суровия нефт от 400 или от 4000 километра? Хайде някой да ме убеди, че цената ще е същата!А сегашната цена на горивата е пълна тайна. Например през пролетта на 2009 при цена $122 за барел бензинът беше 1.80, а днес при $108 за барел бензинът е тройка с гарнитура!?

39

Анонимен

преди 2 години

Евтиното ,накрая винаги излиза скъпо.

38

Анонимен

преди 2 години

Не спре ли, а когато спре. Затова тея дето чакат дали ще спре са си направили много криво сметката. Плана е ясен: От русия пак ще може да се купуват горива, но като алтернативен източник. Как ще го постигнат руснаците това, отделен въпрос. И да напомня - и в момента Европа се снабдява около 30% с руски газ и дори по-малък процент петрол. Ако меркел, борисов и т.н. си бяха свършили работата, сега нямаше да ги има тези трагедии.

37

Пацо

преди 2 години

мечтата на ЕС - беден и безработен българин в България, бачка по евтино в Германия !) така ще компенсират разликите в центе на суровните.

36

Анонимен

преди 2 години

на българина ще му дойде акъла само като затворят АЕЦ, трите теца, нефтохима и му вземат Южна България! преди това няма шанс да има всенароден бунт

35

Скоро

преди 2 години

Скоро въпроса ще е не каква е цената а дали има гориво. Тогава ще стане най-забавно. Околните държави са ок имат добив и резерви от гориво и природна газ. Ние имаме добив на газ от яли боб съграждани. Гърция дава на всеки гражданин помощ за гориво. Тук още обсъждат и само казват това не миже онова не може. Как в другите страни може, тук не може?? Клоуни

34

Анонимен

преди 2 години

Дори и да може да работи с неруски петрол,пак няма да работи.От ясно по ясно.

33

Абе...

преди 2 години

Тогава ще видите баба си. Петрол и рафинерии около България има...но каква ще бъде цената ? Плюс половината Бургас без работа.

32

долу ЕС

преди 2 години

по важното е че скапания ЕС разреши на Унгария Чехия и Словакия, а на нас не! солидароност!!! утре балибозука влиза в Кържали и ще видим съшите двойни стандарти. Референдум за ЕС и нато

31

Анонимен

преди 2 години

Първо Плама Плевен, после и Нефтохим Бургас.

30

До Анонимен 21

преди 2 години

До Анонимен Цените на горивата в България са ниски,благодарение на ниския акциз.Производствената цена "Лукоил-Бургас" не от най-ниските.