12

Анонимен

преди 2 години

Русия спря газа за България, след като простоКиро се писа най-големия умник!!!

11

Анонимен

преди 2 години

Пазарът определя цените - за дъргосрочните договири не е баш така ама карай

10

Анонимен

преди 2 години

Как ще стане щом се прави изкуствен дифицит на продукта за появата му на свободния пазар от монополисти обвързани по веригата включително и държавата,която е също монополист не само на продукта,но на начина да определя организционно управленческата част за придобиването на продукта и разпространението му за експлоатация по сектори с контрол на разходно-приходна част как сметна стойност по веригата не само на данъчна за ставки зависещи за държавна или пазарна оценка,а да знае при кои е печалбата.

9

xoxo

преди 2 години

#6Ей така,като българското правителство реши,че е по-умно от австрийското и ще купува руски газ от съседите с надценка.Същите тези съседи обаче ще си взимат директно от Газпром.По този начин цените в България ще скочат, по- бедни ,но солидарни европейци ;)

8

Анонимен

преди 2 години

"След като Русия спря газа за България" не е коректно. По правилно е "След като България спря да плаща на Русия"...

7

"Пазарът"

преди 2 години

нищо няма да определи......Да кажат за Плана за ликвидация на БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.....долни безлични кукли..............

6

Бай Тошо

преди 2 години

Аман от експерти!!!! Следете ги! След година ситуацията ще е същата, но те вече ще са или доценти или професори.

5

Ооо

преди 2 години

Как пазарът ще определи цената на Газа, като договорите и продажбата са от монополиста? На каквато цена прецени, на такава ще продава когато монополиста избира да купува скъпо и да продава скъпо - как точно крайният купувач избира и влияе на цената ?

4

българина

преди 2 години

откак се появи пазар на тока в колхозния колективен запада, тока навсякъде се субсидира, сега ще стане съшото и с газа! пазара прави едно, печалбата за избрани през субсидии за помощи от държавата

3

Анонимен

преди 2 години

Пазара определял цените. Чистата пазарна икономика отдавна умря. Политиката в голяма степен влияе на пазара чрез създаване на икономически " съюзи", налагане на квоти, санкции, конфискация и запори на банкови сметки, ограничаване на кръга от търговски партньори и т.н. Това са все ценности на "свободния и демократичен свят".

2

Анонимен

преди 2 години

Така както вървят работите скоро на трудовата борса ще има още четвърт милион българи.

1

Анонимен

преди 2 години

КъФ пазар, бе ,льох.мани! Вие убихте пазара с ковид и Украйна. Пазар няма!