41

Mногознайко

преди 2 години

Реално от тези 900 000 80 % работят, но са на черния пазар на труда. Не ги осигуряват а се дават пари на ръка. Така всички са доволни по веригата освен разбира се държавата. Която в някой случаи дори им изплаща обежтетения че са безработни.

40

Анонимен

преди 2 години

Много високи заплати.работим 3 месеца после 9 месеца едвам ги харчим. Ниско заплащане кво комисий ала бала кво се чудите. Направете 8-10лв мин на час да видите как ще почнат работа...

39

Посерич

преди 2 години

Навремето имаше Закон за празноскиташите. Демек като е безделник ,принудителен труд.

38

та така

преди 2 години

е за какво да работят след като мама и тати го хранят и живеят под покрива им ? чалгата и фейсо са важни .

37

Твърдо!

преди 2 години

Миналата година уредих синковеца да работи при един голям земеделец, лозар, стопанисваш 740 дка винени лозя. Първоначално ми каза, че надника ще бъде, 37 лв, като се работи от 5 сутринта до 14.00 на обяд. Мина месец и той даде както на сина, така и цялата компания по 22 лв на ден - нямал възможност. В същото време аз карах децата с моята кола сутрин до лозето (48 км - утивани и връщане), но и това не се взе в предвид когато този български земеделец им даваше пари. Да спонсорирам земеделец ..?

36

Анонимен

преди 2 години

Удобно е да обвиня ваме рОМите за всичките си нещастия. Ама те ми чистят улицата и даже ме поздравяват. АВдигат ми боклукчийските кофи, чистят ми входа, работят в строителството, живеят в коптори и не се оплакват. А Украинците ви? Ето те живеят на наш гръб и нямат нищо общо с нашия живот. Просто ги храним, поим и отопляваме. Нали сме добрички и милостиви. Що бе? Аз искам да ги изритам по немитите дирни части.

35

Анонимен

преди 2 години

По татово време имаше подобна структура "Труд и раб сила", която диктаторски ловеше младите хора по кафенетата и принудително ги пращаше на работа в предприятия с ниско заплащане и лоши условия на труд. ГЕРБавите са симбиоз м/у тоталитарна секта и ОПГ.

34

тъй де

преди 2 години

Познавам един който не работи повече от 20 години, осигуровки също не внася/и е много прав за това/.Издържа се със залози в Еврофутбол.

33

Анонимен

преди 2 години

'Осъществяването на контакт с неработещите е затруднено, затова и те не могат да бъдат информирани как да ползват различни услуги на бюрата по труда, както и за свободните работни места в техния район' ------ АБЕ ИЗР0ДИ ДОЛНИ ЯСНА ВИ Е РАБОТАТА! ТЪРСИТЕ ДА ОБСЛУЖИТЕ НЕГРАМОТНИТЕ РОМЕИ!!! АЗ 10 Г ГЛЕДАМ ДЖОБСА И ТРИ ПЪТИ БЯХ РЕГИСТРИРАН В ШИИБАНОТО ВИ БЮРО! ОСВЕН ЧИСТАЧИ И МИЯЧИ ДРУГО НЯМА ВЪВ ВЪПРОСНИЯ МИ РАЙОН!

32

емигрантка

преди 2 години

Отговора е ясен- мързеливи са. Всезнаещи и всичкоможещи, но нищоправещи.

31

Анонимен

преди 2 години

Не работят и учат, защото ги мързи, нямат мотивация, защото розовите деградантски НПО-та ги изкараха герои и като такива им е зачислена пожизнена пенсия. При строги закони, тяхното безкопромистно прилагане и драстично намаляване на социалните помощи, деградантите ще се мотивират да работят и учат, оставалото е само наивно-простовати приказки от хипи-гей вечеринки.

30

Мнение

преди 2 години

Тази година моят син завършва Професионалната гимназия по ... в град ..; и така, той става на 19 години, ще трябва да работи, но той няма подобно желание, поради факта, че той си няма представа как се изкарват 20 лв на ден. Даскалите в гимназията нищо не правят, те и не преподават, но за сметка на това, пишат доноси срещу Директора на гимназията, пият кафета и пушат цигари по време на час или пък чатат в мобилния си телефон. Кому са нужни неграмотни хора, които от нищо не разбират, нито пък жела

29

анонимен

преди 2 години

Ромите не са 600 хил., а доста повече, независимо какви се пишат. Турците са 660 хил., но те работят или тук,1 или ходят да други места, карат и децата си да учат, познавам немалко от тях. Виж ромите са друго нещо. Аз пък смятам, че зависи от тях, а не толкова от държавата, както се опита по-долу да коментира някой.

28

Анонимен

преди 2 години

Аз богат човек да работи не съм виждал

27

Театър Сълза и Смях

преди 2 години

Ха-ха-хаааа......защо 900000 не учат и не работят!За 800 лева месечно не си заслужава......

26

Анонимен

преди 2 години

Риторично питам , защо да работя и да плащам данъци ? За да крадат политиците и да се гаврят с хората като не вдигат заплатите вече 32 години .Извън системата и точка . Да си намират баламурници да им оправят Брутния вътрешен продукт .Гаврата е че цял живот бачкаш и накрая ти хвърлят 300-400 пенсия

25

Анонимен

преди 2 години

Мисията невъзможна. Много работят онлайн и че им фанете опинците.

24

анонимен

преди 2 години

Роми да, но има и други, при които основната причина е ниското заплащане. Всичко друго са лакърдии. И това е известно на всички, но има вероятно друга причина - напр. една е тази, че на богатия, в случая ЕС, и на нашите чорбаджии, му трябват слуги, говоря повече буквално слуги, а не в друг смисъл.

23

Анонимен

преди 2 години

10 г откак завърших и живея НАЙ-ДОБРИТЕ си години! ако не бяха те нямаше да осъзная как работи света - а именно който бачкоти е роб, който краде е свободен!

22

Анонимен

преди 2 години

ПХовечето са в чужбина, освен това всички майстори работят нелегално, а всички работещи в семейни фирми /освен собственика/ също.