52

Глобалиста

преди 2 години

Глобализма е към края си.Отделните икономически зони ще се състезават помежду си за оскъдните ресурси на земята.Това е решено.Важен е въпроса какво правим с дълга натрупан дотук.Ще го изгорим в хиперинфлация ли...Може и да вие странно но САЩ са готови за хиперинфлация на долара.

51

Глобалиста

преди 2 години

Едно е да искаш друго е да можеш да го наложиш на целия свят без глобална война.

50

Глобалиста

преди 2 години

Капитализма в тази си форма не може повече да съществува.Това е системна криза на капитализма в този му вид.Няма как да има постоянен разтеж при намаляващи ресурси .

49

Паметлив

преди 2 години

Припомнете си едно интервю на Иво Христов от 2016 г, тогава доцент, Краят на цивилизацията

48

Анонимен

преди 2 години

Добре дошли в истинския комунизъм другари, минаваме на купонна система с точно определени дневни дажби за популацията, забравяме за пазарната икономика и минаваме към планова и въвеждане на социални точки за населението, който не слуша му се отнема от точките и губи част от дажбата си. Това ще е новото нормално, просто трябва да забравим за изчерпаното консуматорско общество и гражданските права.

47

Глобалиста

преди 2 години

Идва краят на консуматорското общество на запад. Няма да има евтини ресурси и енергия вече.Налага се преосмисляне на ценностния модел на обществото.

46

Глобалиста

преди 2 години

Предстоят невиждани промени във финансовия свят. Активите са балон в условия на галопираща инфлация.След идващата стагфлация как виждате света...

45

Глобалиста

преди 2 години

Задавате ли си въпроса кой и защо въведе криптото. Настоящата финансова система е към края си. Няма как с постоянно печатане на пари да се развива и поддържа световната икономика. Тук важното нещо е как да стане прехода за да няма революции и бунтове по света. Масата ще е губеща в този преход. Вие какво мислите че ще стане след въвеждането на дигиталните пари на централните банки.Замислете се само.....

44

Анонимен

преди 2 години

Бат кире жа на оправи само гледайте

43

Анонимен

преди 2 години

Най-голямата световна помощ се дава на Европейския съюз и САЩ, като субсидии за евтина храна. Най-големи помощи за храна получават европеецът и американецът. Либертарианската политика без субсидии и с истинска пазарна икономика, носи глад и бедност в Африка, Индия.

42

Тенгри Кан

преди 2 години

A Кирето каа, че Русия била просто една бензинка с ракети!;))) А тя, бедната и опиянчена Русия и акто цяло територията на Евразия доставяла ресурсите за благоденствието на Запада:))) Ти, да видиш! Благоденствието на едните за сметка на другите, но накрая идва касовата бележка със сметката;)))

41

Анонимен

преди 2 години

Как 'катастрофирала' държава като Русия ще вкара света в катастрофа? Кой ще ми отговори, ама не на шега питам?"Отговор:Не русия вкара света в криза (правилно тя е зле), а прегрятата световна икономика от напечатаните пари

40

Глобалиста

преди 2 години

Може да се стигне и до световна хиперинфлация в близките години.На България и трябват политици като Орбан и да се хванем да си оправим къщичката а не да разчитаме само на ЕС.Имаме си ресурси поне да се храним защото много държави и това нямат.

39

Зелен Демократ

преди 2 години

До 37- Глобалиста , скъпи колега, ЕС е слаб и затова Европа ще стане евтина туристическа дестинация, където крепостните европейци ще обслужват заможните граждани на Азия и Африка, така всяка жабка ще си знае гьола

38

Анонимен

преди 2 години

За да фалира някой от световните играчи това значи тотална война. Мислите ли, че САЩ ще чака Китай да го измести по БВП до 2028г.? Аз лично не виждам как големите ще се разберат без война. Жалко! Не сме излезнали от 20век...

37

Анонимен

преди 2 години

Не помните ли какво каза Клаус Шваб? "Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи." :)

36

Глобалиста

преди 2 години

Подготвят се промени в международния финансов ред. Нещата няма да са по стария начин. Ще има отделни валутни зони и сфери на влияние. Лошото че ЕС е доста слаб вече.Германия и Франция няма да могат да дърпат всички в ЕС напред. А за България не искам да пиша.

35

Анонимен

преди 2 години

Та тоя ХеКсперт какво вика,кой ще излезе сух от цялата тая ситуация,страните печатащи на воля пари или страните които имат неограничени ресурси?

34

До 26

преди 2 години

31трл е само външния. Вътрешния се оценява на поне 3 пъти толкова! Американската икономика е един голям балон напомпан от борсата. Единствено иновациите, които излизат от щатите представляват някаква реалност. До 50 години икономиките ще се преориентират от пазарни към ресурсни. Тогава украинската война ще изглежда като махленски спор на фона на това, което се задава....

33

Анонимен

преди 2 години

Великата Русия прави велики картофи, които ще спасят света от катастрофа, хахахахах