34

Анонимен

преди 2 години

Не са само рсторантьорите. Вижте какво правят с пътните фирми. Вижте какво правят с песиите. Радев е инструктирал правителството си да съсипва страна създавайки проблеми и криза навсякъде.

33

пияница мистик

преди 2 години

"Още когато беше въведена тази антикризисна мярка, беше обявено, че тя е за спасяване на бизнеса и ние честно и отговорно заявихме, че от нея не може да се очаква намаляване на цените!" === Ами същото ще го кажат и хлебопекарите, като им намалят сега и на тях ДДС-то,, както и бензинджиите :))) И ще използват и същите аргументи като ресторантьорите :))))))))))

32

Анонимен

преди 2 години

Само да кажа за т.нар. - ресторантьори : ходихме с приятел на ресторант, поръчахме щедро по пет блюда на човек и то все различни да пробваме колкото се може повече тъй като специално това заведение го хвалеха че имало добра кухня. Трагедия , ама пълна трагедия .Нито едно от десетте ястия не ставаше. По десетобалната скала си беха кръгла нула, ама нула. И шеф Манчев не можеше да ги оправи тия вагабонти. Само де ни прибраха парите

31

123

преди 2 години

До хмХлябът го вземат на половин цена от производители. Хляб с изтекъл срок днес или вчера. Това е хляб за скарата. Пресният не е хубав за препичане.

30

хм

преди 2 години

До АнонименКак 200%? Килограм свински врат на Кауфланд е 7-8 лева/кг. От него ще направиш 4 пържоли. В заведението пържолата с две резенчета домат и едно лимон ти е 11-12 лева. Смятай колко % е надценката? Поне 300-350%, като включиш тока и заплатите на персонала. Хляба 30ст. за филийка. От един хляб /1,20/ излизат 15 филийки - 350% надценка. Само я пуснал на скарата по 20 секунди от всяка страна.

29

Пешо

преди 2 години

Тия ресторантьори само знаят да реват - в случая министъра е прав - намалиха им ДДС - то , а те пак вдигнаха цените , намалиха грамажа на порциите , за качеството - да не говорим - някои неща и прасета не биха ги яли. Като нямат проблеми - лъжат за оборота , печалбата , крият, а като са на зор - държавата да помага , е - къде дават така???

28

Пич

преди 2 години

Ми хората са му насъбрали :) Иначе хленчещите ресторантьори и далавераджии толкова не ме интересуват - и без това от тях почти нищо не влиза в хазната и само живеят от народни пари. Интересно ми е, когато ИТ бранша се надигне - виж, от там вече идват сериозните приходи в хазната. А много от ИТ фирмите вече сериозно са раздразнени от изцепките на министерството.

27

Анонимен

преди 2 години

тия да не ревнат ли - кога е било - проглушиха ни ушите - като не им оттърва да хлопват кепенците и без това 50 процента от тях само ни лъжат с количеството и качеството

26

хм

преди 2 години

Лично познавам двама видни кръчмари от голям областен град, които по време на кризата си накупиха доста имоти по Гърция. Проверете ги. Как имат пари за имоти по Гърция, а реват за помощи. До обикновенния човек нищо не стига. Всичко се налива при работодателите и те ако благоволят да пуснат някоя трохичка на работниците, това е.

25

Анонимен

преди 2 години

Че колко от тези "браншовици" имат истинско образование по туризъм, та раздават оценки. Нямам предвид купени дипломи.

24

хм

преди 2 години

Не се наядоха и все им е малко. Каквото и да им дават, все малко било. Намалиха им ДДС - прибраха си разликата в джоба; 60/40 осигуровки две години - да си останело така, т.е. държавата да им плаща осигуровките; прибраха по 50 хил.лв. чисти грантове по линия на ЕС - малко било; поемат им половината сметки за тока - малко било. Спирайте им вече всички помощи и да си слагат каквито искат цени. Половината да фалират. Помощите ги давайте директно на хората. Бизнеса приема грантовете за личен бонус

23

Анонимен

преди 2 години

Стига са ревали.На който не му отърва,да затваря,има лесно.Хареса им 2 години да я карат на помощи.Вдигнаха цените,купуват възможно най евтини продукти и печелят по 200% от една мизерна чиния пълна с буламач.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 20 За да извади от нея сегашните "бизнесмени" и да даде възможност за появата на истински такива :)

21

Состин

преди 2 години

Продължаваме пропадането!!!

20

А,ха

преди 2 години

Не откраднаха ли 360000 лв.от тайник на един кръчмар в Банско?Който щеше да фалира,ако не му намалят ДДС.

19

Алибегов,

преди 2 години

Пак ли ти?Поне изкъпа ли се ?

18

Анонимен

преди 2 години

Министър Василев като е такъв голем бизнесмен що се настани на държавната хранилка?

17

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Що ще рече отвратителната дума ХОТЕЛ(Hotel)? Ще рече "олтар","жертвеник"! Има една Българска дума,която индикира правилното схващане за подслон и добра грижа и тя е "ГОСТИЛНИЦА". Така и западната дума "L'iberte" значи "еврейщина,еврейски безпорядък". Правилната дума е "СЛОВОДА",сиреч "СВОБОДА"! ПОЗДРАВИ ОТ НЕГОСТОПРИЕМЕН ФРЕНСКИ Tarbes.

16

Целуй

преди 2 години

Само да посоча, че който се е опълчил на кръчмарите хаир не е видял. Справка - клетия Борисов.

15

Анонимен

преди 2 години

Мат'ряла на Боко пак се озъби.Този път номера ви няма да мине.И да ви вдигнат ДДС пък който иска да ви влиза в скапаните заведения.