74

Анонимен

преди 2 години

Стаматов ако действително кадърен да ходи в частен колеж,а не да иска повишаване заплатите на в голямата си част некадърни и мързеливи учители на 2500 лв. Защо бре, Стаматов, по-умни ли ще стават те! В педагогическите специалности се записват тези, които не са приети в по-перспективните специалности. Те не произвеждат качествена продукция, а повечето от аботуриентите са направо неуки млади хора.Който иска да учи сериозна специалност, се подготвя частно 6 месеци. И това ли не знаеш, Стаматов?

73

Анонимен

преди 2 години

Наглец ,а какво качество на обучение предлагаш ,а частните уроци защо ли ги има в извън училищното обучение ,без стотинка данък ?

72

Лллл

преди 2 години

Да им имам и сложните десетки изпити . Бла-бла !

71

До 101

преди 2 години

Учил, вземал десетки изпити......... А не са ли по-важни мотивите, заради които си учил. Учителската работа не е за всеки, искат се и много други личностни качества, които малко от учителите притежават. В класа на дъщеря ми преди 15 г./в езикова гимназия/ Златка Желязкова/англ.език/на всяка родителска пищеше, че не можела да ги укроти, а при Ана Камелджиева/математик глас не се чувал, освен ако тя не зададе въпрос

70

Лллл

преди 2 години

Неуки ученици от некъдърни учители !

69

Анонимен

преди 2 години

Като чета коментарите, масово искат закриване на образователната система.

68

Анонимен

преди 2 години

Не може да си учил няколко години, да си минал десетки изпити и накрая да взимаш същите пари като все едно не си учил. Ако искаме все още да имаме държава трябва да се вземем в ръце и да плащаме достойно на учителите.

67

Анонимен

преди 2 години

Държава, която не инвестира в образование и не уважава учителите си е пътник. Вече и Африка ни изпревари по всички показатели.

66

Панчо от Попугай

преди 2 години

Заплащане според попето.Кажи ми полицайте колко им е акъла.Цял ден ще ми седи в колата ,ще го раздава тежко и ще ми взема безбожни заплати.Другите професии по маловажни ли са, безсрамници такива!?

65

Луд с лопата

преди 2 години

Скрий се е неграмотна очиларка, а другите професии ,аз съм електричар, рискувам живота си всеки ден ,ама вземам мизерна заплата.Да направят някакъв минимум заплащане за дадена професия.Само полицай даскали и все на държавни професии вдигат парите доктори сестри ,ами нашите пари.

64

баце

преди 2 години

Трябва ама учениците стават все по неграмотни от ден на ден .6 месеца работят в годината , дават частни уроци ,но иначе по закон уж нямат право .

63

Анонимен

преди 2 години

Млад лекар с начална 2000, даскал 2500. Несравнимо е. Нито като квалификация, нито като натовареност и още повече като отговорност.

62

Мед. Сестра

преди 2 години

Стига с тия учители бе господа и дами! Трябва да има степен на професионалистите, т. ест не може учител дг да взема колкото гимназиален учител. Никаква отговорност не им се търси за работата дали успяват да образоват децата ни или не чак до там не го интересува работодателя. Важно е да има кой да работи да върви графика пък качество на работа кучета го яли. Ако една мърсолива даскалка в дг взема 2500 заплата то тогава един медик от КАИЛ трябва да взема 5000.

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Въпросният Стаматов беше ако не се лъжа зам.министър на МОН. Чувал съм, че е много добър, но преподавател като него може да се реализира в частно училище, a не да пищи,че заплатите са малки. Имах деца ученици, които учеха в уж образцово училище, но в 11 клас 6 месеци ходеха на частни курсове, а водещите тези курсове ми споделяха,че обучението е под всякаква критика.Внуците ми учат в САЩ и всяка седмица началните им учители изпращат писмено оценки по 6 предмети за успеха им от А до F

60

Майка

преди 2 години

За съжаление, има много неграмотни учители, които не могат да преподават и да научат децата на предмета... и като пример ще Ви кажа,че при клас с 16 деца са получени шест слаб ( 2 )по математика...и само три отличен ( 6 )Разбирате ли за каква неуспеваемост става въпрос....Самите учители трябва да се учат,а не да преподават, защото само вредят на децата...

59

Анонимен

преди 2 години

Половин учител*, 91

58

Анонимен

преди 2 години

До 84, Тео е бил мразен и е работил на половин щат въпреки успехите му. Демек е ставал според тях годен за половин случай, осъзнаваш ли го това? Каква заплата ви гони? Това е черен хумор. В нормална държава щеше да е милионер, но дори така никога не е стремял към такова нещо. Покажете ми друг човек в образователната система, който може да му стъпи на малкият пръст? Дори е отказвал да става министър на образованието многократно, защото е на ясно, че ако направи истинската реформа ще бъде намразен

57

Анонимен

преди 2 години

Значи на учителите заплати по 2500лв! Вие луди ли сте?! Аз съм преподавал във ВУЗ. През последните 30 г. в групите за прогимназиални и гимназиални учители приемаха и се учеха най-слабите студенти.Част от тях,която имаше успех над добър (4) в края на 2-и курс се преместваше в други,по-перспективни специалности. Неудачниците оставаха и завършваха за прогимназиални учители.И на тях,които почти на нищо не научаваха учениците, вие ще вдигате заплатите колкото на млад ИТ-специалист! Идете на психиатър

56

Аз

преди 2 години

Не ви ли е срам, само пари искате, а децата са все по неграмотни. И това, че няма учители не е вярно. Манипулирате обществото само!

55

Анонимен

преди 2 години

То добре заплата 2500, а какви трябва да са обучението и възпитанието определихте ли? Че за сегашните резултати 2500 заплата е подигравка с всички останали професии.