23

Анонимен

преди 2 години

Снемането на регистрационите номера не е конфискация,както някой иска да го представи,като такава.Целта е автомобила да бъде на трупчета а не в движениеА ако бъде продаден на друг водач,условието"завинаги отпада"и е възможна сделка,защото на автомобила се възстановява отново правото на регистрация,само че,не от същия водач и с нов номер.("амнистира"се автомобила но не и водача)Така е справедливо и без проблем за куповача,защото няма конфискация а само ограничение за движение със стария номер.

22

?

преди 2 години

Решението е частни затвори. Нали няма хора в строителството? Ами ето, частен затвор, ходи 6 месеца да работи по 12 часа и да полага асфалт и после го пускат по живо по здраво.

21

Анонимен

преди 2 години

Такава идея изглежда популярна, но подобна дъвка имаше и преди години и още тогава конституционния съд каза, че конфискуването на МПС е незаконно. Не знам защо почват пак да вадят темата, накрая пак ще се стигне до същия отговор. Те да намерят начин да вкарват наистина в затвора пияните шофьори, това пак ще е напредък. Сега им дават условни присъди даже и да има невинни жертви

20

Анонимен

преди 2 години

В този си вид"идеята"наистина е популисткаОбаче и това не е проблемПървоначалната идея беше,не да се отнема автомобила,след като е заловен водача след употреба на непозволени прекурсори (алкохол,наркотик или др.)а да се снемат регистрационните номера на място и веднага,след това и книжкатаТака автомобила се спира и не представлява опасност и за самия водач,още от мястото на събитиетоИ си остава собственост но без регистрация завинагиКакато винаги(и сега се избягва)по витиеват начин главното.

19

Хахаха

преди 2 години

А как би свалил регистрационната табела на кола на търговско дружество? Ами конфискуват, а дружеството да си търси парите за колата от пияният служител. Може спокойно да го съди да му я плати. Айде стига сте ги галили с перце. Това си е престъпление.

18

Анонимен

преди 2 години

Популизъм е с корен популация. Популацията по скоро иска ред и справедливост, а предложението да се отнема автомобила, е по скоро плод на ялова бюрокрация и опит на същите да имитират загриженост и дейност. Отделно изразява слабост в това, да намерят начин да прилагат закона в неговата цялост.Отделно елитарна група нарушители ще се измъкват поради факта, че могат да си купят друга кола. Същите увеличиха глобите като отмениха отнемане на книжки и дори затвор, за да си нарушават и плащат законно.

17

До 16

преди 2 години

И какво искаш да кажеш че тези които летят с колите си по улички близки до детски градини и училища на които има място да мине само една кола а на другия край са паркирани автомобили, или тези които не спират на знак стоп и пешеходна пътека или примерно минават на червен светофар или изпреварват на забранени места не са по-опасни от пияните ли?

16

Анонимен

преди 2 години

С тези пияни гадове трябва да се действа безкомпромисно. Познавам един пияндурник,подвизава се като мениджър резервни части в една незаконна автоморга стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера намираща се между Горубляне и младост 4 в нивата. Този екземпляр е денонощно пиян,кара коли винаги различни,без застраховки,без прегледи, книжката му е отнета, докато не утрепе някой явно няма да се спре. Милиционерите си купуват части от там,абе пълна трагедия.

15

Анонимен

преди 2 години

в Швейцария номерът за кола е персонален, може да имаш 10 коли, но караш една и си слагаш номерата на колата, която ще караш, хващат те и ти вземат номерата и не можеш да караш за определен период. Защо по комунистически традиции все да се вземе нещо

14

Анонимен

преди 2 години

Какво общо има не умната мярка с популизъм?Тази мярка е неумна. По закон те наказват, при рецидив се стига до отнемане на права. Следва системен контрол и това е всичко. Останали каламбури са празно говорене.Липсата на резултат, чрез законово предвидени мерки е слабост в държавата, която не се лекува с нови правила. И те ще забуксуват в слаба държава.

13

Victoria

преди 2 години

Търся любовник за 1-2 нощи, моят телефонен номер и снимки в профила в сайта - kuza.me/victoria

12

От 7-11

преди 2 години

Явно много от пишещите тук не са чели чели данните които са публикувани на официалната страница на кат и си плющят минуси по личносомотрение, ами вземете да ги прегледате преди да се правите на много умни.

11

Свобода на словото

преди 2 години

Дъно.бг - ние обичаме да трием коментари

10

До 11

преди 2 години

Ами прочети статистиката на КАТ за няколко години и ще разбереш от къде съм я намерил тази "измислена" статистика.

9

До 7

преди 2 години

В кой измислен сайт прочете тая статистика?

8

Grom

преди 2 години

Частната собственост - движима и недвижима - е неприкосновена по Конституция. Това, че МВР, при положение, че е държавната структура с най-многоброен личен състав, повече от армията даже, не може да се справи с контрола, е съвсем отделен въпрос. Затова такива предложения за пореден път прехвърлят неспособността и некадърността на МВР върху обикновените хора/шофьори.Впрочем това предложение за пореден път доказва какъв "експерт" е Богдан Милчев.

7

Анонимен

преди 2 години

Дивашка идея, както всичките идеи на тези от така наречената Асоциация на пострадали от катастрофи.

6

Анонимен

преди 2 години

След като катастрофите причинени от пияни или дрогирани шофьори са около 6-7% то незнам какъв резултат се очаква от тази"мярка" по същата логика трябва да отнемат и автомобилите на тези които карат като бесни в населените места, тези които не спират на пешеходни пътеки и знак стоп, тези които изпреварват на участъци от пътя с намалена видимост и се други подобни.

5

121212

преди 2 години

Естествено. Това е частна собственост. Айде стига с този комунизъм.

4

Кръстьо

преди 2 години

Ето как става - отнема се автомобила, уведомява се собственика и той има основание да съди водача или да не го съди - негова работа.