105

За Австрия 2

преди 2 години

По същата причина и България не може да е неутрална както на много от вас им се иска (Както предлагат някои - да има референдум, да се излезе от НАТО и да се обяви неутралитет). Неутралността на България е в това, че не иска да води войни с никого и да участва във военни конфликти, защото не е способна на това. Обаче, никой не те пита, когато си интерес за различни държави, които при удобна възможност биха те нападнали, няма как да си неутрален, защото просто ще изчезнеш от картата

104

За Австрия

преди 2 години

Точно така. Германия прави Аншлус на Австрия по време на Третия райх, т.е. ги присъединяват към себе си с ултиматум и прилагане на натиск. В днешни дни, Германия е цивилизована държава, която си е научила уроците, и не иска да анексира Австрия и не застрашава суверенитета и сигурността и. Точно това прави Австрия неутрална, гаранциите, че е обкръжена от страни, които няма да решат да я завземат. Да сравняваш Австрия с Украйна е неуместно. Никоя от другите страни не застрашава Украйна както Русия

103

Не фен на Путин.

преди 2 години

"Какво би означавал неутралитет за Украйна?" - Аман от въпросителни заглавия, на които хал хабер си нямат журналистите от отговора, ама драскат смешни статийки. Ами означава че Украйна щеше и до сега да си е цяла, заедно с Крим дори. Украйна бе създадена с това условие с подписан международен договор. Ама глобалистите на новия световен ред не си стоят мирно. А корумпирани уок типове с дамски обувки като Зеленски винаги ще се намерят. И хич не им пука за народа на Украйна- искат да лапнат всичко

102

Анонимен

преди 2 години

Несъстоятелно е сравнението на Австрия и Украйна защото Австрия не граничи с Мордор, а тъкмо тази граница е проблематична за Украйна и точно през тая граница се изливат ор...ките на путин в една мирна страна и убиват мирно население! Вижте Ипрен който от вчера е освободен от ВСУ като близо 2 седмици е бил под мордорско робство и хората сега разказват ужасни истории по всички световни медии! Неутралитета на Украйна трябва да се гарантира военно от САЩ, Великобритания, Турция, Полша, Израел и ЕС!

101

Анонимен

преди 2 години

Сега е момента да установим с колко предатели е натъпкана България. Още малко и вълшебно килимче ще подложат под нозете на украинците, които са им никакви. Хора без собствено достойнство.

100

Анонимен

преди 2 години

Вижте Австрия и ще разберете какво означава неутрална държава - демилитализирана, денацифицирана и най-вече процъфтяваща!

99

....

преди 2 години

Епа парите за възстановяване на украйна няма как д а дойдат от русия, главния виновник за това което става сега! Единствената възможност е да дойдат от ЕС за което ще е необходимо украйна да се присъедини към ЕС! така, че то е ясно! какво евентуално може а се получи! Само, че имаме един луд! и той е путин а кой знае какво мисли лудия! и който си мисли какво може да мисли лудия е по луд и от самия луд! Та така!!!

98

.

преди 2 години

"От години чувахме, че вратата е отворена, но също така чувахме и че не можем да се присъединим. Това е истината", каза Зеленски... -> дойде ли му акъла най-накрая??

97

по-далече от Русия

преди 2 години

Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !

96

Э

преди 2 години

Някой забравя, че Украйна е суверенна държава!

95

Истинската история

преди 2 години

Но в момента на Русия не и стигна, че е най-голямата по територия държава на света, не им стига Руската империя, СССР и за да повторят това си виличие и сега продължават да имат претенции към всякакви държави, с които граничат, дори държави които са микроскопични на техния фон и не могат да се защитят, защото манията им за контрол е безгранична. И щяха да нападнат така или иначе Украйна, както и Грузия, Молдова и всички останали държави, които са и в сферата на интерес...

94

Истинската история

преди 2 години

Традицията и на Москва и на Киев трябва да бъде запазена и продължена. След разпада на Златната орда, Руската империя се разраства завземайки нови земи, които въобще не са изконно руски. Както правят всички империи, завземат и контролират различни народи и земи.

93

Истинската история

преди 2 години

Последвалото ги руско царство и Руската империя (Россия, Российская, да не се бърка с руський - дума отнасяща се за старославянската държава) наследяват предшественика си Московско княжество и заимстват от него двуглавия орел за герб и въведената за парична единица рубла, т.е се основава нова държава с нови държавни символи. Не трябва да се правят опити за заличаване на историята на цели култури и да се унищожава народно наследство!

92

Истинската история

преди 2 години

... и са народно богатство, което трябва да бъде запазено. Трите езика спадат към групата на източнославянските езици. Гербът на Киевска Русь е Тризъбецът, основната и валута - гривни, Тризъбецът е изобразен и на монетите им. Гербът на Украйна днес е Тризъбецът и валутата е гривни, това не са измислени символи на измислена държава, а наследие от предците. Москва се основава като град много по-късно, после се отделя от Владимиро-Суздалско княжество и се основава отделно Московско княжество.

91

Истинската история

преди 2 години

Пълни глупости. Имало е стара източнославянска държава Киевска Русь, обединяваща различни племена. Съвременна Русия, Украйна и Беларус са наследници на различни части от тези земи като доста голяма част от нея е била на територията на днешна Украйна. Езикът на Киевска Русь е бил старославянски + църковен старобългарски, а не руският, който е познат днес. Беларуски, украински и руски езици се развиват паралелно като местен договор, а не произлизат от руски и имат еднакво право на съществуване

90

ЕС не вярва на Русия

преди 2 години

Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...

89

Русия потъва

преди 2 години

Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...

88

Анонимен

преди 2 години

До 105 Искаш да кажеш,че в Украйна съществува само " еврейско общество"! Прав си! -:(( Но колко от младите го разбират?

87

Анонимен

преди 2 години

Колко българи си оставиха младините в Донбас. Имах един познат-на 19 години здравето му беше съсипано. Нито пушеше, нито пиеше, но след 1 година в Донбас същински старец. Е, не се предава така крепост. Украинци никъде и нищо не са работили. Свикнали да им работят. Да им подаряват територии, атомни централи, инфраструктура. Няма толкова неблагодарен народ. Използвачи.

86

Някой си

преди 2 години

Да ви кажа честно НАТО го закъса яко в Европа! Това,дали ще командироваш на колко " войника и техника" в останалите голи членки, вече Няма никакво значение! Ще ви споделя и нещо друго! Никога в Европа след 1989 г,времена които лично помня Не е имало РЕФЕРЕНДУМ за Европейското население,Искани или не,да сме в ЕС и Американското НАТО! Ако се проведе такъв, НАТО си тръгва ВЕДНАГА! За ЕС не знам! Той си е наш! Макар и създаден от Германия и Белгия реално!