192

Анонимен

преди 2 години

Планът за развитие с тези 12 млрд можеше да отидат перфектно за възстановяване на напоителните системи, които бяха някога работещи, за да има зеленчуци и плодове, за довършване Хемус и да направим донякъде още един реактор в Козлодуй! Ето смислено инвестиране за родината! А сега - за какво ще ни дадат парите- 60% ВЕИ измишльотини, които са 100% внос и другото за какво да остане?! Този план не нас ще възстанови, а на брюкселианците компаниите, които успешно са лобирали.

191

Анонимен

преди 2 години

Като сме извън Шенген това ни струва стотици милиони на година денгуби и все едно намалява значително евросубсидиите. Земеделците взимат по- малки субсидии, че така било договорено... А самите евросубсидии са така конструирани, че тук да не се развива ново производство, а да се купуват някакви произведени от донорите скъпи неща, като батерии и прочие екзотики, които са общо взето безсмислени и единствения начин хората да си набавят кеш за нещо смислено е чрез нарушения.

190

Дъно

преди 2 години

Това е стратегията за развитието на ЕС - да се дават някакви жалки подаяния на новите страни-членки (евро финансирането на глава от населението при нас е в пъти по-ниско от старите страни-членки). ЕК си затваря очите за тоталното източване на фондовете, за да подкупва по този начин правителствата и да ни държи в неконкурентноспособно положение икономиката ни спрямо тези на старите страни-членки. Реално се превръщаме в бананова република и пазар за западните стоки.

189

Анонимен

преди 2 години

До Не съм в България - "Защо ревете. Имате всичко." - набиват им го много в мозъците. Още от комунизЪма е наследство. Чуждото/вносното е по-хубаво (нищо че се скъса на втория ден). Сега медиите им го набиват. Виж бабите как пращат детето да учи в София и да се оправя само. Демек търси си късмета другаде, а не удома. Много е , как да кажа. Мозакопромиване на всички нива. По медиите и по друга линия. Патриотизъм не се възпитава вече отдавна. От преди 49-та.

188

Анонимен

преди 2 години

До Не съм в България - "Защо ревете. Имате всичко." - набиват им го много в главите. Още от комунизЪма е наследство. Чуждото/вносното е по-хубаво (нищо че се скъса на втория ден). Сега медиите им го набиват. Виж бабите как пращат детето да учи в София и да се оправя само. Демек търси си късмета другаде, а не удома. Много е , как да кажа. Мозакопромиване.

187

Анонимен

преди 2 години

Точно това ни прави предвидим и лоялен "партньор". Слава ЕС!

186

Анонимен

преди 2 години

тия които върнахме на власт ни бяха докарали 7Е да е не на час, ами на месец, ако имаш късмет да работиш въобще.

185

Анонимен

преди 2 години

Тук ставката е 7 лв не 7 евро.

184

Кико

преди 2 години

Чуваш ли Кирчо??? Не обеща ли нещо друго? Както каже Черепов!

183

Анонимен

преди 2 години

До Глобализация - на запад е така Всяко следващо поколение е все по-депресирано и с по-малко жажда за живот. Виж им децата човек? Виж че населението застарява. Това не е защото условията за живот са прекрасни. Напоротив не са. Основни човешки потребности липсват. Всичко е взето вече от старите поколения и нищо ново не може да порастне. За това младите са депресирани, а населението намалява. За това трябват емирганти, беженци. Някой трябва да плаща лихви, пенсии, наеми.

182

Анонимен

преди 2 години

До 192, каква средна заплата от 1700 лв ? Ти вода ли пиеш или дизел ? Спри да вярваш на лъжливите медии! В БГ само в София получават такива заплати, и то не всички, погледни северозападна БГ. Там хората едва оцеляват. Какво ще кажеш и за пенсионерите, работили над 40 год , а сега нямат пари за нормален живот, не за пасти и торти. Пълна анархия е тук.

181

Глобализация

преди 2 години

Светът се глобализира. За младите вече няма значение къде са родени и къде ще живеят и работят. Тук често плачат че навън било тежко за емигрантите, да тежко е за тези които отиват за да ползват социалните придобивки и помощите на западните държави. За образованите, квалифицираните, знаещи местния език на запад винаги се намира работа и имат уважението на работодателите там ... Е балканците така сме възпитани, че винаги ще ни мъчи носталгията по родното и близките, но като тук не става... :-(

180

ИСКАМЕ СИ ПУТИН

преди 2 години

ПО ДОБРЕ СМЕ ОТ РАША.

179

Анонимен

преди 2 години

За България тези 7 евро на час приравнени към месец, правят приблизително 2270 лева разходи на работодателя месечно, брутна заплата около 1900-2000 лева брутна заплата и 1480-1560 нетна заплата. Само дето такава брутна и нетна заплата ще имаме след поне пет години.

178

...

преди 2 години

Значи това няма как а е така! Аз гледам средната заплата от над 5 г насам! В момента е некъде към 1700лв. Та ако средната заплата е малко над 1600лв. това за 40 часа работна седмица дава 20 евро на час заплата! Така, че сега аз на кога да НЕ вярвам! на средната работна заплата, на държавата, на таз статуя или на всички взети заедно!!! Само ме ЛЪЖЕТЕ ей! От над 32г ЛЪЖЕТЕ и ЛЪЖЕТЕ и ЛЪЖЕТЕ! Така ли не се налъгахте бре!!???

177

Анонимен

преди 2 години

"Почти всички бъркате разходи за работодателя с брутна и нетна заплата." - точно така правят. За това емигрират без да мислят и като дойдат разбират пак че са бедни - само са си омазали живота. Но вече е късно защото са се хванали на хорото и са затънали в калта.

176

Анонимен

преди 2 години

Разходи на работодателя е едно, а чистата сума, с която разполагаме след всички задължителни удръжки, са нещо съвсем друго. Това разбира се не променя факта, че сме последни в ЕС.

175

Анонимен

преди 2 години

Почти всички бъркате разходи за работодателя с брутна и нетна заплата.

174

Анонимен

преди 2 години

До Орхус Дания - и теб сигурно всеки ден ти става едно такова хубаво като си помислиш че дъщеря ти е в Дания, Там сама, в чужда държава, с чужди обичаи и винаги различна от останалите и винаги чужденка до края на живота си. Така ли е? 1400лв. са малко пари за в София. А защо въобще трябва да я пращаш в София? Там където сте няма ли нещо? Дори сезонна работа някъде?

173

Анонимен

преди 2 години

В България таман почне да дръпа работата нагоре и през 2009 година дойдоха мутродемократи на власт, после удари Ковид, но поне махнахме Бойко. Сега за капак световните цени на тока и горивата ни докараха инфлация още преди да се пооправим от управлението на Бойко Борисов.