55

Анонимен

преди 2 години

Кога е било безплатно?

54

до 52

преди 2 години

ами ходи в Русия там има от всичко по много, а и са бяла държава с правила и дебели заплати, защо работиш в Германия направо ти се чудя на акъла?

53

до 54

преди 2 години

Зависи в коя държава ще е този референдум. Ако е в България наистина ще е преобладаващ, но няма да е за ЕС.

52

Спор няма

преди 2 години

Голям бой ядат руснаците в Украйна !

51

Анонимен

преди 2 години

Кофти. Че и на гладно трудно се п.рди, няма възможност за алтернативни доставки демек. Лидерите в ЕС ще трябва да започнат завръщане към реалната реалност, населенията на държавите им също. Междувременно да продължат да слушат всеки ден Зеленски и да викат в единен глас "Слава Орхаинии!".

50

Анонимен

преди 2 години

тоя има мутра на ***, да не е продукт на руския учен експериментирал между маймуни и мужици през 1920?

49

5777

преди 2 години

Мисля, че при референдум за ЕС или за Русия отговора за всички ще е повече от еднозначен;)

48

Анонимен

преди 2 години

по принцип на база на форс мажорни обстоятелства Газпром може да иска промяна на някой клаузи от договора, но в случая не може да го направи, защото официално Русия не е обявила война, така че нема кой да им плаща в рубли, отделен въпрос е в момента няма курс на ЕЦБ, по който да се извършват тия плащания

47

Анонимен

преди 2 години

Много ясно, че няма. Нищо безплатно на тоя свят няма, освен "братската помощ за Украйна", ако някой въобще вярва, че е безплатна и в полза на украинците.

46

АбдокодирХоджибобоев

преди 2 години

"Фактът, че няма да доставяме газ безплатно, е недвусмислен. Това може да се каже с абсолютна сигурност"_______________________________________________________ Государят Путин разпореди на Министерския съвет на РФ, на Централната Банка на РФ и на "Газпром" да преминат на плащане в рубли до 31.03.2022 г. Газът ще се плаща или в рубли или няма да се доставя. Трето не е дадено. Търсете рубли, еесовци.

45

LW

преди 2 години

никакви компромиси с руските фашисти и окупатори, да си го продават на китай, имат и еднаква ценостна система, ако китайците изнаглеят - пълно търговско ембарго за внос от тях

44

Млн

преди 2 години

Войната не е безплатна. Всяко поддържане на нацистите в кийв от страна на евре-гейските лидери ще ни излезе през носа.

43

Анонимен

преди 2 години

Уважаеми нискограмотни ***:- Налагайки санкции и запорирайки руски активи, Западът не може да претендира за спазване на договори. Всъщност може да претендира, но няма начин да го наложи.- Следствие - ако Русия каже, че ще доставя газ само в рубли, то дори в договорите да пише долари или евро, Западът ще трябва да избере - или плаща в рубли или не получава газ.И не става въпрос кой крив, кой прав - Русия или Западът. Просто факт - продаващия казва условията, купуващия приема или не. Точка

42

Анонимен

преди 2 години

До Тарас, всъщност и по-бързо от 2 часа става за някой неща, в Германия и Австрия например всички инсталации по закон трябва да подържат миниму 2 вида гориво, преди масово се използваше нафта за битови нужди, в последно време почна като заместител да се ползват и пелетите, в България ТЕЦ овете също трябва да подържат резервна инсталация на мазут, за съжаление са много неподържани, а и резервите от мазут не се обновяват периодично, ама лятото е пред нас, не е кой знае какъв проблем

41

?!?

преди 2 години

Еми добре като ще на пук така да е. За тези за който беше ясно, че ще запомнете тази война, е ясно и че няма да спрете докато никой не се сгромоляса. Цената на газа няма значение от човешката . Това важи и за вас. В пълна сила, защото Европа печели човешки капитал от Украйна вие там губите тотално.

40

Тарас

преди 2 години

До анонимен 38: абсолютно си прав. Само дето конверсията от газ към друго гориво струва пари и не става за два часа. Айде спрете да се държите сякаш сте в компютърна игра и всичко ви е на едно щракване на копче разстояние. Едно бебе става за девет месеца и няма сила на тоя свят, която да съкрати времето наполовина.

39

Карандаш

преди 2 години

Грешката на западните цивилизовани елити е, че не помислиха на какво е готова страната, която се опитват да притиснат в ъгъла, когато го на равят. И, съответно, не се подготвиха. Но така е в живота: ще оцелее не по-силния, а по-подготвения.

38

Анонимен

преди 2 години

няма как да се плаща в рубли, в момента рублите не се търгуват на нито една борса освен руската, нито една ЦБ по света на изчислява фиксинг освен РЦБ, та в тая връзка нема чиновник по света, който да разпореди плащане в рубли при липса на фиксинг от местната централна банка, това е ! всички тия глупости са за пред руския мат'рял

37

Гражданин

преди 2 години

А ние гражданите от с. Чукундурово не искаме газ от убийци,агресори и завоеватели !!! Ние си имаме газови лампи и ич не ние до руската газ. Дано се задушите сами с вашата газ !!!

36

Анонимен

преди 2 години

До АнонименИ кво? Тръбата или е пълна или не е ) Ще вземеш тухлите и кво след това?Утре и арабите ще кажат, абе я дайте рияли, че съмнително това евро. Умираш прав!