37

Г

преди 2 години

Абе то бива ,бива тъпо изказване ,ама чак пък толкова ,,....изяде ръста на Мин.заплата...Абе ей тъпчо това какъв ръст може да бъде ,тук говорим за някакви си 50 лв които трябва да се разделят на броят членове в семейството.Като повтарят постоянно за ръста ,ръста ,тези папагали трябва да ги оставят да живеят с тоя ръст ....да ги видим ,после и дума няма да обелят за ръст.За да говорим за някакви развитие ,макар и минимално на фона на тези яки европ.цени в магазините ,то мин. заплата 1000лв

36

До "програмист&

преди 2 години

Хахахаха, забавлява ме параноята ти с мания за величие. Чакам пореден "ответен удар".Па то нема лошо търгашите на отрова и програмист-пропагандист да си имат, ама нещо не им върви с подбора на кадрите.

35

Да в.Англия

преди 2 години

Цените на храни са поносими, но я опитай да купиш собствено жилище с 20- 50 000 паунда годишна преди данъците. Цял живот наеми и накрая децата ти по същата схема.А не са и масово хората с такива доходи. Ако се заблудиш от хубавия им живот само от годишни екскурзийки и почивки за по седмица-две, или пък локумите на нашенци,идващи си да си оправят зъбите, попаднеш ли в реалната действителност ,много бързо ще се приземиш. Който

34

Хикса

преди 2 години

Редовният номер на капит.свят,7 год.надуване 7 год.чистене на пари.Само че тоя цикъл бая по различен.Отриц.лихви тоест дават ти пари отгоре за да теглиш заем,а на спестовника му взимат,ЕЦБ изкупува дълга на вечните държави-тарикати и същевременно печати други пари,борсите тарикатските страни изкупуват ресурси на бедните и същевременно им свялят валутите,корона-екперименга си го платиха американците с печатани пари и кой се надупчиха най много най и взеха.Сега и война да изчистат други пари....

33

Анонимен

преди 2 години

34- ТО ХУБАВО ДА МЯТАШ МАНТРИ, ДЕМЕК ОПОРНИ ТОЧКИ, АМА НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ЩОМ ИМАШ ИНТЕРНЕТ И КОМПЮТЪР МОЖЕШ ДА НАПИШЕШ НСИ- КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ И ДА ВИДИШ КАКВА Е БИЛА ПРИ ГЕРБ- ОТ 1/4 2021Г- ИНФЛАЦИЯ ПОД 0%, ЗА ОСТАНАЛИТЕ ТИ САМ ПРОВЕРИ И ОЩЕ НОИ МИН ПЕНСИИ ПО ГОДИНИ, МАКСИМАЛНИ ПЕНСИИ ПО ГОДИНИ, МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ПО ГОДИНИ И НОМЕР НА МИНИСТЕРСКО ПОСТАНОВЛЕНИЕ.

32

Анонимен

преди 2 години

Киро е бедствие

31

Анонимен

преди 2 години

Ако през годините не ви крадяха,а ви даваха нормални заплати и пенсии,сега нямаше да ревете,че инфлацията ви ги е изяла.

30

Анонимен

преди 2 години

Интересно защо се мълчи за последните 12 години,когато два пъти в годината се вдигаха цените на ток и парно, инфлацията пълзеше,а заплати и пенсии бяха замръзнали?Сега при тая международна обстановка,когато цяла Европа страда,някой иска ние да бъдем оазис в пустинята.Е няма как да стане!

29

Анонимен

преди 2 години

АСЕН ВАСИЛЕВ ПРИ ЦВЕТАНКА РИЗОВА- КОЛКО УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ УЧИТЕЛИТЕ НА 1 АПРИЛ 125 % НАД СРЕДНАТА ЗАПЛАТА КАЗА АСЕН ВАСИЛЕВ РИЗОВА- ЗНАЧИ ОКОЛО 1900ЛВ, ДА ОКОЛО 1900ЛВ ОБЕЩА ТОЙ СЕГА ЧАКАМ 1 АПРИЛ ЗА ДА ЧУЯ КАКВИ ЗАПЛАТИ ЩЕ ПОЛУЧАТ УЧИТЕЛИТЕ- ЗАЩОТО ТОЙ Е ДОКАЗАЛ СЕ ЛЪЖЕЦ АМА ГЛЕДА ТЕ И НЕ МИГВА. НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ТРЪГНАХА ЕДНИ ЕМИСАРИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА ОБЯСНЯВАТ ЧЕ НЕ БИЛО КОМПЮТРИ АМИ КОМПОТИ- ДЕМЕК УЧИТЕЛИТЕ НЯМАЛО ДА ПОЛУЧАТ ОСНОВНА ЗАПЛАТА 1900ЛВ АМИ НЯКЪДЕ 12.5% НАД СЕГАШНАТА 1300Л

28

Програмист

преди 2 години

До 30 : Нещо изнервен ми изглеждаш?

27

Анонимен

преди 2 години

Тя и преди изяждаше всякакъв ръст на заплатите. Просто потребителската кошница не измерва обективно. И винаги са я изкарвали нереално ниска.

26

До "програмиста

преди 2 години

Ти за това ли видиш по форумите като върл ковидваксопропагандатор, представяйки се за програмист.Е па и ние сме виждалЕ програмисти, никой не се занимава с твоите глупости.

25

Анонимен

преди 2 години

С този раздут бюджет на Кокорчо бюджетният дефицит е огромен и затова се теглят всяка седмица заеми и се надува инфлацията която е изкуствена, за да ви откраднат парите. А изтеглените заеми досега от това правителство за няколко месеца са над 10 млрд. лева.и незнам кой ще ги връща.

24

Хцьь

преди 2 години

Ми то се е сгоФнясало и на запад. Кво си мислите, ме само Бг е скъпо и тъпо? Питайте ги демократите как се купуват жилища по 400К със заплатки от по 2-3к. А ония горе еврократите са слепи и глухи. Прибират пачки и боли ги фара за плебеите в маймунизирания нов строй. ( лекари, инжинери, биолози, музиканти и всекви там балъци) . Сами си го избрахме.

23

Анонимен

преди 2 години

Тук в Англия цените са 2-3 пъти по ниски отколкото в България.

22

Анонимен

преди 2 години

Инфлацията е предизвика некадърното управление на жалкият фигурант Крадев, първо със служебното правителство и сега с редовното на Просто Киро.Как в много държави които не са във валутен борд инфлацията е около 5%, а в България с валутен борд инфлацията е над 30% а на някои стоки и над 100% като олиото. Тук има не само инфлация но и висока спекула, а правителството нищо не прави да ограничи инфлацията и спекулата. Защо???? Цените надминаха западноевропейските.

21

Анонимен

преди 2 години

Айде честит нов осигурителен праг, то бе бяха инфлация и война, ами сега и Асенчо се активира да ни гепи малко от заплатата или поне на тези които взимаме нормална такава.

20

Програмист

преди 2 години

До Анонимен 15 : Лежим на гърба на трудовия народ, така ли? Имам новини за теб, приятелю : първо всяка стотинка си изкарваме с честен труд, и второ плащаме си данъците до стотинка. И трето, ние няма да останем без работа, но със всяка нова автоматизация изкарваме няколко хиляди "умници" като теб от пазара на труда. По-вероятно е виде да останете на улицата, отколкото ние.

19

Анонимен

преди 2 години

Инфлацията била изяла ръста на минималната работна заплата. Това не е за първи път. Почти винаги е така. С другите заплати е още по-зле - увеличават се номинално, но падат реално заради инфлацията.

18

Анонимен

преди 2 години

А как бе? Според ексминистър Николай Василев (публикация отпреди 2 дни в линкдин) цъфтим и връзваме.