27

Анонимен

преди 2 години

И кой освободи тази територия, напишете бре...Само половинчати драсканици.

26

До Реалист 25

преди 2 години

И кой би ни направил нещо от доброта и съпричастност? Никой.Но в случая фактите са такива, че Априлското въстание и Трети март са някаква предпоставка да се случи Съединението.

25

Обективен

преди 2 години

Сигурно без трети март нямаше да има шести септември, но по-важната дата за нас като независими и самостоятелно взимащи решения българи е втората, когато сме се опълчили на Руската империя, за да защитим националния си интерес.

24

noFreeman

преди 2 години

гнус ме е да ви чета предателските статии... от кой сме се освободили бе или ***, незнам кой го е написал, а и не ме интересува от невежи или платени ***...

23

Реалист

преди 2 години

Нито съм русофил, нито съм русофоб. Истината е, че без намесата на Руската империя надали щяхме да станем самостоятелна държава през 19ти век. Може би през 20ти... Но фактите са, че те не са го направили от доброта или съпричастност към българите, а защото са имали руски имперски интереси за прокарване в нашия регион. И това е една от многото им войни с Османската империя. Русия никога не е искала силна и независима България на Балканите, а верен васал и вечен съюзник. Това е реалността.

22

Анонимен

преди 2 години

Кирето -*** няма работа на Шипка ! Оставка незабавно ,мигновено ! Кирето пише декларации ,ние плащаме цената

21

Анонимен

преди 2 години

И кой ни е освободил? Я да си припомним? Американците, мей би. И Бидона още е бил жив по онова време. Като го гледам, бил си е все същия младолик красавец и тогава, рептила ниеден.

20

Анонимен

преди 2 години

Честит празник на всички БЪЛГАРИ! Статията е откровенно наведена, ако някой чужденец който не познава историята ни прочете статията много има да се чуди от кой сме се освободили и кой ни е освободил.

19

Зелен Демократ

преди 2 години

До 14, приятелю, ние сме се погрижили, скоро ще празнуваме края на тази територия, силни сме, мноу сме!

18

Анонимен

преди 2 години

Вероломните руснаци през 1978 проведоха военна операция на територията на суверенна държава,турците героично се сражаваха срещу окупатора но не издържаха и паднаха.След това създадоха марионетно правителство и дадоха територията на българите и те имат наглоста да празнуват освобождение разбираш ли!

17

До 12

преди 2 години

Но за да го има Съединението, трябваше да ги има Априлското въстание и Трети март.

16

????

преди 2 години

Кога ще забраним незаконната протурска партия ДПС....................подкрепяна от един диктатор Ердоган...........който вкара незаконно аскера си в Сирия???!!!

15

Анонимен

преди 2 години

144 години от агресията на царска Русия в Османската империя, при което е отделена територията България. Дали е национален празник или е трагедия?

14

САТАНАТА

преди 2 години

Не отменям окупацията на предателска Украйна

13

Анонимен

преди 2 години

Да не забравяме, че турците бяха въоръжени с английско и френско оръжия..........вечна слава на българските опълченци и на братята-руснаци, които загинаха за да бъде България свободна!!!!

12

Зелен Демократ

преди 2 години

Благодарности на Руския Цар Сашко, ако не беше той щяхме да сме *** и с колегите да сме заели пози за Негово Величество Султан Ердоган, но ако трябва ще се обрежем и позата към Западните ни партньори след лека преработка ще свърши работа и за Путин и за Ердо и за Китайците даже! Каквото и да дойде ни знаем как да го поемем! Честито на Нас!

11

Обективен

преди 2 години

Трети март без съмнение е национален празник. Но не трябва да е номер 1. За мен Съединението е по-голям и важен ден, тъй като е изцяло българско дело, подплатено от победата на "капитаните срещу генералите" в Сръбско-българската война.

10

България над всичко

преди 2 години

Честит празник на всички истински българи!!!Бог да пази България!!

9

Реалист

преди 2 години

Честит ден на освобождението.

8

Анонимен

преди 2 години

Със сутрешното кафе потърсих Вазовата Шипка, непоглеждана от детските години. Четях и почти се просълзих от гняв, че сега сме докарани до положение да декларираме вярност на потомците на Дизраели. Честит ПРАЗНИК, братя българи! ДЪЛБОК ПОКЛОН пред Освободителите ни!