Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 3 март България отбелязва 144-ата годишнина от Освобождението на България. Както всяка година и тази ще има ще има официални чествания и тържества.

В София от 11:00 ч. ще се състои церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин. В церемонията ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Ще участват също министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По повод националния празник в 12:00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Парадния вход на президентството. От 18:30 часа на площад „Народно събрание“, където ще се проведе тържествената заря-проверка, президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Премиерът Кирил Петков, председателят на Народното събрание Никола Минчев и депутати ще участват в тържественото честване на празника на връх Шипка. По-късно, от 18:30 часа, председателят на парламента и депутати ще присъстват на тържествената заря-проверка в София на площад „Народно събрание“.

 

Коментари Напиши коментар

287

анонимен

преди 10 месеца

какво знаме, казват че е поставено на връх Шипка???????????!!!!!!!!!!!!!!! неграмотни , неуки, ................

286

!

преди 10 месеца

3 Март 1878 г е една срамна дата за международното право, тогава агресивна Русия и т.н опълченци които са всъщност одески пияници окупират част от свободна и призната тогава европейска империя. 3 март не е ден на освобождението а е ден на окупацията. Време е да спрем да празнуваме измислени от комунистите руски празници. Прочетете книгата на Иво Инджев и ще разберете че това е фарс. Така наречените "БЪЛГАРИ' са траки и руснаците им измислят това име за да имат причина да ни окупират.

285

измама

преди 10 месеца

Голяма измама е че Русия е дала 200000 жертви да ни освободи.Архив на Русия- Руската войска е от 117000 войника предимно от Украйна. Около 110000 са войници от Румъния, Сърбия, Финландия, и Черна гора.Убити руски войници в бой са 11905, починали от рани, болести и безследно изчезнали 55512 войника.Български опълченци са около 10000, убити в бой 3456