36

ABV

преди 2 години

Работя в държавно учреждение, работя допълнително и се осигурявам на около 1500 лева.Един ден като се пенсионирам ще получавам около 600 лева, т.е ще трябва да работя за да живея нормално.В същото време някой м-л, ц-н и т.н ще получава пенсия по болест или друга социална близо до моята, без да е работил и един ден. Т.е ще получава пари внесени от работещи хора. Ще се оправим, ама не и в тази държава.

35

ABV

преди 2 години

Много сива икономика и стиснати шефове.Това е резултата.Новите фабрики идват в България заради евтината работна ръка. Нищо не став тук.В една Сърбия нещата се развиват по-добре.Това е държавата на социалните помощи и работещите бедни.Тоест по-добре нищо да не правиш и да получаваш помощи, отколкото да работиш и да получаваш с 300 лева повече от чистачката, която е на минималната заплата.Държавата да си подобри събираемостта във всяко едно отношение и тогава ще сме ок.

34

Анонимен

преди 2 години

По телевизиите реклами за бързи кредити и сайтове за залагания и друг вид хазартни игри. Това говори много.

33

Анонимен

преди 2 години

В Англия цените на хранителните стоки са същите като в България. Услугите и наемите са скъпи, но местните живеят в пъти по- добре. За доста хора е по-изгодно да плащат наеми, но да живеят и работят там, което не говори хич добре за родината.

32

куриер амазон ЮК

преди 2 години

абе бачкайте за средната заплата 2000 паунда, платете си наема 1500 и после сметнете колко кошници ще останат. а като гледам за Белгия са дали средната заплата за доктор. позната касиерка в магазин там взема 1800 евро бруто

31

xxxxx

преди 2 години

няма спор,че сме най бедните в Европа. затова министъра е прав,че бизнес който не може да плати заплата от поне 500? не е бизнес. но и като живял в 4 държави освен в България някои цифри не съответстват съвсем. къде пише какви точно продукти са избирани - най евтините или средно. за да излезе толкова по евтино в Англия да не са пазарели от паундленд а и средна заплата 3800 евра в Беглия и 3200 във Франция.. това е доста над средните реално

30

анонимен

преди 2 години

Най-комунистическата страна сме в ЕВРОПА УНИОН,затова сме най-бедни.

29

Тъпаци

преди 2 години

В България повечето хора живеят в собствени жилища, а хората във Великобритания трябва да плащат наем, който е много по-висок от наема в София. Освен това таксите, застраховките за кола са също по-високи от нашите.

28

Анонимен

преди 2 години

Великобритания е голяма и може да си го позволи. Данъците си ги събират редовно всеки месец , не като тук веднъж годишно. Нещо за това защо не кажеш.

27

Емигрант

преди 2 години

Във Великобритания няма ДДС на храните, а в България е 20%. 100 лева разход е всъщност 83,33 лв за продукти и 16,67 лв данък на държавата за това че си имал наглостта да си купиш храна.

26

Анонимен

преди 2 години

За кошниците не знам , ама тая на снимката си вкарва покупките в страшен кошник.

25

Анонимен

преди 2 години

Тези, които наричате "работници", всъщност трябва да бъдат наричани "роби"!

24

Анонимен

преди 2 години

Е точно затова внуците ми говорят немски!

23

анонимен

преди 2 години

А с МРЗ колко кошници ще купим? И престанете да усреднявате заплатите! У нас 80 процента са работещи бедни, 15 са платени добре, а останалите 5 са неприлично богати, които могат да си купят, не кошница, а цял магазин!

22

Анонимен

преди 2 години

И после се чудим, що конритените кутийки в Исток и Изгрев са по милион евро парчето? Ми то народа има пари бе!

21

А Бялата Златка

преди 2 години

С какво преживява?

20

Анонимен

преди 2 години

Нормално да е така. Все пак България е единствената комунистическа страна в която мечтаят по "онези" времена и си иска тоталитаризма обратно.

19

Георги

преди 2 години

Аз взимам средна заплата за София, т.е. 4000 лева, жена ми е на минимална, т.е. 1900 лева, имаме дете и плащаме ипотека. След задължителни разходи като ток, вода, интернет, телефони, цифрова, парно и такса вход остават 4200 лева. Училище, спорт, езикови курсове излизат още 600 лева на месец. Дрехи към 600 лева на месец. До тук остават 3000 лева за храна, пътни, книги, спорт и култура. Ами на 27мо число вече оставаме без пари и чакаме заплата.

18

И дори

преди 2 години

всичко това няма да обеди тъпия панелистанец, че живее в най-голямото гето познато на Европа и в същото време яде най-скъпата храна с най ниско качество!!!

17

Анонимен

преди 2 години

Я вижте бе тия откриха Врелата вода. Това сега ли го разбрахте или като се събудихте сутринта с отвити крака.