39

Анонимен

преди 2 години

"Зелените", да внимават по улиците, че да не стант на "Сините".

38

Правителството

преди 2 години

само еничари, кой от кой по-виден...

37

айти

преди 2 години

Немците си държат на северните потоци, французите ще правят още 30 АЕЦ, а на нас ни препоръчват вятър и мъгла с перки. Това да не би да значи, че искат да ни направят силициева долина и всички българи- програмисти. Виж, тогава ще ни стигне тока от вятъра, особено ако минем и на 4 дневна седмица.

36

Анонимен

преди 2 години

Няма по евтино от АЕЦ. Вятър, слънце са евтини, да. Но унищожават природата около тях. ВЕЦ е решението, заедно с АЕЦ

35

Анонимен

преди 2 години

Закривайте ги рези нерентабилни и мърлящи производства. И да започват да горят на техния приятел - Вълка ***, така горивото никога няма да свърши

34

МСА

преди 2 години

И какво предлага тоя напудрен пуяк. Солари, целия чернозем ще покрием със солари

33

Анонимен

преди 2 години

По- добре да се инвестира във филтри и улавяне на вредните емисии. Инак на еколог му дай грантове и да плямпа несвързано и затваря производства. В ЕС сега играят покер и който пръв си затвори централите става роб на останалите и си губи населението и икономиката. Има няколко тариката дето са се нагласили да продават на останалите в ЕС перки и панели и голям мерак да го превърнат това в световна политика и обложат вноса от Китай като мръсен! Ние пак сме купувач, без свой ресурс и технология.

32

Котарак

преди 2 години

"Аз съм представител на "Зелените", ние разпознаваме ядрената енергетика като проблем, а не като решение. Ядрената енергетика не може да бъде зелена, нисковъглеродна. Съществуват и рискове от инциденти - видяхме два големи. За страна като България, при такъв инцидент, тотално фалираме", заяви министър Борислав Сандов.--- България със сигурност ще върви към развитие на ядрената енергетика. Това заяви в "Говори сега" министърът на енергетиката Александър Николов.Какви *** избрахме!?

31

Анонимен

преди 2 години

Този няма право дори да си отваря устата защото неговата смешна партийка няма никакво доверие. Събрали се една групичка нехранимайковци и ще ми решават какво да правят. Атомната енергия е единственото надеждно решение за енергия. Вятърната енергия не е постоянна, слънчевата също, водните централи не са достатъчни. Въглищните централи трябва да се ползват докато има ресурси за тях, докато не се изчерпат трябва да се подобряват.

30

Анонимен

преди 2 години

Да си намалят малко заплатите в тия тецове, то голямо точене на пари там.

29

Анонимен

преди 2 години

Закривай! На кукуруза!

28

Анонимен

преди 2 години

"Съществуват и рискове от инциденти - видяхме два големи" - Видяхме пъшнонруско безхаберие. Полсе видяхме, как се справиха с проблема във Фпкушима и днес си хапват рибка от там.

27

Сатир

преди 2 години

"Аз съм представител на "Зелените", ние разпознаваме ядрената енергетика като проблем, а не като решение. Ядрената енергетика не може да бъде зелена, нисковъглеродна." Да цитирам Блъсков - залива ни зелена кал. Това лапащо грантове недуразумение осъжда държавата на смърт!?!?!?

26

1

преди 2 години

Г-н Сендов,прав сте за въгл.централи,но защо си мислите,че тези които ,които ползват газ ,пелети и други енергоносители за отопление имат бъдеще,аз например съм пенсионер,как мислиш,че ще мога да си плащам отоплението,и стига сте лъгали народа с тази зелена енергия,оставете народа сам да си решава,как ще се отоплява през зимния период.А на другарката кметица фандакова и кажете,че не желаем вече нейните безплатни печки.

25

vdch

преди 2 години

До Кирчо и КокорчоСъс всичко съм съгласен с теб. Само дето няма кой да ни внася, тъй като навсякъде на балканите има дефицити България го покрива.

24

Анонимен

преди 2 години

Комисар Франс Тимерманс разкри, че руската газ и въглищата няма място в Европа. "Звездите са от водород, да бъдем като звезтите". ЕС минава на водородни енергийни източници и спира да купува скъпа газ от Русия. Русия е ненадежден доставчик.

23

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разкри в Брюксел , че за глобалното затопляне и енергийната неефективност са виновни сградите в ЕС. Сградите в ЕС са енергийно неефективни и отделят 40% от въглеродните емисии които променят климата и нашите деца няма да доживеят до 40 години. Децата на ЕС са нашето европейско бъдеще. Сградите в ЕС трябва да бъдат разрушени и ЕС да премина на зелени сгради без СО2 емисии.

22

Анонимен

преди 2 години

Комисар Франс Тимерманс разкри, че трябва да се откажем от руска фосилна газ и въглища и изцяло да преминем на био горива. Комисията ще налага високи глоби и санкции на страните които използват въглища и газ.

21

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разкри, че ключов елемент при зеления преход ще бъде истеблишмънта на водороден маркет с дедицирана инфраструктура. Ние всички искаме Европа да бъде водеща по пътя на водородната енергия и да бъдем първите в света които полагат правилата на този важен източник на енергия (водорода).

20

Анонимен

преди 2 години

Комисар Кадри Симсън разкри като фърст левъл законодателен пропозал за намаляването на метановите емисии да се въведе строг контрол от Комисията като промишлените сектори трябва да измерват и докладват на Комисията метанови лийкове предизвикани от въглища, газ и нефт, а фермите да докладват на Комисията за отделяния метан от кравите. Това ще позволи на Комисията да естимейтва по добре бъдещите мерки които ще предприеме.