31

Работещ в БАН

преди 2 години

Глупости чета.Работя в БАН от 2016-та година, като започнах на 600лв заплата. Сами смятайте за колко стигаше. Работата в БАН няма нищо общо с представите ви от социлизма, БАН отдавна не е хранилка и в БАН се работи здраво и по много, поради естеството на научната работа. Освен самата работа, се налага да се борим с куп битовизми и бюрократщини. Сами си на направете сметката, дали млад учен ще остане за 800лв, за целия този труд, където за половината от този същия труд в IT сферата е x3!!!

30

До 38

преди 2 години

Проектите са, за да осигурят всичко за работния процес, т.к. от бюджета няма! Така че, ако не работиш по проект, какво правиш? За заплащане на труда по ФНИ-проекти е около 100 лв./месец вкл. удръжките (като има огран. в броя проекти). По ЕС проекти заплащането е по стандарти според страната. Доцент/ професор за годината +/- 35к.

29

Анонимен

преди 2 години

Браво, по добре за наука, от колкото за курумпетата в правосъдието. Те си взимат пари от други хора

28

Да

преди 2 години

Май пак ще ги усвоят най-добре пишещите и после бачкатори ще им робуват. Няма да се учудя, ако агент Чипанов и Павлина Долашка ще се уредят като по-нахални.

27

Анонимен

преди 2 години

tolko mnoo pari, a ot tva ban nema nikvi goli snimki i video kakto za bg futbolisti, sadii, treneri, nikvi diamanteni rezultati, nikvi zlatni golove ili zlatni obuvki...pf

26

Анонимен

преди 2 години

Няма лошо,нека за наука да има,но искаме,патенти,разработки и иновации,които да финансират допълнително институцията и помагат за развитието и.Необходиминсабрезултати,ако няма нищо срещу тези пари,то са хвърлени на вятъра.Да,опитите не винаги са успешни но има ли цел се постига,рано или късно и е редно да показват реални резултати,поне по някои разработки.

25

Един Българин

преди 2 години

Парите щели да бъдат "за проекти разработени от учените на БАН, които трябва да бъдат защитени на база критерии, разработени от самата БАН". С други думи, ще се самооценяват: ти на мене, аз на тебе! Така се "оценяват" и проектите във фонд "Научни изследвания", така се речензират абсурди дисертации.

24

Анонимен

преди 2 години

bezchovechni vampiri centralni admini v bg, tolkova goliama zaguba za bg ikonomika dnes 33 bg kamiona s soka, a te sigur sa na kino i se smeiat...nikakav interes i grija za bg horata i bg firmite v beda...kakto edin spekulant notarius i spekulant jurist brashkov mogat da si kupiat 21 imota, taka i edin kachestven vodoprovodchik moje, daje po-mnogo.

23

Анонимен

преди 2 години

(продължение) Г-н директоре, ако желаете и вие да се включите в наблюденията, за Вас има отделна стая. Самостоятелна и с изглед към морето. Директорът обаче изревава: Наблюденията трябва да се провеждат там, където има какво да се наблюдава! Вън! Махайте се всички! Излизат подчинените и един пита плахо: А бе какво му става на този човек? Друг се сеща: -А, нищо, просто морският климат не му понася и предпочита на планина през лятото...

22

Случаен минувач

преди 2 години

В биологичен институт на БАН правят през лятото наблюдения по морето и си карат курорта с държавни пари (командировки). Идва нов директор. Събира хората и ги пита: Какво работите в момента? Отговарят - наблюдаваме живота на пъстървата. Такаа - казва директорът. -И къде живее пъстървата? Служителите се споглеждат. -Амии, във високопланински води. -Такаа - казва новият шеф. - А вие къде провеждате наблюденията? Един служител казва: Амии- на морето. И веднага допълва: (продължение).

21

Случаен минувач

преди 2 години

На БАН пари да им отпускат частни спонсори. От БАН полза няма. Това е последното място, където хората си живеят още във времето на Тодор Живков. Малка заплата, ама сигурна! Не знаят какво е по частните фирми, работодателят да те остави 2 или 3 месеца на минимална заплата, че някой месец и въобще без заплата.

20

До данъкоплатец

преди 2 години

Да така е лятото работя в хотел и дойдоха семейство с деца през август и искаха фактура за БАН за над 800 лв и печат за командировка искаха ей така се почива лятото за без пари :)

19

БАН

преди 2 години

за старите бкп кадри се намират пари :)

18

" селянин "

преди 2 години

Сбогом на това правителство ! Излъгахте най-бедните , а най-богатите и най-корумпираните ги напълнихте отново с власт и пари .

17

Анонимен

преди 2 години

БАН е една феодална структура.Това правителство се оказа продължение на гербаджийката простотия!

16

Тол

преди 2 години

Дайте ги на колегите полицаи и нас !

15

Анонимен

преди 2 години

ahaa, za ahmedd sa ;) ama ujkim za ban

14

Joko

преди 2 години

Сега ще почнат едни размествания и премествания, ха на този ,ха на онзи, та на МИНИстерчето свят ще му се завие !!!!

13

ъхъъъъ

преди 2 години

А така, отпуснете им да не гладуват лелките и чичаците там.......

12

До пияница мистик

преди 2 години

Тия растения всъщност са колегите и тя си е правила майтап с тебе.