26

Анонимен

преди 2 години

"тъй като БНБ не отчита парите, донесени в брой, както и преводите под 2500 евро."- Че те тогава какво отчитат? Повечето, пращат пари през разните фирми, не през баките, защото фирмите понякога излизат по-евтино и почти винаги по-бързо. Другите често теглят в брой от банкомата, като са в България или оставят една карта, което е почти същото и не съм сигурен, дали и това се отчита. А и още нещо - масово се праща ежемесечно. 30 000 евра на година, ако някой има свободни, ще си дръпне родата.

25

Анонимен

преди 2 години

Не пращат пари, а БВП-то расте, износа расте, заплатите растат. Дмек от тия pомеи в чужбина файда никва. Взели са си и челядтта на там. Е вчера в Германия пак мрънкаха, Доисбург е станал целия гeто. По принцип по чужбина бягат крайно некадърните, общаци, миячи. Умни хора много малко бягат. Та за нас по добре, така се качва нивото на нацията. И след 10г тука ще е още по добре. Един приятел в Лондон, шофъорче взима 2000р, квартира 1000р, транспорт 150р, храна 300р, здравна 100р, и накрая KOP....

24

Анонимен

преди 2 години

Нормално скоро от тук ще им пращаме да се приберат като нямат какво да пратят

23

Анонимен

преди 2 години

Чудната Европа, работиш като робот за да си плащаш разходите. Тези, които пращат пари се лишават от много неща. Да не би да ходят по острови на почивка. Не ми обяснявате, дъщеря ми живее в Париж. Наливат от пусто в празно.

22

Анонимен

преди 2 години

Нормално, с годините родителите на емигрантите си отидоха от този свят, на кого да пращат пари? На ромите или на държавните *** да пращат пари? С всяка изминала година тази сума ще намалява докато накрая се стигне до момента, че никои, нищо няма да праща и ще оставим държавата на ромите от маалите и държавните служби! Да им е честита държавата, само не е ясно кой ще им плаща помощите и заплатите!

21

Анонимен

преди 2 години

Просто и там цените се качват на всичко. И там все по-скъпо става.

20

Тираджията

преди 2 години

Аз си купих 2 панталона и 1 риза от продавалника миналата година.Тас година и толкос няма да си купя от тоя кен.еф.Поздрави от Испания

19

Анонимен

преди 2 години

Изтрябвали са ни техните пари. Официално средната заплата в България е 1330 лв,неофициално е близо 2000 лв,щото масово хората не ги осигуряват на реални доходи. И постоянно расте.

18

Анонимен

преди 2 години

пращат пари на дедовия

17

До 8

преди 2 години

Е, ти не можа ли да се погрижиш за родителите си и да ги прибереш в чужбина? Можеше! Но като всеки дезертьор си долен егоист и пълен безхаберник, затова ги остави. После лекарите са ти виновни, че с едно хвърлени пари на старите си родители, си мислеше, че се грижиш за тях. Ако имаше съвест, щеше да потънеш от срам, ама ти си емигрант, миеш чинии и си над тези неща!

16

Анонимен

преди 2 години

Мдааа, миячите на чинии и заддници бяха наритани и изгонени от своите западни господари.

15

Влади

преди 2 години

Те си живеят и плащат навън, но имат претенции да участват в нашия политически живот. Гласуват от Турция хора, не знаещи български или от света разни гастарбайтери дето хабер си нямат какво е у нас. Например гласуват за ДСБ, която вече е твърд съюзник на комунистите. Натресоха ни некадърно правителство, последиците от чието управление ще теглим ние, живеещите тук. Не им щем ни меда, ни жилото.

14

Анонимен

преди 2 години

Ами да, родителите измират и вече няма на кой да пращат!! Те си остават завинаги в чужбина, а тук остават ромите да дерибействат върху останалите измъчени българи! Ако Ви лъжа бойко борисов да ми умрее и внучетата

13

Анонимен

преди 2 години

Видяха, че България е загубена кауза и няма смисъл да вкарват парите си тука. Без реформи, няма смисъл.

12

Край

преди 2 години

с мита за успешните българи в чужбина.

11

Анонимен

преди 2 години

правителството пребори бедността, няма нужда да пращате пари драги ми гурбетчии

10

Анонимен

преди 2 години

Старците ковид ги умори. Няма за гони да пращат пари гурбетчиите.

9

Анонимен

преди 2 години

Пращат, ама по частни финансови компании. Не през банки и затова не можете да ги уловите в статистиката

8

Анонимен

преди 2 години

Всеки от работещите в чужбина над един милион българи е оставил в родината си 321 лв на старата си майка за да плати данъка на недвижимия си имот

7

Емигрант

преди 2 години

Че то родителите ни ги убихте по болниците. На кого да пращаме пари?