46

Анонимен

преди 2 години

Кой ти праща пари през банката?

45

Анонимен

преди 2 години

До 62 - Явно е крайноляв, който иска всички да са зависимини таксувани от държавата, само защото са живк...

44

Анонимен

преди 2 години

До 61 - Къде е апартамент или къща, къде са помощ за роднини. Законът е правен, за да се секнат сенчести сделки, а не за да се тормозят хора, дето не може си платят сметлите, защото мутрите съсипали местната икономика.

43

До 58

преди 2 години

Съдейки от писанията ти, ти нямаш държава. Там си както сам пишеш в чужда държава, пък от България си се отказал и пишеш, ние сме никой в собствената си държава.

42

До 58

преди 2 години

Алооооооооо, ако сте хора и уважавани там, няма да пишете толкова яростно в тукашни сайтчета. А за беднотията - ако си дойдеш в Родината, първо се поогледай и тогава говори! Ресторантите пълни /само с резервация влизаш/, паркингите пред магазините пълни, по празниците границите с опашки от "бедни",де се копне дупка за блок всичко е продадено. Живейте си в чужбина и не ни мислете нас бедните! А колкото до злобата - твоите писаници са злобни. Живей си живота споко и пиши в чуждите клюкарници!

41

Аман

преди 2 години

Алоооооооо, чужденците, спрете да плюете останалите тук! Оставете ни "лошите", "злобните", "завистниците", както ни наричате намира! Държавата лоша-хубава си е наша. Вие нали сте в по-добри държави и не допринасяте за нашата? Живейте си живота и забравете за България! Няма нужда да я плюете. Ама не звънете като наближи отпуската да си запазвате часове за зъболекар,лекар, фризьор,маникюр и да ни се перчите колко много пари вземате! Живейте си там и се претопявайте!

40

Анонимен

преди 2 години

Изпращаните пари ще намаляват още. Повечето заминали си изтеглиха семействата, старите родители умират и няма да има на кого да пращат.

39

Анонимен

преди 2 години

"Истинският българин ходи навън поработи,взима позитивното и се прибра в Б-я да се бъхти" - Дай ми малко повече информация? Какво позитивно взимаш? Аз взех образование, научих се как се прави бизнес там, имам си връзките там ... Реших да пробвам в България - ами блъскане е, братле! Даже и тея "топ професии", плащат 2.5 пъти по-малко, коеот нямаше да е толкова зле, ако рабтното ми време не беше от 7 сутринта, до 7 вечерта. Ако ме карат да бачкам така в чужибан, ще взима 6 пъти повече.

38

Анонимен

преди 2 години

До DD - Защо да се връщам и да "бъхтя". А и още нещо - боли ме фара, кой ми е работодател, ако не се държи кавто човек с мен, с колегите ми и не мисли за последствията от действията си. Американец, българин, турчин, извънземен - все ми е тая, ако не става човек от него. Ако е свестен и плаща добре, тогава е наред.

37

Анонимен

преди 2 години

До DD - Някой, който е по-добър от теб е човекът :)

36

DD

преди 2 години

Угодно...но плоско, Истинският българин ходи навън поработи,взима позитивното и се прибра в Б-я да се бъхти.Неистинския такъв служи на други работодатели, пред приятели се хвали колко е успял навън а иначе влиза из бг форумите да плюе по сънародниците си.Ходи на пишеш в чуждестранните форуми драги на новия си език.Един чужденец в др държава и чужденец в родната.Патетично,чак комично.Живей си емигрантския живот и бъди доволен ,ама не ни облъчвай тука с дистанционни курулации.

35

DD

преди 2 години

до 46Пъчрво ако не се чувстваш българин върни личната карта,второ кой си ти че да говориш назидателно за целокупния народ.А да, ти си от онези плазмодии,модерните и красивите които ни натресоха курулиращия,имитиращия,и неговата кохорта,...Проклети да сте всички които изпълзяхте от Б-я,да си уредите мижавия псевдо животец,а наблюдавайки отвън как ще се самооправи държавата да дойдете на готовото.Мерзавска подла диаспора на хленчещи лигочи.

34

Анализатор

преди 2 години

Банковите преводи са неизгодни като цяло. Много хора превеждат директно от валута в лева през револют, инстарем, трансферуайз... Обменния курс там е по-добър от курса в чейндж бюрата в България. Единствения смисъл на трансфер по банков път е ако правиш сделка директно във валута, но това е по-скоро за фирми, не за физически лица.

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 33 ... Ми седи си там и се наслаждавай на управлението на Кирчо,тиквун,чорапа и прочие. Кво ни занимаваш!

32

Анонимен

преди 2 години

Какво означава "пряка чужда инвестиция"? Парите, които пращам на роднините си, са си за роднините ми и макар, да са инвестиция в тях и особено в по-младите, за да учат и да се развиват, това не е "инвестиция" във финансовият смисъл на думата. Освен това - кой от чужбина, запозна с историята на България, със силовите групировки и модерните техни бизнеси, ще загробва пари у нас? Та те приятелчетата, дето се наредиха в западните фирми в София не инвестират у нас!!!

31

Мдааа

преди 2 години

И ще продължават да намаляват,вие какво очаквахте!И според мен са били поне 2 милиарда поне!

30

Анонимен

преди 2 години

Само ще кажа една работа - финнасовият ни надзор не става за нищо. Три пъти са ми спирали сметката и са ме карали да звъня, да обясня, защо пращам редовно на една и съща сметка пари, като мина един годишен лимит. Аз ги попитах, дали е, защото считат че парите са от нелегална дейност, а те ми казаха, че ако беше така, нямаше да ми звънят, а щяха да ме арестуват. Казаха ми и да подам декларация пред българските служби за трансферите. Българските служби, ми казаха, да не ги занимавам с глупости.

29

Анонимен

преди 2 години

Ами родителите им измряха.На кого да пращат помощи?

28

Анонимен

преди 2 години

Абе не, честно - замислете се. Не хващат преводи на 2500 евро. Това са 5000 лева. И те го гледат на превод, не на общо за годината. Освен ако родата не са алкохолици и комарджии, кой ще праща над 5к на месец?

27

Анонимен

преди 2 години

До 33 - Не че нещо, но нима всеки, който не е управител, програмист или лекар, заслужава едвам да оцелява и толкова го мразиш, че искаш да го изгониш от странта му?