30

Редник

преди 2 години

Безсмислено е наливане на пари за армия в днешно време. Трябва да се създаде структура като смесица от полиция, армия и гражданска отбрана. Само храним офицери без основание.

29

Точо

преди 2 години

Тези танкове Т 72 са ни подарени на времето от Елцин. Ние нови едва ли ще можем да имаме. Затова само ще ги модернизираме.

28

Анонимен

преди 2 години

А не може ли направо да си платим една такса спокойствие на големия брат та да миряса и нас да остави на мира

27

Анонимен

преди 2 години

А кой ще ви кара танковете ? Освен да хванете някой пенсионер срещу 75 лева !

26

SS

преди 2 години

Тези танкове Т-72 в някой държави одавна са музеен експонат ! По време на войната в Ирак американците ги отваряха по лесно от консерва !

25

Анонимен

преди 2 години

А кога ще освободите тези служители които са на заплата и пенсия да попитам?

24

SS

преди 2 години

Модернизация на армията ли ? Просто ще бъдат откраднати едни пари !

23

Krom

преди 2 години

Но е абсолютен факт, че сме единствената източноевропейска държава в НАТО, която не е получила почти нищо безвъзмездно от "съюзниците" си. Или ни нямат никакво доверие - което хич не ме учудва, или просто не ни бръснат за слива. И в двата случая сме много зле. Както казаха вече, с една дума може да се определи състоянието на бойната ни техника - ръждясала.

22

Анонимен

преди 2 години

Това е чудесно, но защо от бюджета? Не би ли трябвало парате да дойдат от НАТО. Плащаме членски внос за какво?

21

Krom

преди 2 години

До смях - и да, за съжаление видяхме грозните кадри от Нагорни Карабах - в съвременни бойни условия тези машини се превръщат в гарантиран ковчег за екипажа си. Да не дава Бог момчетата ни да разчитат на тях срещу съвременни дронове и ПТРК. Защо "достойните" ни военни не погледнат малко по далеч от носа си? Една радиостанция, била и криптирана - няма да направи от стареца нов Леопард. Е, ако е само да налеем едни пари за кумова срама в НАТО - друг въпрос. Но е тъжно.

20

Krom

преди 2 години

До смях - имал съм удоволствието да покарам 72-ка. Страхотен за времето си танк. Днес, в този му вариант вече е абсолютно неадекватна за времето антика. С неадекватна пасивна и активна защита, с неадекватен агрегат, и електроника. Времето на тези танкове отдавна изтече. Всяко наливане на пари в тях е като сипване на вода в пясъка. Тези пари по добре да идат за противотанкови комплекси. А най добре, да опитаме да ги правим тук лицензно. Ние няма да нападаме, а за отбрана трябват ПРК.

19

Анонимен

преди 2 години

Цялото черноморие тъне в мизерия, където държавата вади най много пари... а вие танкове ще му купувате... ужасАрмия се прави с пари, а парите с бизнес. Отново наопаки правим всичко...

18

Анонимен

преди 2 години

Видяла жабата, че подковават вола и тя си вдигнала крака...

17

смях

преди 2 години

Нали знаете че 72 значи 1972 година. Нали знаете, че това е 50 годишен танк. Нали знаете, че да караш 50 годишна кола е привилегия и лукс за богатите !

16

Krom

преди 2 години

До haha - но ни е напълно по силите да произвеждаме примерно съвместно с Израел добри дронове - оръжие, което е доста по евтино и по ефективно от авиацията. Та размислите на колегата не са съвсем лишени от смисъл.

15

Krom

преди 2 години

И защо им е "информационна свързаност" на тея самоходни кофчези от съветската ера? Не трошете пари за глупости! На България трябват сносни бронетранспортьори, производство на противотанкови комплекси, като Джавалин-а примерно и преносими зенитни такива. Трябва ни една добра и стегната артилерия - и сме на шест. Влагането на пари в тея барутници няма да ги направи годни оръжия. Аман от неграмотни ръководители.

14

смешни

преди 2 години

офертата е в резултат на проведени консултации с американската страна,значи не е имало никакви конкурси оферти каквото каже БАТЕ това се купува нищо,че може да има по качественни и по евтини неща,поне да ни бяха подарили нещо на украйна и афганистан ,модерни оръжия скоро на хърватия хеликоптери а на нас 3 гумени лодки подигравка

13

2

преди 2 години

"На гол тумбак-чифте пищови!"

12

Анонимен

преди 2 години

Просто пари на вятъра. Никой бг войник няма да воюва с Русия. А пък НАТО и САЩ не ни дават нито оръжие като помощ нито правят заводи в България за ракети самолети и танкове за да сме зависими от тях вмести си ги произвеждаме сами без да им ги купуваме за милиарди.

11

Анонимен

преди 2 години

ЦЯЛОТО КЕЧ НА БАЛАМАТУМА, СТРОЙ СЕ!