Снимка: БГНЕС, архив

Модернизация на танковите формирования Т-72 за близо 99 млн. лв. одобри правителството днес.

С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Актуализираният проект за инвестиционен разход отчита необходимостта от доставка, монтаж и интеграция на КВ/УКВ радиостанции с вграден криптомодул.

Изпълнението на проекта ще допринесе за постигане на оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат.

Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.

Правителството одобри и разходи за повишаване на мобилността и защитата на личния състав от Силите за специални операции. Те ще са на стойност 60 млн. лв., съобщи след заседанието Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.

Министерският съвет прие решение за приемане на доклада на министъра на отбраната относно получено на 15.12.2021 г. в Министерството на отбраната писмо за оферта за придобиване на радио-комуникационно оборудване. Тя е на стойност 35 млн. лв.

Офертата е в резултат на проведени консултации с американската страна. Предвижда се договорът да се ратифицира от Народното събрание на България, което е условие за влизането му в сила.

Решенията идват след проведения КСНС при президента Румен Радев вчера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase