75

Анонимен

преди 2 години

Бря бря бря учен ром с средно образование това на ромски означава професор меценат. Това в рамките на майтапа иначе не, е лошо да се образоват да пишат, четът смятането те го знаят по рождение на две не делят никога.

74

Анонимен

преди 2 години

Браво! В тях ми е надеждата. Тепърва има да ни учат на свобода, общност и как да се радваме на живота. Точно ромската култура ще ни спаси от упадъка на западната цивилизация.

73

Анонимен

преди 2 години

До До 73 76 Защото, когато вършат престъпления, се декларират българи или турци. Само, когато имат успехи или се раздават помощи, са роми :) Между другото, това не трябва да се разрешава. Всеки трябва да се самоопредели, а не - според изгодата, днес са едни, утре - други.

72

Анонимен

преди 2 години

До 72: петилетката трябва да се изпълни, квотите за малцинства да се покрият! Когато те приемат защото трябва да се изпълни някаква политическа квота, това не означава, че мястото ти е там или, че ще завършиш защото си се трудил, а просто се спазва политическо решение спуснато от небесата! Не се гледа качество, а покриване на квотата. Същата работа като започването на ръководни позиции с жени! Дали мястото на точно тази дама е там не е от значение, важно е да покриваме феминистичната квота!

71

Анонимен

преди 2 години

До До 73 76 И кой сте Вие? Защо се явявате истина от последна инстанция? Ако ромите започнат да заемат високи постове, ще бъдат замесени. Просто няма как неграмотни да станат банкери, прокурори и т.н. Поне засега. Във всеки случай с продажбата на гласовете си подпомага тези кражби.

70

Анонимен

преди 2 години

Дипломи имат, но образование едва ли.

69

Анонимен

преди 2 години

До 72: само да те информирам, че ако измамите и вуду магията не са производство или частен бизнес защото не са регистрирани и не се облагат с данъци! Колкото до това, че били завършили на запад: отдавна на запад има квоти за прием и завършване на малцинства! Както на Оскарите реват, че нямало достатъчно боядисани и сега печелят някакви защото са триполови, а не защото са артисти, така е и в университетите! Трябва да завършат % от малцинство: как, защо и дали въобще трябва е тема на друг разговор

68

До 73

преди 2 години

За последните поне 20 случая на "преджобване" за които съм чувал, няма замесени роми. Също не съм чул за замесени в грабежите на КТБ, в енергийната мафия, в ковид фашизма, в "седемте джуджета"...

67

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 71 Да, точно това значи - че НЯКОИ българи са корумпирани, както много роми са престъпници, но в тази статия не ги споменават. Както и Вие.

66

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 72 Може ли по-конкретно - колко на брой и кои университети?

65

Анонимен

преди 2 години

До Ром"с 70 Че защо да не ни харесва? Напротив. Ние имаме голяма полза от успеха на ромите. Предпочитам младите ромки да учат, а не да раждат деца на 13 години. Предпочитам да са в класната стая или университета, вместо да ни преджобват по улиците и магазините. Предпочитам мъжете роми да спят, уморени след тежък работен ден, вместо да обикалят нощем по къщите ни. Много даже ще ни хареса да се интегрирате наистина.

64

Анонимен

преди 2 години

Все повече български роми завършват елитни западни университети. Вярно, някои са по НПО програми, но повечето са си на общо основание. И друго - вече много от успешните частни фирми в търговията и производството са ромски.

63

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 60 "Последните години много ром събра пари от чужбина и почна да си купува дипломи. Другото е бълнувания на бхк." Ако това, което казвш, е вярно, знаеш ли какво значи? Че българите са КОРУМПИРАНИ.

62

Ром"с

преди 2 години

Тук всички коментиращи все умни и като им чета коментарите,един свестен коментар няма от 10 коментара които погледнах..какво да се прави ,образованието пада ..навярно голяма част от завършилите средно образование в последните 10-20год ,не знаят,Откъде изгрява Слънцето!?Образованието е слабо,постъпване във виСшето..е на ниво нула..стига само да ходиш и да си плащаш.. и да седиш мирно..то вече си ВИсШИСТ. Но да,много роми се интегират и са успешни..а това не се харесва на неудачниците..бла-блв.

61

Анонимен

преди 2 години

Личните ми впечатления го потвърждават. При висшистите също. Изобщо ромите се развиват много бързо, а българският етнос тотално деградира. Дори и при изоставените и безпризорните деца много ясно личат тенденциите.

60

Анонимен

преди 2 години

или интеграцията се подобрява или критериите падад :)

59

Точен

преди 2 години

Това е добре, ако не са фалшиви и регистрирани в МОН. От години това е практика. На действително завършилите, успех в реализацията.

58

Анонимен

преди 2 години

От 1 станали шест, насила ще ги добутат до диплома.

57

Анонимен

преди 2 години

Браво. Да продължават в този дух, и след около 200-300 години ще заприличат на хора.

56

Анонимен

преди 2 години

А общият брой на ромите колко пъти е нараснал?