115

Ром с бОквар

преди 2 години

Голяма новина! Браво! Изучихме ги ромите, поздравление! Ся, проблемът е, че нас, простолюдието ни смятате за големи балъци, а? Това, че им се дават незаслужено дипломи, а и не само, какво - прави ги интегрирани, приобщени, ограмотени, морални, достойни или какво? Това племе няма никакви морални ценности, нищо градивно, нито има жал и уважение към българския народ, който го търпи и издържа. Винаги са го доказвали с варварските си актове на насилие, безчовечност, измами и безчинства. Да живее рома

114

malart

преди 2 години

90 % от тези не заслужават и за основно. Но делегираният бюджет ...

113

Анонимен

преди 2 години

Интеграция чрез терминиране и всичко ще е ок за нула време.

112

Анонимен

преди 2 години

Ще умра от смях!!Това дали има кой да го вярва??! С дипломи за висше образование,а не могат да си напишат имената без грешка и едва докарват българския език!!Пари,хвърлени на вятъра!!Това,стъкмистиката ,е голяма работа! В България тя управлява!!!!

111

Анонимен

преди 2 години

По-точно с дипломи за средно, иначе нито може да чете, като го питаш България на север с кой граничи и той те гледа тъпо. С тия делегирани бюджети без повтаряне на клас и ето резултати.

110

Анонимен

преди 2 години

Още по турско някои пътешественици ги описват, като просещи и неработещи и даже се чудят как са оцелявали, та по-добре гледайте исторически колко им е вплетено трудолюбието, отколкото във фолклора, който са заимствали от нас. И в статията го пише.

109

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 118 122 Да, моя грешка. Но зестра са давали само богатите, а чеиз са имали всички. Благодаря за поправката, нещо се разсеях.

108

?

преди 2 години

От 50 през 2010 на 100 глави сега ли?

107

Анонимен

преди 2 години

До До 112 114 Зестрата е получаване на наследство от родителите за дъщерята. Понеже по принцип богатството на семейството се е давало на синовете, защото продължават рода. Зестрата е възможност за дъщерите също да получат нещо от имотите и парите на семейството. Но тя е за младото семейство, а не - за родителите на младоженеца. Това е помощ за младото семейство в началото му, така че няма нищо лошо, както се опитвате да внушавате.

106

От бореца

преди 2 години

Муле с диплома и муле без диплома се управляват само със сопа!

105

Менто

преди 2 години

Зестрата не се дава на родители а остава за младото семейство РОМУЛЕ!

104

Анонимен

преди 2 години

До До 112 114 Първо, това е много стара традиция, която днес почти не се практикува. Второ, зестрата е покъщнина, домашен текстил, в чието изработване участва активно самата булка. Идеята е, че когато започнат да се раждат децата, жената няма да има толкова свободно време да изработва дрехите на семейството, колкото има момата. Затова си помага предварително. После показва и качества по този начин - колко е трудолюбива, скопосна и т.н. Не опростявайте нещата, понеже не ги разбирате и си мислите

103

В.

преди 2 години

А грамотни колко от тези са?

102

До 112

преди 2 години

А "зестрата" при българите какво е? Купуване на младоженец, роб, или какво?

101

Анонимен

преди 2 години

До до 106 109 Хайде, да не се лъжем, защото не е така. Булката никой не я пита, така че се разпореждат с нея, като с вещ. То, на 13 години какво ли знае за живота и какво ли може да прецени. После, ако е недоволна, не я прибират обратно и да върнат парите :), а я карат да живее с този човек, дори да страда. Та, точно продажба си е.

100

Totenkopf

преди 2 години

От 50 са станали 100. Хвала!

99

до 110

преди 2 години

То и най-простия българин не гледа с добро око на дипломите, само че за разлика от него, римлянинът няма да се озлоби и да намрази някой заради дипломите му.

98

до 106

преди 2 години

Парите не са дават за да купиш булката, а да покажеш на семейството и че можеш да и осигуриш хубав живот. Те са един вид гаранция, че си готов да споделиш благосъстоянието на твоето семейство с нейното. Няма нищо общо с купуването на роб, да не кажа, че е точно обратното.

97

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 104 Лесно се казва няма да го разберете, ама не сте опитали да го обясните. Може пък и да го разберем. Остава фактът, че нарушавате законите, като ги продавате непълнолетни. Сигурно и за това ще ми кажете, че не можем да го разберем. Но законите важат за всички. Що касае ваксините, аз съм на същата позиция, така че виждате, че можем да се разберем :)

96

Анонимен

преди 2 години

До до 98 Защото, когато отидат в чужбина и вършат престъпления, Вашите съобщници не казват, че са роми, а че са българи и търпим срама и за техните престъпления, отделно от този за политиците ни. Та не се правете на онеправдани, защото ние сме по-зле.