17

До 12 и 18

преди 2 години

Кой дворец? За кратко е имало руско гробище някъде в началото на миналия век, срещу улица Венелин, където сега е стадион Васил Левски. Три игрища е имало после там преди 1944 година - Стадион Юнак, на ФК 13 и на ФК Левски. Това на ФК Левски сега е изцяло заето от стадион Васил Левски. Турски гробища е имало в западната част на днешна София. Иначе съборената сграда е била хърватско посолство преди време.

16

captain Close

преди 2 години

Да това е!

15

captain Close

преди 2 години

До Анонимен Адреса предполагам е на къщата на ул Велико Търново N 32 Oборище! Завчера срутена!

14

captain Close

преди 2 години

До 1,предполагам става дума за къщата на ул Велико Търново N32,много прилична и подържана! Бивше Хърватско а преди това Индонезийско посолство! 1930г май е строена.

13

Анонимен

преди 2 години

Събаря се сградата като се запазва лицето на постройката, което се укрепява и реновира. Така се прави на запад и изток. Това обаче няма да позволи на новия собственик да си построи офис-блокчето и да продава за милиони етажа.

12

Анонимен

преди 2 години

Част от т.нар. сгради с гредоред са подсилени с дебели метални релси по цялата дължина. Няма да паднат каквото и да стане и могат да издържат още 100 години. Такава беше падналата сграда на Алабин. Друг е въпросът, че при предвоенния тип строителство не може да преместиш дори един прозорец, защото тогава наистина ще се събори и затова преустройствата никак не са желателни. Но тук всички умират да преправят, без да мислят, освен това не поддържат. Затова все им е паянтово всичко.

11

Край

преди 2 години

Събаряйте вехтите гредиредни коптори.Много красивите да ги построят наново същите с нови материали и тебнологии

10

Ами

преди 2 години

Защо,на старите турски гробища направиха двореца?Всичко тече ,всичко се променя!

9

Анонимен

преди 2 години

И във Враца ГЕРП кмета събори старата печатница за да строи мол.

8

Фен

преди 2 години

Да се махнат всички стари къщи от Столицата. Да се направи нова бизнес сграда или затворен комплекс за богати земеделци от провинцията. Краставицата ще стане 10 лева и земеделеца с комбайна ще дойде да ти вземе апартамента и културата като ти продава краставици.

7

.

преди 2 години

...и сега като поникне там един зайчарник за чудо и приказ..........

6

vlady

преди 2 години

НУжни са истински паметници на културата, сипещи тухли, мазилка, декоративни елементи, балкони и т.н. с грохот също е добре да са без покрив и с вътрешно озеленяване от храсти евентуално дървета. Редно е паметниците на културата да се предоставят на Съюз на клошарите за грижовно стопанисване, също не бива да се събарят в никакъв случай, а трябва да паднат сами достойно с грохот.

5

.

преди 2 години

В гетото Шопия е така!

4

Анонимен

преди 2 години

Не всичко старо е красиво.Ако имат някаква стойност общината да ги реновира,ако не,да ги бута.Омръзна ми да гледам тия грозотии и то в центъра на София!Мизерия лъха отвсякъде.А уж сме лицето на страната.

3

Анонимен

преди 2 години

Ние си купихме в Центъра къща за 103 000 хил. лв. Ама е много стара, построена е през 1930 г. Ще трябва да хвърлим сигурно близо милион, за да я възстановим и въведем в приличен 21-веков вид.

2

Анонимен

преди 2 години

докато вкарат тези дигитализации и нищо няма да остане. Нали се сещате че тук се работи около 1ч на ден, другото е кафета и цигари, ходят да си пазаруват, обикалят града и така. Работа никаква и Стара София изчезва. В Булгари стан не мислят за бъдещето, а за това какво ще ядат довечера и точно за това града е най-мръсната столица в Европа.

1

Анонимен

преди 2 години

В София е пълно със съборетини,които трябва да бъдат разрушени и то много отдавна.Не говоря за тези с архитектурна стойност.Разходете се из центъра и ще видите колко много запустели сгради има.Други с олющена мазилка,опасни балкони и грозни фасади.Защо толкова години се търпи всичко това?