44

За съжаление

преди 2 години

изпускаме отново важен исторически момент в,който имаме възможност да се наредим до развитите държави. Но,съдбата пак ни дари в този момент със слаби политици,които не са на висотата на събитията. Румънците показват как се прави. Вече произвеждат какво ли не,западните компании инвестират там,а при нас никой не стъпва. Благодарение на военните им,ще станат високотехнологична държава ще получат и ф-35,а ние пак ще сме периферия изостанали разкрачени и ще затваряне буркани,че идва тежка зима.Россия

43

Слушател

преди 2 години

А някой ще излезе ли да каже ние с колко и какви войски разполагаме? Или е строго пазена тайна? Щом не можем да свормираме един боеспособен батальон,значи,че нямаме армия? Но в бюджета се отделят пари за армия,а излиза,че такава няма?

42

rikoо

преди 2 години

Около нас всички се въоръжават а ние кво правим.Ще ми е кеф руснаците не само да говорят но и да започнат да действат.Ще еголяма грешка.Атомното оръжие го имат и други държави.

41

Комисар Молдован

преди 2 години

Брао. Русия нищо не е казвала срещу Румъния, нито пък има някаква причина да води война срещу нея. На румънците им се привиждат врагове. Зор голям руснаците да почнат война, ама те не искат ли, не искат...

40

Румен

преди 2 години

Е така обичам всички в НАТО.Румъния, България Турция, Гърция. Сърбия и с нея и без нея все е тая. А до 4- 5 години сама ще се предложи.

39

McNamara’s Morons

преди 2 години

Romanian moronsРумънските войници най-прочути войници в света!!!

38

Не е баш тъй

преди 2 години

До Сата НАТО: За да разберем дали сме пострадали от про-западните реформи нека се сравняваме със съседите. Сърбия не е в НАТО и може и никога на не влезе там. Но можем ли да сравним нашата армия със сръбската? Доста са по-напред. Не са рязали като нас гаубици и не са унищожавали ракети като СС23 за да се харесат на някого. А подводници и ние отдавна нямаме.

37

Анонимен

преди 2 години

За какво ни е голяма армия ,само лапачи на заплати 10 000 са напълно достатъчно .

36

Прав им път

преди 2 години

Прав им път на м'амалигарите ако искат да воюват с Русия заради англосаксонските интереси. Ние по-добре да си траем и да не ставаме мишена. Никакви чужди войски и стратегически нападателни оръжия на наша територия.

35

Сата НАТО

преди 2 години

Между другото, Румъния е 20 млн, а не 6,5. И хората са доста морални, а и вярващи. Православна държава.

34

Сата НАТО

преди 2 години

Нашата армия не пострада ли най-силно именно в резутлат на про-западните реформи ----///----- Нашата армия само спечели от прозападните реформи. Иначе и досега щяхме да лъскаме пребоядисваме 40-50 годишни железа, произведени по 60-годишни технологии. Разбира се, купуването на 10чисто нови Ф-ки вместо 30 втора употреба с модернизация, е предателство. Гледайте Румъния и се учете как се прави. Със сляпо русофилстване НЕ СТАА.

33

Анонимен

преди 2 години

Нашата армия не пострада ли най-силно именно в резутлат на про-западните реформи и натискът от западните ни партньори? В началната фаза на Прехода, у нас активно се налагаше програмата на САЩ за утилизация на военни активи в бившите страни от Варшваския договор и в резултат бяха унищожени стотици пускови платформи и ракети, стотици танкове самолети, вертолети, камьони и високопоходими автомобили... Целта ? Да се намали съпротивителния потенциял на страната в случай на напускане на амер.орбита...

32

Анонимен

преди 2 години

Тази статия удари дъното, все едно чета рекламна листовка. Това ли е съвременната журналистика? Спрямо това и фентъзи разказите на ББС и Дойче Веле с измислени персонажи, разказващи нещо, предпочитам това но.... Май целта е да се генерира някакъв изкуствен трафик, съдейки по изтропването на Калеко с 30-те фалшиви ВПН плюсове...

31

Анонимен

преди 2 години

ето ви 33 години демокрациа, хем най бедни хем най слаби. Нсли демократите рязаха армиятА за да е мслка мобилна и добре осигурена. От всичкото остана само малката.

30

до 41

преди 2 години

точно заради теб ще нспишст и методиката за определяне силатА на армията.

29

Анонимен

преди 2 години

Чекай сега, как точно и измериха силата - в брой военослужещи, в количество взривно вещество - общият брой ракети, снаряди, бомби сумирани по тротилов еквивалент, брой на единици военна техника - самолети, бронирани машини, оръдия, кораби и подводници, или пък боен опит - брой на военни мисии зад граница? Как, как дайте научен метод за изчисляване силата на една армия???

28

Анонимен

преди 2 години

Силна армия в света. Ох дано Путин чете днес беге, че да се стресне малко. Мамалигарите ще спасят европата от руските лапи. По плиткоумна пропаганда не бях чел скоро.

27

Анонимен

преди 2 години

Радев нали беше генерал от същата наша армия, къде е неговата отговорност?

26

Анонимен

преди 2 години

Вие каква армия искате да имаме след като ни управлява ЛГБТ в момента

25

циник

преди 2 години

Още 20 години комунисти на власт и като нищо ще имаме една от най-големите армия в света! Турската.