11

гост

преди 2 години

Докато си лежах на дивана и слушах радио, гледах през прозореца училището, което беше покрито с някаква сива мазилка, съдържаща слюдени люспи, които проблясваха на слънцето. Бяха много спокойни времена. Който се учеше, като мен, на 24-ти май го закичваха с хартиена лента с надпис "Отличник". Излизахме с гордост от училище, които бяхме наградени. Тогава трудно се ставаше отличник. Шестиците не се пишеха току-така. Всичко беше добре, но идея си нямах какви времена ще настъпят.

10

Анонимен

преди 2 години

Ми пичове, като ви гледам какво финансиране привличате по проекти - определено не си заслужавате субсидията. И не е вярно, че в тези проекти не може да се плаща на учените - просто не може да се плаща на произволни хора извън проекта, а това много ви бърка. И е добре най-накрая да се научите да си пишете отчетите, а не само да чакате платежните за заплата.

9

гост

преди 2 години

През 80-те години имаше едно радиопредаване по "Хоризонт", казваше се "В света на науката и техниката". Мисля, че беше между 15:30 и 16:00. В него съобщаваха за направените открития от български учени и на такива от страните от СИВ. Не мога да се сетя всеки ден ли беше или само един път седмично. Беше интересно! Тогава бях ученик и не го пропусках. Лягах на дивана и го слушах със затаен дъх. Мечтаех си и аз да стана откривател и да направя нещо за да прославя България.

8

Анонимен

преди 2 години

То едни учени ... като ги гледаме, какви ги приказват покрай коронавируса ... медици, математици ... с една дума - смешници

7

Смехурко

преди 2 години

Преди време един умен политик ги нарече феодални старчета. Дали нещо се е променило?

6

ДИСЛЕКСИЯ

преди 2 години

управлява държавата.....

5

Анонимен

преди 2 години

До Въпрос. БАН правят историята и езика по македонскя въпрос. Ако няма кой да ги пише за бг, Македония ги пишат за техни веднага.

4

Анонимен

преди 2 години

хахахахах а Учител е с 1500 лева.

3

Въпрос.

преди 2 години

И каква ни е изгодата от БАН? Каца без дъно отиват милиони за една сюрия връзкари хрантутници. Едно нещо да е излязло от там? Една кръгла нула ни източват данъците само.

2

Анонимен

преди 2 години

каква наука правите, ако е качествена не би трябвало да имате проблеми с парите. Оня проф.-чалгар отрича ваксините, едва не умря и пак ги отрича, какво стана с нашата ваксина. БАН е идеално място да си развиваш бизнес, имаш достъп до световни ресурси, получаваш заплата и осигуровки, от време на време трябва да се отчетеш с някоя статия. Просто Киро трябва да въведе канадския модел, финансиране на проекти, от които икономиката и обществото имат полза. Повечето институти в БАН са безмислени

1

Анонимен

преди 2 години

Сит търбух, за наука глух.Радой Ралин.