31

Един приятел пита?

преди 2 години

Напишете какви са заплатите на Ректорите! Поинтересувайте се от какво се определят и колко нямащи отношение към качеството на образованието критерии се включват за да се формира тяхното възнаграждение за Ректор. За Професор получават отделно възнаграждение. Заплатата им трябва да съответства на осигурителния доход на завършилите студенти, не от броя на сключени договори с кого ли не и ала-бала.

30

Анонимен

преди 2 години

И едните и другите 90% от тях са напълно излишни и няма да липсват на никой.

29

Нормално ли е?

преди 2 години

Заплатата на преподавателите да е 1300 лева? Това нормално ли е? Дали е само от размера на бюджета или е следствие от неадекватно управление в условия на "сладка академична автономия". Правят ли се проверки как се изразходват средствата предназначени за заплати и наука? Даже и Еразъм програмата е интересна за проверки. Журналистите, ако се разровят ще останата приятно изненадани - много хляб има в университетските бюджети...Бюджети колкото на един малък град.

28

Бгг

преди 2 години

Това 1300 лева месечно , не е голяма заплата. А напротив в БАН заплатите са малки. Типично за платените *** , наредено им е да противопоставят едните на другите . Както се казва разделяй и владей. Не се подавайте на елементарни провокации. А питайте колко вземат пишещите *** ???

27

Случаен минувач

преди 2 години

Дянков и Игнатов хубаво се бяха засилили да ги закриват, но се разнесе страшен вой.

26

Анонимен

преди 2 години

Благодарение на коментарите по-долу си отговорих на въпроса "Има ли бъдеще тази държава? ". Очевидно, че хора, които смятат науката за нещо лошо, пошло и излишен разход няма как да дадат нещо добро. Отврат!

25

До 3

преди 2 години

Заради ръководната роля на партията беше така. А колко се построи от другаря Живков, няма ли да разкажеш, комунист гаден!

24

"простоКиро&quo

преди 2 години

Закривай

23

В.

преди 2 години

Те щото университетските асистенти ходят на работа. Е поне веднъж месечно.

22

ХА ХА ХА

преди 2 години

Ако утре затворят т. нар. БАН - нищо няма да се промени.Една излишна институция с голяма фирма.

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Асистентите в университетите не обучават никой а носят кафе на доцентите и готвят манджа на професори. Асистенти има само в България. В другите страни ако ги има изобщо, не са на заплата.

20

Алекс

преди 2 години

Правилно.В университетите се работи,а БАН е свърталище на безделници.

19

Анонимен

преди 2 години

Уж трябва да правят прогнози за икономика, инфраструктура, население и какво ли не още, Еми да впрегнат същите умения в прогноза за цените на пазара и да направят отдел които да се занимава с търговия на борсата и от там да се издържа целия БАН! Ама едно е да копираш какво пише Световната банка, съвсем друго е да можеш сам да го сметнеш! Цял живот паразитират и чакат на готово, а работа за 2 стотинки не са свършили! Да се самоиздържат! Тъкмо ще се види нагледно колко са умни и колко връзкари!

18

БАН - закриване

преди 2 години

На времето Дянков беше абсолютно прав, тези феодални старци не правят никаква наука, а само точат бюджета? Трябва да бъдат разформировани по направления към държавните университети или да са на самоиздръжка!

17

Анонимен

преди 2 години

Да се спират всички субсидии и да се издържат от патенти! Нали са откриватели, светила на науката? Да намерят нещо умно, да го патентоват и да се издържат от патента! Какво са седнали като ромите които са да реват и те за пари? Седнали икономисти, математици и тн. да реват за държавна конюшна и безотчетен зоб! Да ползват математически комбинации и да удрят 6-тици от тотото или да използват формули и да сметнат каква част от бюджета е добре да се вложи в дадени акции и облигации! Нали са учени!

16

Случаен минувач

преди 2 години

До 19 За твое сведение, не уволняват никого, защото са се намърдали все синчета или братовчеди на разни големци. Това е последното място,, където хората си живеят още във времето на Тодор Живков. Малка заплата, ама сигурна!Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2022/02/07/zaplata-na-asistent-v-universitet-po-goliama-ot-tazi-na-profesor-v-ban.519635?utm_source=referral&utm_medium=articles&utm_campaign=internal_links#comment-newest

15

Хахо

преди 2 години

А ректорските да ги видите. Като се почне от *** ректор на ЮЗУ, мине се през циркаджията от СУ, и за финал - пияницата ректор на УАСГ . Какви ли заплати вземат те, та не пускат кокала от 10-15 години. Имам приятел асистент, който е учил 10 години и продължава да учи всеки ден . Е взема около 500 лв, щото е на половин щат. И 20 гладни асистента чакат за договор. А връзкарите си имат всичко там.

14

Анонимен

преди 2 години

До Случаен минувач Ако нямаш публикации те уволняват. Твой проблем е как се организираш и за 8 часа ще ти стигнат или не. Освен това трябва много повече четене от 8 часа в БАН.

13

Случаен минувач

преди 2 години

(продължение) Самият аз съм се хващал, че го правя. Около 15.30 - по-хитрите започват да изчезват постепенно. След 16.30 - изчезване, тръгване за пазаруване по магазините.Да не говорим че има групи и секции, които редовно употребяват алкохол в работно време. Е, и след всичко това да искат пари, и то все повече... малко нахално идва.

12

Случаен минувач

преди 2 години

Работил съм в БАН. Познавам обстановката отвътре. Ето как се работи там: Сутрин от 10.30 до 11 - пристигане на работа. От 11 до 12 - запознаване с новините на деня (по-рано с вестници, сега - с Интернет). Около 11.30 - кафе с цигара или чай. От 12 до 13.30 - търсене къде да се отиде на обед. Обед. След 13.30 - кафе с цигара, разговори на тема футбол, политика и т.н. Одумване на отсъстващи в момента колеги. Ние българите сме царе на това да обсъждаме отсъстващите в момента (продължение)