35

Анонимен

преди 2 години

Преди беше много просто, капитализма работеше безотказно - печаташ много пари, с една нищожна част от тях купуваш суровини - газ, нефт, метал, материали, с другата огромна част даваш заем на бизнеса и те произвеждат - така тези пари от въздуха се превръщат в реален продукт. Сега вече не е така - печаташ много пари, с почти всички се купува газ, нефт и суривини, и с малкото което остане се опитваш да оцелееш. Става дума на запад, Русия и Китай го нямат този проблем.

34

1

преди 2 години

Комунизъм бе, кое ви учудва.

33

Анонимен

преди 2 години

Първо ще има дефицит на електроенергия, а после на продоволствия. Дефицитът на електроенергия вече е в ход. Връщане към енергиите на 18 век - вятър и вода, съкращаване на населението както през 19 век, 1 милиард. Рязък скок не цените. На запад ще бъде тежко, но от това няма да умрат. В страните от третия свят като България ще започне реален глад, нещо като ирландския глад, там по-голямата част от населението ще измре след 1-2 поколения. Нищо лично - не всички имат право на бъдеще.

32

Анонимен

преди 2 години

до 5- БАХ ТИ БОГАТАТА И РАЗВИТА СТРАНА - СЪС 2 МИЛИОНА ИЗБЯГАЛИ ОТ "БОГАТАТА" СТРАНА.

31

Анонимен

преди 2 години

Колосална борба за ресурси по 4 направления - старите конвенционални енергии, тантал, олово, волфрам и злaто (конфликтни минерали 3TG), старите промишлени ресурси - ценни метали, и продоволствия - храна и най-вече вода. Западът няма ресурси, все още държат някои ключови технологии (които вече ги има и в Китай), но без суровини и енергия нищо не струват, безполезни са.

30

Анонимен

преди 2 години

Западните животни са в тотален фалит! 30 трилиона дълг! Затврят бизнеси, всичкото човек огладняло, обедняло и задлъжняло! Комунистически Китай им наби краатуните! Отчайващо им трябва да запалят война, за да поддържат изгнинилото си подобие на капитализъм. То не е никакъв капитализъм, а извраатена версия на такова. Карл Маркс хубаво им го каза преди 150 години, че тая система така завършва. И виждаме резултатът по американските улици - бездомни, гладни, жадни, задлъжняли и овехтяло! Трагедия!

29

До 6

преди 2 години

Нищо няма да смачка. Китай се управлява от същите хора които управляват и западните държави.

28

Анонимен

преди 2 години

Капитализмът рухна още през 80те години, но глупостта която направиха руснаците и източноевропейците тогава им даде глътка въздух, и те си помислиха, че са победители. После 2008 пак ги удари кризата, но си помислиха, че Русия е бита, ще вземем ресурсите от там и ще продължим с печатането на пари за стимулиране на производство. Обградиха Русия с противоракетни системи в източна европа, и пак се мислеха за победители, докато Путин 2018г не им прожектира анимацинни филми. И вече са дотук.

27

?

преди 2 години

Аве що никой не ще да бега към Китай, а все към загнилия запад?! Иначе чесане на зъбите на чашка винце всеки може ...

26

Анонимен

преди 2 години

ЩОМ КАТО СА ВИ МЕКИ КИТКИТЕ ЧИЙ ГО ДИРИТЕ ТАМ.

25

Анонимен

преди 2 години

Пари са напечатани в изобилие, пари много! А реални ресурси и стоки - няма. Вече се усеща лека паника в целия западен свят. А какво ще бъде зимата и след това, и ако всичко продължи и 2022, а после и 2023... 2025. Как мислите, ще продължи ли, или ще се намерят от някъде ресурси, или ветровете ще задухат по 24 часа и слънцето ще грее 20 пъти по-силно 24 часа за да има енергия от вятърните мелници и соларните панели? Или ще има нови щамове, локдаун след локдаун и "доброволни" ваксинации.

24

Prima

преди 2 години

Всички, които тук венцеславите Китай и комунизма, дали сте били там? А дали бихте останали да живеете там? Да не се окаже, че пишете от Виена, или Франкфурт, където имате свободата да громите лошия, гнил капитализъм. Защото в Китай за обида на властта те пращат в едни лагери, ама не да лежиш, а да трошиш едни скали и то за няколко десетилетия.

23

Анонимен

преди 2 години

Без достъпни ресурси и енергия западната сървис-ориентирана икономика нищо не струва защото тя съществува на базата на реалната. А реалната икономика на Запад умира. На никой не са нужни айфоните и компютрите и Макдоналдс, и гугъл, ако няма достатъчно достъпна енергия и ресури да се развива реалната икономика.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 10 Мисля че живота в Северна Корея е в пъти по-добър от този в Китай.

21

Анонимен

преди 2 години

Сметките за ток вече са двойни! И ще се увеличават.

20

Анонимен

преди 2 години

Западът го очаква това което се случи в Русия 90те години - рязко падане на стандарта на живот и покупателната способност. Ако стандартът на падне повече от 40% това неминуемо води до разпад на социалната структура на обществото и тогава е нужно въвеждане на желязна диктатура. Това с ваксините и ковид мерките е само тест, не че няма вирус, но той не е толкова опасен. Друт вариант е война, но след анимационните филмчета на Путин война е невъзможна, тоест остава само диктатурата.

19

Анонимен

преди 2 години

А в членката на ЕС и НАТО РБ колко % от населението има 1000$?

18

Анонимен

преди 2 години

Помним НРБ социализма - концлагер с 180лв заплата. Айде няма нужда.

17

Анонимен

преди 2 години

Жизненият стандарт на запад ще се срине поне няколко пъти. За да има производство е нужно потребление. Основната част от потребителките покупки на запад днес се реализират потребителски кредити. А за да се плащат кредитите трябва икономика, а за икономика трябват евтини ресурси и енергия. А ресурси има само в Русия, и никак не са евтини.

16

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 10 В Куба и Венецуела колко % от населението има 1000$? Що не заминаваш за Китай като е толкова хубаво?