95

До Пенчо Питанката

преди 2 години

Ами защото има разлика как се произнася на мандарински, кантонски, манджурски и т.н., както сега, така и преди, когато първите европейци са се сблъскали с Китай. Ние сме възприели латинската транскрипция "Пекин". Италианците примерно го произнасят "Пекино". Но понеже сега политическата коректност е различна, та затова почнахме да го произнасяме като англичаните "Бейджин", за да сме съпричастни с евро-атлантическите ценности :)

94

Пич

преди 2 години

Истината е, че онези смотльовци в Пекин една Олимпиада не могат да организират, пък искат да владеят целия свят. Сега стана ясно местното население в какъв концлагер живее и каква помия яде. Просто преди някак успяваха да го прикрият пред чужденците. Ама колкото и технологии да им блъскат от вън, пак си остават средновековна държава. Представяте ли си какво е истинското положение, та шведи да се оплачат?

93

Анонимен

преди 2 години

До 104 JvkvjvjvjvuА ти си един такъв чист, бял, нежен, нежен с женствени маниери и походка, и женствена фигура , и най вече обожаваш мъжки компании с предимство арабски.

92

Анонимен

преди 2 години

Аз си спомням като вчера Зимната олимпиада 2002 г в Солт Л. Сити, заради състезанията по фиг.пързаляне, как стоях през нощта да гледам репортажите за моя любим фигурист Ал.Ягудин. Тогава нямаше ковид, обаче Тарасова разказа как са го събудили през нощта, точно преди решаващата програма, да му правят тест за допинг. Същата нощ е имал 38t ! И сутринта излиза на пързалката и...който помни каква роля направи там, няма да го забрави, защото публиката плачеше от радост! Велик!!!

91

Анонимен

преди 2 години

Направо съм потресена от написаното от полякинята и руската атлетка! Полячката много точно го е усетила: Вече не вярвам на тестове, всичко е една шега" Аз бих казала щеше да е шега, ако не беше ТРАГЕДИЯ този ИЗМИСЛЕН ВИРУС, трагедия в която превърнаха живота на нормалните хора!

90

Анонимен

преди 2 години

Е все пак Китай е родината на ковида, те го създадоха, те замислиха, в колаборация с американците, този ужас, има си хас да не се престараят с "гостоприемството" си!

89

Анонимен

преди 2 години

Beijing е оригиналното и известно в англоезичния свят име на Пекин, а защо при нас е възприето като Пекин, нямам идея.

88

Пенчо Питанката

преди 2 години

Някой знае ли защо едни казват "игрите в Пекин" а други "игрите в Бейджинг" ? Последно къде са и какво е това разминаване

87

Ух мама

преди 2 години

Тази припадналата, ваксинирана ли е?

86

Фрида Карлсон

преди 2 години

Това е само началото. След като им уйдисвахте на акъла 2 години, сега започвате да берете плодовете. Ай честито. Скоро и тука.

85

Анонимен

преди 2 години

До Димби Провадия --- Разхождал съм в Пекин. Няколко часа и почваш да изхвърляш токсични храчки с всички цветове на дъгата. Въздухът е толкова мръсен, че може да се реже с нож. И това беше преди 10 години. Сега не ми се мисли. Да се даде зимна олимпиада на тези мърлячи е най-голямата гавра в историята на олимпизма.

84

Шампион

преди 2 години

Най много се оплакват наще участници.Винаги ги класират или на последно или на предпоследно место.

83

Пин Дзин

преди 2 години

Шшшшт..., тихо, да не изчезнете безследно !

82

Анонимен

преди 2 години

"Знаем, че той е напълно здрав и затова смятаме, че Китай по някаква причина не зачита неговите човешки права"... 70% от българите също сме напълно здрави и дори не можем да си изкараме сертификати за антитела и смятаме, че ЕС не зачита нашите права, но явно на никой не му прави впечатление до момента в който европейци пропищят против ковид мерките в Китай, ако Олимпиадата беше в Австралия всички щяха да викат "така е в белите страни, закон и ред" понеже обаче е в Китай "мрън, мрън правата ни".

81

Христо Христов

преди 2 години

Тия "шведи", да не са от Етиопия?

80

Анонимен

преди 2 години

Китай е тоталитарна държава, погледнато отвсякъде.За обикновените китайци са въведени ИЗХОДНИ ВИЗИ отдавна.Това, че продават евтини стоки по цял свят се дължи на факта, че милиардите китайци бачкат за жълти стотинки. И няма "не искам", няма "недей".

79

Анонимен

преди 2 години

До Doko doko 84Ми дай личен пример откажисе от Айфончето си!

78

Димби Провадия

преди 2 години

Разходете се чрез Google Street View ( има само триизмерни снимки ) ще видите каква мизерия е в Пекин ! Блоковете им с решеткииииии , няма тереса без решетки , няма първи няма 15 етаж , уж кражбите им били сведени до нула а ? Глупости , пъъъъъъълни глупости ! Мизерни сгради , мръсни , препълнени улуци с автомобили и мотопедки каруци някакви рикши , лъжа , всичко е лъжа мама им жълтури фалшиви

77

Хамид

преди 2 години

Когато Австралия гаври Джоко и фруги тенесисти е много демократично и готино. Но при много по-меки мерки в Китай, страхотен рев от женчовците.

76

Doko doko

преди 2 години

Интересно ако цял свят бойкотира Китай и не им купува бокл у ци те една година какво би станало? Вероятно ще изкльопат всички прилепи и за напред ще отпадне вероятността от нови корона вайръси