108

Бате Роско

преди 2 години

За да живееш трябва да работиш,за да живееш добре трябва да измислиш нещо друго

107

Гавра

преди 2 години

Сигорно продължаваме промяната са виновни? Браво че са ГЕРБ иначе какво щяхме да правим :х

106

Анонимен

преди 2 години

това че се осигуряват върху минимална не значи че получават минимална.

105

Реалист

преди 2 години

Вдигането на цените изпреварва вдигнато на пенсии и заплати, които винаги догонват цените. Дебеловратите работодатели лъжат, че вдигането на доходите водело до инфлация, а това никога досега не се е случвало. По законите на логиката би трябвало вдигането на доходите да намали инфлацията в България. По-високите доходи биха могли да доведат от единични продажби на свръхвисоки цени, до масови продажби на нормални цени.

104

Анонимен

преди 2 години

До економикс Това е кух постулат който бизнесмените крякат всеки път когато се заговори за минимална работна заплата. Цените на основните продукти вече са на средно европейски нива. Какво, като вдигнем мизерното заплащане на 360 евро тук ще скочат цените над средно европейското ниво ли ? Еднаи и същи продавачки тук и в Германия вземат в пъти по-различни заплати, но тук увеличението, видиш ли е непоносимо. Ми, те за това 2 милиона избягаха там, щото тука сме паралелна реалност, явно.

103

економикс

преди 2 години

Като увеличаваш минималната заплата или пенсията , увеличаваш и цените на всичко. Закони на икономиката. Колкото повече надувате заплатите толкова повече няма да намерите хора да ви работят, защото за големи заплати ще искате хора със големи квалификации , а такива не се намират под път и над път.

102

Алекс

преди 2 години

МРЗ трябва да се увеличи според искането на синдикатите.Увеличението на МРЗ води и до увеличението на останалите заплати.Ако заплатите не се доближат до средноевропейските,България ще стане държава на пенсионерите.Активните хора ще избягат.Не се нуждаем от бизнес,който не може да плати 760лв.заплата.

101

Домата

преди 2 години

Харвардския мошеници ,само сладки плямпания и голяма инфлация,супер мошеници ,Оставка .

100

програмисс на ХайвОС

преди 2 години

Да си направим една Мета вселена и да бачкаме там . Така МРЗ ту ще стане 4000 ? без проблем :))) И ще си живеем там .

99

I’m

преди 2 години

Да, а още 1млн. получават малко над минималната. Истински икономически бум!

98

Мда

преди 2 години

И 2 500 000 пенсионири получават минимална пенсия. Страхотно забогатяхме от няколко месеца. Цените на всички стоки и услуги се повишават, а доходите или са замразени или се понижават, в съответствие с инфлацията. Ако продължава така 1997 ще я задминем!

97

Анонимен

преди 2 години

Напротив, има огромно значение как се осигуряват. Примерно излизат за един или няколко месеца в болнични и ще получават по 520 лева, а не по примерно 2400, а това често се случва. Пенсионират се и вместо тавана на пенсиите, който сега е 1500 лева, ще получават минималната пенсия, която сега е 370 лева. Това е за конкретния човек, но за всички работници като цяло, загубата е за милиарди.

96

Анонимен

преди 2 години

Да така е Но над минималната другото в плик под масатаМного мои познати са в това състояние Но са си добре, вече няма значение как се осигуряват

95

Стар програмист

преди 2 години

До програмист. Момченце, спри да си избиваш комплексите! Ясно е, че не си програмист, а се опитваш да насъскваш хората едни срещу други. Да ти задам ли задачката за краставицата, за да ти видя колко ти е акъла? Всъщност, ако си програмист би трябвало да я знаеш.

94

Програмист

преди 2 години

Добре ве що като ви кажа истината че сте глупави и бедни и ми давате минуси . Радвай се народе че ви отварям очите ама то вие сте и злобни и долни.

93

Анонимен

преди 2 години

Реално доста повече са на минимална заплата. Това са работещите на уж половин ден, на които плащат даже по-малко от минималната заплата и хората с основна заплата равна на минималната и още малко взимат за прослужени години. Като ги прибавим и тях, стават почти един милион.

92

Хехе

преди 2 години

Аааа, скоро ще станат повече!Повече Промяна - повече хора на минимална!

91

Програмист

преди 2 години

Учете бе хора учете да сте добре

90

Анонимен

преди 2 години

105 хората с акъл ползват запетая.

89

Анонимен

преди 2 години

Социалните работници вземат под 1000лв чисто