13

Анонимен

преди 2 години

Понеже са хиперактивни и нещо им се прави, ще подхванат държавните университети, защото с тях е по-лесно. Да хванат частните, като са толкова смели и загрижени.

12

Анонимен

преди 2 години

САМО ПРОМЕНИ... ПРОМЯНА НА ПРОМЯНАТА... И НАКРАЯ НИЩО!

11

555

преди 2 години

Няма нужда от частни университети. Особено този в Бургас е пълна скръб.

10

Анонимен

преди 2 години

ми кажи специаллностите бе, философ?

9

Анонимен

преди 2 години

До следващата степен на провал на българското образование.

8

Анонимен

преди 2 години

локуми... на екс министър

7

До Разтягат локуми

преди 2 години

Същото трябва да стане и с частните училища. Щом са частни да се издържат сами, а не държавата да ги финансира. тези пари могат да отиват в държавните училища, за подобряване условията за нормален образователен процес. Ако сте влизали в държавно училище знаете за какво говоря.

6

Дарби колидж, малии.

преди 2 години

Да светна управИтелката Бистра, че в техническите специалности фундаментални науки се изучават 1.5-2 години (3-4 семестъра), след това идват специалните (останалите 2-3 години, 4-6 семестъра). Искам да видя всичко това как ще се набие в 3 години. Иначе, ако сведем "образованието" до два семестъра, как само ще свалим разходите, а?

5

НЕ ГИ

преди 2 години

СЛИВАЙТЕ А ГИ ЗАКРИВАЙТЕ-ОТ ТАМ ИЗЛИЗАТ НЕГРАМОТНИ ХОРА,В МАЛКА БЪЛГАРИЯ СТОТИЦИ ВУЗОВЕ-ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ

4

Анонимен

преди 2 години

Доколкото знам имаме 53 ВУЗ-а вероятно най-много на глава от населението в света. За сравнение държави с население колкото нашето имат по 15-20 най-много. Ясно е че нашите ВУЗ-ове са просто печатници на купени дипломи . Като добавим, че просто няма толкова студенти за всички тях, то трябва сериозно орязване на бройката им. Дали ще е чрез обединение или закриване - все тая

3

цон кай хой

преди 2 години

В България има 50 университета и 6.5 милиона население. Навсякъде в европа освен у нас цари стандарта един университет на един милион души население. Не се обръща никакво внимание на средното специално образование. Излизат 45 000 абитуриенти, а в университетите приемните места са 72 000... Повече от 12-15 университета не ни трябват... Дори с 15 университета пак сме с два на милион население, което в европа се счита като лоша практика...

2

Анонимен

преди 2 години

Културата на Шуменския е пари на даскалите. Не им разваляйте рахатлъка.

1

Асан

преди 2 години

Обединяваме филоложките с дюлгерите голям кеф :)))