88

Анонимен

преди 2 години

Случаят във Враца ясно показа откъде се появяват стъкмистиките с броя на умрелите. Витанов да се намира на приказка после, а вие да обосновавате зелето

87

Анонимен

преди 2 години

За това ги няма над 6 милиона с деца и внуците. Ще лекуват само ***

86

Анонимен

преди 2 години

Егааа ти държавата, да ти искат индентификация в предсмъртно състояние! Това на запад го няма и никога не го е имало!!!!!! Бог да я прости!

85

СЛЕДВАЩАТА

преди 2 години

До 91. Значи "системата ни убива", така ли ?

84

6557454

преди 2 години

Кога ще я палят тая, дето си бъркаше кафето? Трябва да я запалят барабар с къща и всичко останало, което има. И да си знаят. И да закриват всички болници поне да знаем, че няма, да си умираме вкъщи, а не по разни коридори и стълбища.

83

Защо

преди 2 години

Защо си мислите, че в Англия не е същото

82

Анонимен

преди 2 години

Към 91. И за да се промени нещо, е важно да се разкрие каква е дълбоката истинска причина за проблема.

81

факт

преди 2 години

Тотално разложение на здравната система отгоре до долу...То и на цялата държава,де.Големите крадат,малките не работят.

80

Анонимен

преди 2 години

До 88 Следващата. Явно не сте запозната с механизма на бърнаута и как това го предизвикват системите. 89 го е описал много точно. Точно това се случва. Много от лекарите са влезли в системата с идеализъм или поне с идеята да бъдат добри професионалисти и да лекуват хора. Но такива порочни и нефункциониращи системи успяват да убият човешкото в хората, в случая в лекарите. На никой почти не му е такава прородата, системата ги пречупва. Това е обяснение на случващото се, а не оправдание.

79

Мислете, ясно е!

преди 2 години

Здравеопазването е за здрави хора, не е за болни!

78

Анонимен

преди 2 години

Като изпитал бърнаута на собствен гръб, мога да кажа, че това те прави напълно безчувствен към чуждите неприятности, дори още повече - вместо състрадание, изпитваш гняв.

77

СЛЕДВАЩАТА

преди 2 години

Това със "системата е такав" не го разбирам. Каквато и да е, те са лекари и трябва адекватно да лекуват пациентите. Какво означава -такава е системата? Да не лекуват ли ?Май с това се оправдават за неадекватните им действия.

76

Анонимен

преди 2 години

Ами да. Когато условията на работа са такива, че си принуден да виждаш един нуждаещ се от помощ човек като "пътека" и купища бумащина, и работиш под заплаха от наказание, че не си спазил "пътеката" и бумащината, преставаш да виждаш човека. В името на това да имаш работа, започваш да виждаш само пътеки и правила и се стига до липса на хуманизъм. И накрая един г-н Кунчев и останалите като него, които са отговорни за всичко това, без срам те посочват с пръст като основен виновник.

75

Мая

преди 2 години

Бяхме 8 дни в Токуда. Казаха че няма да плащаме нищо щом не искаме самостоятелната стая! Накрая платихме 750 лв на фирма за почистване,фирма за кетеринг, фирма за пране на чаршафите ( не ги смениха 8 дни) ! Фактурите бяха на името на детето(7г) Помислете преди на посетите тази болница! От Пирогов ни пратиха там защото само там имало легло! Да пази Господ!

74

СЛЕДВАЩАТА

преди 2 години

Права е съпругата на починалия пациент от Пловдив. Аз поне не съм чула за случай, който лекар да бъде осъден за смърт на пациент. Тези санкции, които ги прилагат са прах в очите.

73

Анонимен

преди 2 години

Кунчев, знаем ние вашият хуманизъм. По делата им ще ги познаете

72

Здравка

преди 2 години

След като и д-р Кунчев казва ,че няма професионализъм и хуманизъм в медицинското лице ,какво да кажем ние - обикновените хора ,така е във всички болници ,никакво хуманно отношение към пациентите, смъртните случай се увеличават и министерство на здравеопазването трябва да вземе доста сериозни мерки .

71

Анонимен

преди 2 години

До 79 Следващата. Лекарите масово са в бърнаут. Заради системата! Има лекари, които посещавам с години. В последните години повечето станаха неузнаваеми. Буквално виждам как системата ги пречупва. Двама минаха на 100% частна практика с коментар, че условията в системата са нечовешки и нетърпими. И лекарите са хора. Условията, в които трябва да работят, ги съсипват. Едва ли масово са влезли в тази професия с липса на човещина. Мисля дори напротив. Но финално точно тива се случва с тях в системата

70

Анонимен

преди 2 години

Трябва да бъдат осъдени както бездушната рецепционистка, така и тези, които са определили безумните правила, заради които служителите им лесно се отказват да бъдат хора и действат безчовечно! Когато на някого му липсва морал просто се подчинява на правилата и не мисли какви са резултатите от действията му стига той да е добре. Затова огромна вина носят и тези, които са измислили тези правила!

69

Кико

преди 2 години

Истинското лице на "Бай ***"Спасявай се поединично е решението