39

Анонимен

преди 2 години

В българия ако не си красавица до 25 години или връзкар, забрави да си намериш добра работа!

38

Анонимен

преди 2 години

Асен Василев ги нарече "некадърни бизнесмени"..................Най-после се каза истината. Андрешко бизнесмена има най-ниските данъци в света, най-ниските разходи за труд в Европа, имаше най-евтиният ток в Европа, благодарение на държавата. Сега се оплаква от пазарната икономика, от пазарната цена на тока и газа, борсовата цена тока и газа, от либерализацията на тока и газа, от диверсификацията на тока и газа.

37

Анонимен

преди 2 години

Дясната политика не е "пазарна икономика", а субсидии, помощи, европари и държави поръчни за бизнеса, евтин ток за бизнеса, ниски данъци за бизнеса, високи данъци за работниците, ниски работни заплати, ниски пенсии. Парите преминават през бизнеса и той подхвърля трохи на работника. Парите трябва да преминават през работника, а некадърника бизнесмен да се конкурира за тях.

36

Анонимен

преди 2 години

90 процента от обявите на работонаемателите са фалшиви. Проверяват пазара на труда за по-евтини работници и да откраднат работник на друг работонаемател.

35

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен - А защо има 150 000 безработни? -... - ми, некой си го казал, безработни полуават повече пари от работните!

34

xaxsasбв

преди 2 години

До 28 - "държавата изхранва губещи бизнеси, я пак" ми погледни статията на министъра на земеделието има есин куп свиневъда, ама видиш ли за половината няма пазар и чакат субсидии. Това е само един от стотиците сектори. Да не говорим, че дори Лудогорец раздава 30,000 бона заплати и е на 60/40. Ако държавата затвори кранчето ще видиш как от 200 бизнесмена в даден сектор ще останат 20 и останалото 180 *** ще осъзнае, че е на ниво меринджей/работник

33

до 35

преди 2 години

Самият Ви изказ "компютърна фирма" издава невежество, простете ме. Висше техническо образование не носи нищо. Няма стойност на днешния пазар на труда. И аз го имам, но положих доста усилия да се преквалифицирам, защото е тотално нископлатено и ненужно. Иначе- отваряте LinkedIn и гледате чуждите компании. Хиляди обяви. Не съм написал аз долния коментар, но съм напълно съгласен с него. Не е въпросът човек да е мързелив или не, а какво умее. 90% казват какви езици знаят, ама 2 думи не знаят реално.

32

Анонимен

преди 2 години

До до 7Коя е тази фирма, кажи да кандидатствам при Вас. И аз знам английски, френски и руски, имам висше техническо образование, ама заплата от над 2000 лева е мираж за мен. Досега съм работила само в частни фирми, не съм мързелива, не съм ползвала болнични. Само за сведение - работя в компютърна фирма в София.

31

БЪЛГАРИН

преди 2 години

ТОВА Е ВЪЗМОЖНО САМО В БЪЛГАРИЯ.

30

Анонимен

преди 2 години

В това число включени ли са и малцинствата, те са 100000.

29

Анонимен

преди 2 години

А защо има 150 000 безработни?

28

Анонимен

преди 2 години

Скоро парите ще станат виртуални. За това се грижат едни много загрижени, които ща ни изземат всички пари и активи.

27

xaxsasбв

преди 2 години

До 26 - Еми те хората едно време са базирали работата на идеали. За настоящата ситуация не е виновен легналия, а онзи който превърна труда в състезание за лукс. Квото и да се говори парите не са мотиватор за над 30% от родените след 90та. Имам приятели на по 25-30, които са деца на бизнесмени и не са пипвали нищо освен джоистика на конзолата. И противно на очакванията те не харчат за глезотии, а са толкова пренаситени от пари, че не ходят ни на бар ни на почивка.

26

до 22

преди 2 години

Не познавам безработни. Няма къде да ги срещна. Около мен всички ученици и състуденти са с топ професии отлично заплатени, някои сме с различен тип бизнеси, но безработни няма.

25

до 25

преди 2 години

Държавата изхранва губещи бизнеси?! Я пак?!

24

до 22

преди 2 години

И с тия 100к лв. колко време ще живеят и за какво ще им стигнат!? Айде малко по-сериозно.

23

До xaxsasбв

преди 2 години

Въпреки че е истина, ми прозвуча много жалко. Правят се пари от нищото, за нищото. Ама, какво ще купуваш с тези пари. Нали някой трябва да произведе, създаде, построи нещото, за да го платиш. Ако всички легнем така и изкарваме пари от въздуха, как ще се живее. Много жалко звучи наистина.

22

xaxsasбв

преди 2 години

До 18 - Реалния процлем е, че има много фора желаещи да бъдат бизнесмени, но всички им знаят номерата и на малко хора им се работят глупотевини. Както викат перуанците "много вожд, малко индианец". Ако половитата бизнесмени станат работници много бързо държавата ще спре да им изхранва губещите бизнеси и много бързо ще се намерят кадри за печелившите бизнеси. Но за да се случи това държавата трябва да им позволи да фалират, а не да им поддържа илюзията, че са бизнесмени.

21

До 22

преди 2 години

Аз със 100 000лв. мога да живея не повече от 6-7 месеца до година според зависи от разходите ми. Не ми плямпай глупости. Казвам го като човек, който има доста над тази сума в криптовалути. Половината ИТ сектор у нас и 99% от новите милионери са програмисти, разкешили криптовалутите. И нито един от тях на виси по борсите.

20

Анонимен

преди 2 години

А защо са без работа 150 000 човека в мемента?