92

Диана

преди 2 години

До До 94 Има неща, които руснаците наистина имат като исторически материал. Аз си купих книгата на Петко Войвода /издадена на български в Москва/от московска книжарница когато бях на студентски стаж там.Като се върнах я потърсих у нас,но я нямаше нито по книжарниците нито в библиотеките,а това е наше национално съкровище!..Трябвало е просто да поискаме обяснение от руснаците за тази карта,възможно е и да е фалшива, непълна..Умразата на македонците не е само тука и с това трябва да се справим

91

До 94

преди 2 години

Това не е конспиративна теория, това е очеваден факт! Какво ще кажеш за антибългарския филм, разпространен в Скопие от руското посолство. Там се показва карта на Балканите от Х век, на която България не съществува. Или за омразата към македонци, бликаща от някои коментари тук, явно руски из ме кяри.

90

Диана

преди 2 години

До До 87, Диана Според мен, БСП стопира процеса с преврата си. Иначе всичко вървеше добре. Не мисля обаче, че Македония е някакъв фактор за преврата на БСП - по-скоро парите от ЕС са доста съблазнителни за тях /те избухнаха в деня, когато беше обявено, че сме в чакалнята на Еврозоната!/..Затова и не се очудвам на желанието им да претупат бързо този въпрос - каквото не могат, не могат! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!

89

Диана

преди 2 години

До Анонимен91 Тези конспирационни теории нямат край..Утре сигурно ще измислят инещо и за кибервойна и за междузвездни войни и за какво ли не още - болни мозъци! Истината е, че БКП/БСП ни държаха много надалеч от всичко, свързано с Македония и сега сме малко инфантилни по този въпрос и могат да ни лъжат каквото си поискат отвсякъде..Важното е ние какво искаме и какво правим - стойте здраво на Земята! Не вярвам, че ПП/БСП са способни да постигнат нещо изобщо - те не са политици!

88

Анонимен

преди 2 години

За мен е важно че отговорихме на товарищ Лавров относително подобаващо. Можеше и по-рязко, но все пак добре беше. По същия начин трябва да продължим и с македонците. Сдържано и принципно. Не с емоции, омраза и нападки.

87

Диана

преди 2 години

До Анонимен84 Който иска бързо, може да го направи бързо! Въпрос на желание! Не са нужни много бюрократични формалности-важното е РСМ да подпише декларация и споразумение за етапите, сроковете и солидни санкции при неизпълнението им.Според мен, споразумението трябва да се подпише и от ЕС.Когато започне процесът, когато обявят публично истината и документите,той не може да бъде обратим - много македонци наистина не знаят, че са българи!Нужно е да се убедим, че са сериозни, а не да командваме

86

Анонимен

преди 2 години

Аз само едно се чудя.Това е докога САЩ ще позволява в България да се налагат Руски идеологии.Българските политици играят по свирката на Русия и нарочно блокират Македония с цел да покаже лоялност към Путин.

85

До 87, Диана

преди 2 години

Има, има интерес да се стопира, и то голям! Всички, или повечто хора знаем кой има интерес. И това е проблема. Ако нямаше кой да притуря съчки в огъня, можеше да сме решили въпроса досега. При добро желание винаги има решение.

84

Анонимен

преди 2 години

До Диана Ние не можем да ги накараме и постоянно протакат та с ултиматум пак нищо. Няма да ни обърнат внимание и за тях сме пионки и ще платят поткупи на САЩ ЕС политци за да ни сложат санкции.

83

Анонимен

преди 2 години

До Диана Сега около ЦУМ са само *** и ЛъГТ и сигурно се срещате там.

82

Диана

преди 2 години

До Независими Аз изобщо не знам кой има интерес да стопираме РСМ. Никой няма ИНТЕРЕС да стопира РСМ! Въпросът е принципен - не трябва да се допуска лъжата в ЕС! Това е и наша отговорност пред ЕС и пред македонците там и пред нас самите! Не може да ни гледат в очите и да ни лъжат! Истината и само истината!

81

Диана

преди 2 години

До Анонимен83 Аз бях ученичка в горните класове, когато един ден ме спря на улицата един мъж точно срещу ЦУМ в София. Оказа се македонец. Попита ме къде е Партийния Дом - това беше по времето на бай Тошо и Партийния Дом тогава беше седалището на властта, най-важната сграда. Показах му го и никога няма да забравя какво се случи - човекът загледа тази сграда като че ли виждаше нещо свещено, само където не коленичи пред нея, но и досега като се сещам за това направо се изприщвам..преди 50г.!

80

Независими

преди 2 години

Всички знаем кой има интерес от това да стопираме Македония. Този интерес на две чужди държави противоречи на националния ни интерес. И си задаваме въпросът....защо тогава го правим ветото.

79

Анонимен

преди 2 години

Българи и македонци сме като две братчета, сирачета, разделени от злата съдба. Докато сме разделени Русия ще ни "работи" всявайки раздор. ЕС ще ни събере в едно семейство. Само заедно ще успеем срещу злата съдба!

78

Диана

преди 2 години

До Анонимен77 Моят дядо е участвал и в Балканската Война и в Междусъюзническата Война. Беше си запазил един щик - 50-60 см. дълъг, с 4 остриета, конусовиден като при основата си беше с диаметър около 1см. а на върха беше заострен..Да пробива, значи...Та, той ми е разказвал каква еуфория е била като сме победили турците и каква тргедия е било когато са ни отнели македонците..Целият ни народ е плачел!

77

Диана

преди 2 години

До Анонимен77 Какви са тези наши лъжи за тях, значи? Я кажи някоя наша лъжа щот аз не знам такава...

76

българин

преди 2 години

българския народ отдавна е поставил ултиматума , а фигуранта и канадеца нямат смелост да го направят , говорят общи приказки .

75

Диана

преди 2 години

До Анонимен68 Е как можа да го измислиш това?! Много знаят европейците какво е това Македония..Някой да им е обяснил нещо? Те доскоро смятаха, че ставало дума за културно наследство,не за кражба на идентичност, за подменена писменост..немаме ние политици и е по-добре да не ни дават помощи по плана за възстановяване защото ще потънат по БСПарските джобове и нищо няма да видим от тях..Важното е, че никой и не ги пита какво мислят-ветото е вето. БСП работи усилно по въпроса да подвие опашка

74

Анонимен

преди 2 години

Защо е необходмимо ултиматум ... Ако северните не изпълнят условията не започват преговори с ЕС ... мен ми се струва много глупава тая анкета, проведена от бг журналята. Въпросът е глупав и предполагам отговорите са били глупави ... БГ политиката и медиите се държат сякаш те някъде ще кандидатстват и действат прибързано и наивно. Реалността е че БГ може да игнорира северните македонци во веки докато не изпълнят всички условия РЕАЛНО

73

Анонимен

преди 2 години

И какво пише в учебниците?Дай нещо ,което те притиснявам и ще ти промени живота.Ти знаеш ли какво пише в нашите учебници от 1 до 12 клас? Аз незнам и не ме е необходимо по никакъв начин.Това притиснение за учебниците могат да го премахнат само с един закон за езика на омразата.Но като искаме промени в тяхните учебници,първо ние трябва да дадем пример на тях и да махнем лъжите от нашите учебници и след това да махнем и тяхните лъжи.Не може само да се заяждаш.