94

Анонимен

преди 2 години

чакам името само на една фирма да видя за да ви кажа нещо за нея

93

до 102

преди 2 години

Нищо не можеш да намериш. Рекрутъри с по 200 000 кънекции не могат (доказани специалисти, а не разни мърли от УНСС), той щял да намери... Намира се човек, предлага му се 12000лв. заплата и той отива с офертата при сегашния си работодадел и той му предлага 12к. Така стоят нещата в нашия сектор. Кадри няма. Затова и заплатите са нормални.

92

Анонимен

преди 2 години

До Програмистнапиши името на твоята фирма да ти кажа нещо за нея

91

до 105

преди 2 години

Ти толкова ли си некадърен да отвориш LinkedIn и да видиш? Има хиляди обяви за София и стотици компании с по минимум 10 отворени позиции.

90

Анонимен

преди 2 години

До Програмистти напиши само една аз ги познавам на повечето собствениците дай само една

89

Анонимен

преди 2 години

чакам да напишете името на фирмата, която не може да си намери IT специалисти ??

88

Анонимен

преди 2 години

До Анонимендай името на фирмата в която нямате IT специалисти веднага ще ти намеря

87

Анонимен

преди 2 години

Програмирането трябва да се изнесе в Азия и Индия. Там има милиарди хора.

86

Анонимен

преди 2 години

"внос на квалифицирана работна ръка" и в същото време от българските вузове заминават в чужбина обучени да слугуват и обогатяват богатия запад. А ние ще им плащаме от данъци образованието. Никой не говори за закони, които да спрат тази кражба, а някакъв бизнесмен искал да внася от украйна, молдова и т.н. Те не са по-прости от нашите бизнесмени.

85

до 96

преди 2 години

Говори се за квалифицирани кадри, а не за тебе. За тебе 2000лв. и карай баничарката. Там (на квалифицираните хора) заплатите не са като твоята. Инженер от ТУ не е квалифициран кадър, например, а поплювко с нетърсени знания от 1970-та. Същото важи и за всякакви машинни инженери със знания от 1980-та, тройкаджии икономисти от УНСС. Търсен и добре платен е този, който може да предложи адекватна печалба на бизнеса и редки умения.

84

до до 89

преди 2 години

Прав си, съгласен съм, че това е национална черта на азиатците и не само на виетнамците, но и на китайците, японците, корейците. Манталитет граден хилядолетия. Но в случая с виетнамците в Бг, ние сме просто временен "трамплин" по пътя им за Западна Европа, не се задържат дълго у нас, имат си свои "канали" срещу доста сериозно заплащане, разбира се.

83

Анонимен

преди 2 години

Имаме над 70 отворени позиции. РАФ бонусът ни за синиър хора е 10000 евро. Еми, няма хора. Принуждаваме се да търсим фрийлансъри от чужбина, а даваме хич не лоши заплати доста над средните за сектора (синиър хората ни са на около 8000лв., а принципалите стигат до 15000). В LinkedIn само се надлъгват рекрутърите кой как да го прикоткат да дойде и става едно изнудване за заплати. Затова и в ИТ сектора се взимат толкова пари- защото конкуренция просто няма.

82

балкантарикат

преди 2 години

По-добре да си легна гладен, отколкото да не мога да заспя от преумора!

81

Внос !?

преди 2 години

Ако заплащането е същото и от Марс да внесете "работна ръка", резултатът ще е пак същия. Вместо този спец да ръси мозък със сложни термини , да вземе просто да вдигне заплатите и всичко ще си дойде от самосебе си !

80

Мария Габриел

преди 2 години

Вземаме жените на всички Ай Ти та и ги правим Ай Ти та и така попълваме лупсата на програмисти и квотата на жените в Ай Ти тата сектора абе изкуствен интелект си тряя пак аз да ви кажа питайте кака мара всичко оправа до квот се побара

79

Анонимен

преди 2 години

Английските работодатели дадоха работа на десетки милиони черни роби от Африка, внесени от чужбина. Държавата не трябва да позволява на работонаемателите и робонаемателите да внасят хора и да печелят.

78

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Внос на квалицифирикулизизирана работна ръка ще рече внос на мигранти евреи. Не!

77

Справедливост

преди 2 години

Не цените българските работници. Не им заплащате достойни заплати и за това бягат в чужбина. А плачете, че няма работна ръка. В същото време изнасяте продукцията си в чужбина с по големи печалби.

76

до 78

преди 2 години

Малко по-сериозно с берачите... Работили 9 месеца, а после били по островите. Слез на Земята, драги ми смехурко. В Англия съм работил на заплата около 10 пъти по-висока от тази на берачите. Да, имах нова спортна кола, още имам къща там (под наем), но берачът не може да си позволи абсолютно нищо там. Той е нула в обществото и в живота. За никакви острови няма пари.

75

Всеки ден

преди 2 години

Хващат по 50-60 квалифицирани талибанчета.