318

Щирлиц

преди 2 години

Изкопахте ли мотоциклета на Филип II,поне да в комплект с шлема му,който намерихте,м?

317

ЬЬЬ

преди 2 години

Преди доста време бях чел,че група от български и сръбски специалисти са били натоварени от коминтерна,тито и димитров да създадат македонска азбука, която да е равно отдалечена от българската и сръбската.Азбука само на 75г. и всеки може да си направи съответните изводи.За да се докажат като народ и държава те крадат нашето минало,нашата култура,нашите писатели и прочие. Крадците нямат място в ЕС,докато не признаят всичко това и не се отрекат от комунистическите си маниери - да промиват мозъци.

316

Анонимен

преди 2 години

ПРАВИЛНО ОТБЕЛЯЗВА МАКЕТО - В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ СМЯТА ДА ПРЕГОВАРЯ ЗА ИЗМИСЛЕНАТА ИМ ИДЕНТИЧНОСТ. ЩОМ ЖЕЛАЯТ СТО ГОДИНИ САМОТА БЪЛГАРИЯ НЕ ВЪЗРАЗЯВА. КОМПЛЕКСЪТ ЗА МАЛОЦЕННОСТ НА МАКЕДОНЦИТЕ СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ.

315

Анонимен

преди 2 години

Дори след време да се окажат българи, едва ли ще искат да са част от държава, дето е на последно място по всичко в ЕС, но не и пука.

314

aa1830

преди 2 години

Вие имате една идентичност - титовци след 1944. Тази ви идентичност никой не оспорва и с нея може да си избършете сещате се кои части. Другата ви идентичност до 1944,щом не я признавате, спрете да я крадете. Пренаписвате миналото на предците си, а това е меко казано огромен грях.

313

Анонимен

преди 2 години

Гледам че руските другари патриотари в България отново са решили да дадат Македония на Сърбия.

312

Анонимен

преди 2 години

390 Северна Македония е държава от 1992. Когато тези хора са живели, Северна Македония не е била на картата, не е съществувала. Какви "македонци" тогава, кви 5 лева? Измислиха македонската нация през 1945, с указ на Коминтерна Точка.

311

Анонимен

преди 2 години

Нека да попитаме българите живеещи до границата ми с т.нар. държава македония, дали я признават! Над 78% от наследниците ни имат земя с нат. акт в днешна Македония.Не могат да се я вземат. Познавам човек имащ 240 дка с земя близо до Скопие. Общината е продала земята му на гръцки инвеститор без обещетение и каквото и да е обяснение. Това,че някой е признал тази държава, не означава, че всички българи я признават.

310

Анонимен

преди 2 години

381 Това, просто не е вярно. Няма нито едно доказателство за това. Мюсюлманите нахлуват в Континентална Европа, възползвайки се от разпадането се Източно римско царство и от чумата, върлувала по това време, едва през 14 век. Когато България е била империя, салджукските турци, от които произхожда Осман, са били малко племе в Мала Азия. България се покръства официално, като царство, в 9 век, при Борис Първи Михаил, покръстител.

309

Анонимен

преди 2 години

Аз за това казвам,че имат обща История.Няма Как да спорим с Македонците за цар Самуил.Да той е Български цар,това е безспорно.Но той е роден в Охрид.Днес това е Македония.И много е вероятно генетично да е по-близък с някой от Охрид вместо с някой от Варна.Няма как да е близък даже с някой софиянец,освен ако софиянеца не е човек мигрирал от Охрид.Това историците трябва да го коментират и да направят определения за подобно случаи,за да не спорите тук вие.

308

Анонимен

преди 2 години

Надявам се след време да имаме възможност да разберем истината за историята и на България и Македония без емоции.И е много жалко тук във форумите автомонтьори,механици,тинейджъри да спорят за история,като основните источницо за история са Българските и Македонските фалшификатори на история с основна цел политика.

307

Анонимен

преди 2 години

384 Лъжа. Северомакедонците си присвоиха български царе, светци и революционери. Хора, които приживе, сами са се изяснява ли като българи, те наричат "македонци". В "Бяла книга" има неоспорими доказателства за това. Не можеш, уж да се разграничаваш от някой, а да открадтеш историята му.

306

Анонимен

преди 2 години

Но и двете държави имат един общ период от 6 века и се нарича Османска Империя.

305

Анонимен

преди 2 години

Българската История е различна в различните периоди.Тя е писана за Първи път от Паисий Хилендарски,след това през комунизма и след това след 1990 година.За първия се счита ,че е импровизирал,като е взел доста неща от византийската история,за вторите се адаптират към Руския вариант на историята ,а за последните е ясно.Ако четете подробно и трите варианта ще намерите много различия и теории.Македонците имат история и да тя има общо с Българската неизбежно е.

304

Анонимен

преди 2 години

382 Българският цар Борис I Михаил, покръстител в 9 век, избира, да приеме от Източното Римско царство, Констангинопол, /Византия-както са я нарекли историците/, християнството. Преди това, българските царе са правили допитвания до папата, България да приеме католицизма, но мнението за Източното православие надделява. Българите първи от всички православни днес, са приели тази религия, като официална, държавна религия.

303

Анонимен

преди 2 години

Македонците няма как да крадат Българска история.Напротив те се опитват да се разграничават от Българската История Те не искат да имат общо.

302

Анонимен

преди 2 години

380 Нещо не си разбрал, драги. България не оспорва правото на самоопределение, но не и кражбата на миналото, на българската история и език. Северомакедонците могат да се нарекат, както си искат, марсианци, дори, но не и да крадат българската история. До вчера бяха ангички, пък се отрекоха от това с Преспанския договор, кой знае утре, какво ще решат. България призна реалноста, РСМ, да признае миналото

301

Анонимен

преди 2 години

Византийците налагат на Българите православната религия.

300

Анонимен

преди 2 години

Българите от Първата Българска държава са мохамедани или мюсюмани.

299

Анонимен

преди 2 години

България като не оспорва македонската идентичност и език,защо БАН( Българската Академия на Науките) преди можеби точно две години издаде Бяла Книга,която я разпространяваше безплатно в Македония?В нея точно това се оспорва,а именно тяхния измислен ,но за сметка на това международно признат език и народ.И не е само това Каракачанов и Джамбазки докато бяха на власт показваха Карти на несъществуващата Санстефанска България точно преди две години,заедно с ветото.