38

Анонимен

преди 2 години

Да и аз това се питам института Пастьор още не дал ваксина защо ?защото иска да е качествена ваксина и сигурно в разработките до сега не е намерил такова качество другото е индустрия за пари

37

До коментар 20

преди 2 години

В ЕС и САЩ държавно субсидиране получават научните отдели на частната Фарма индустрия.В БАН могат само да изследват техните продукти и да излязат с мнение.България отдавна е абдикирала от субсидиране на наука.

36

Алекс

преди 2 години

Не знам как ще се разработи по-надеждна ваксина срещу вирус,който непрекъснато мутира.Ваксините срещу КОВИД ще са като противогрипните ваксини.Всяка година ще се прави нов модел,който ще предлага някаква защита.Който иска,да се ваксинира.

35

Анонимен

преди 2 години

Абе човек колкото и ваксини да създадете няма да си ги сложим докато не минат всички клинични тестове и преглед през независими комисии, след което да получат одобрение за прилагане, ама не онова измисленото по спешност, а истинско, след което носят легална отговорност за неописани странични ефекти. До тогава и левитиращи ваксини свише да се спуснат не си слагам. Доверия нямам и на баща си, те искат да се доверя на корпорация, която ще спечели милиарди ако възможно най-бързо пробута ваксина!

34

Анонимен

преди 2 години

то хубаво се разработват, ама кой ще ги тества?

33

Аман

преди 2 години

Още по убийствени ли?

32

Анонимен

преди 2 години

Испания приравнява Ковид-19 с обикновен сезонен грип.

31

Анонимен

преди 2 години

Вчерашнияат протест пред НС показа, че българските граждани не вярват на управляващите ги и не искат да бъдат принуждавани. Оплакват се от липса на достатъчно информация за страничните ефекти на предлаганите ваксини. Защо не опитате да ни предложете /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и да проверите дали отношението на българите ще е негативно. Пробвайте. Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към предлаганите от правителството ваксини? Унгария одобри "Sputnik V" и резултатът е нал

30

До 29

преди 2 години

Имах предвид единствено отказване на медицинска помощ на неваксинирани при заразяване с Ковид. И премахване на всякакви други ограничения. Защото не смятам, че заради 3 дни възпалено гърло и хрема не трябва да бъда допускан в самолет, в автобус, в кино, в театър, в магазин за повече от 2 години. Да, ако се заразя, не съм ваксиниран и имам нужда от болнично лечение - да не ме допуснат, поемам си риска. Не ме интересува, че ще заразявам, който го е страх да се ваксинира (но и той ще заразява).

29

До 16 "Излиза&q

преди 2 години

По-малоумно сравнение не можахте ли да дадете? "НюрнберНския" процес, както го наричате, е един от най-фалшивите и нагласени съдебни процеси в човешката история, нямайки абсолютно нищо общо със справедливост, каквато явно търсите. За съжаление с тази грамостност и образованост българска може лесно да се отсъди, че този народ си заслужава съдбата. До това ви докара комунизма и неговото отроче "демокрация". Ама и на вас толкова еи е акъла.

28

dakotabg

преди 2 години

До Какво ви е страх:Аз не се страхувам!Аз го изкарах леко,дай Боже всекиму!Страхувай се ти!

27

До 22

преди 2 години

Ама те ваксите нали нямало да стигнат до болница? Значи колко и какви легла има в червената зона, тях не трябва да ги бърка. Ако говорим за отказване на медицинска помощ за непрободени с псевдоваксините, аз съм съгласен. Ама първо държавата да ми върне платените медицински осигуровки за последните десет години, през които не съм се хоспитализирал, а съм хрантутел разни хипохондрици. И, разбира се, пушачите, пиячите, дебелите, и тези които не спортуват също ще трябва да се лекуват сами.

26

Анонимен

преди 2 години

До От 22 до читателНямам нищо против да се лекувам в къщи, но да върнат осигуровките на неваксинираните. Тогава да ви видя вас, ваксинираните, как и с какво ще ви лекуват без нашите пари.

25

Анонимен

преди 2 години

Управляващите трябвало да се съобразяват с ресурса, с който разполагат. В такъв случай да попитам: Защо българските правителства харчат милиарди народни пари за закупуване на допотопни летящи таралясници, за увеличаване на броя и издръжката на окупационните пиндостански войски на наша територия, а не дават пари и не правят нищо за увеличаване и усилване на националния и здравен ресурс, с който разполагат?

24

От 22 до читател

преди 2 години

Хващаш ковид - нямаш ваксина - лекуваш се във вкъщи и не заемаш легло. Защо ковид болните трябва да имат повече права от болните от други не по-малко животозастрашаващи болести? За всичко останало зеления сертификат е ненужен. Нека, който смята, че е в рискова група от усложнения при Ковид и иска да го лекуват в болница, ако се разболее - да има сертификат (да е ваксиниран). Ако неваксиниран се зарази - ами да се лекува във вкъщи.Така болничната с-*** няма да е претоварена и живота ще продължи.

23

Анонимен

преди 2 години

Трябвало да се създават по-надеждни ваксини? По-надеждни ваксини има - руската Спутник! Пфайзер има ефективност срещу омикрон 48% а руската Спутник 98%. От вчера европейските бюрократи най-накрая одобриха и разрешиха за производство и разпространение в Европа руската ваксина. И това след като 75% от света я е разрешил и ползва! И това след като за 3 месеца разрешиха *** Астра-Зенека и други подобни, само и само да не изпуснат лапачката.Просто поръчайте, внесете и я използвайте.

22

Какво ви е страх?

преди 2 години

От някаква инжекция бе - като момиченца бягащи по коридорите в болница от ваксинация? Една ваксина е най-малкото, което може да направим, за да върнем нормалния начин на живот и да спасим децата от ваксинация и болести.

21

До Читател

преди 2 години

Аз не съм с мизерно образование и интелект, май ти си обаче - много е лесно да слагаш всичко под един знаменател (надявам се да знаеш какво означава тая дума - ха-ха), така правят глупавите, пардон, немислещите хора. Малка част от световния елит (и тая дума познаваш вярвам), отрича тези лъжеваксини, но бива тормозен, защото казва неудобна истина - лекари, учени и други, които не са купени.

20

До Читател

преди 2 години

Разбирам тезата ви,че умират хора от други заболявания поради недостъпност на болничната система претоварена от ковид заразени.И затова вие предлагате всички да се ваксинираме,къде полу-пожелателно,къде задължително. Определено не съм съгласен,че хора под 50 години трябва да се ваксинират насила (починалите под 50г са около 4-5% от всички починали заради/с ковид).Решението е просто - зеления сертификат трябва да важи само и единствено за Ковид отделението.Хващаш ковид, имаш ваксина - лекуват те.

19

Дотогава

преди 2 години

Каквото има - то много неща трябват, и много философи ще се изкажат - но тук е България и каквото стане.